Полуничний джем в хлібопічці
Незважаючи на свою назву, в хлібопечі можна готувати не тільки хліб. Пропонуємо вам скористатися нашими рецептами і приготувати надзвичайно смачний і простий полуничний джем. Керуючись порадами з рецептів нижче, ви також зможете приготувати полуничне варення , або варення з будь-яких інших ягід.
Інгредієнти:
полуниця - 1 кг;
цукор - 400 г;
кислота лимонна - 10 р.
Приготування
Для початку ретельно полуницю промийте під проточною водою. Зніміть з неї хвостики і наріжте ягоди на часточки. Великі - на чотири частини, а ті, що трохи менше - на дві. Помістіть всі інгредієнти в піч і гарненько перемішайте їх. Увімкніть піч в режим «Джем» на 80 хвилин.
Якщо ваш джем з полуниці в хлібопічці вийшов водянистим, можна додати в нього спеціальний порошок на желатиновій основі. Такий порошок перетворить сік ягід в желе, джем придбає потрібну консистенцію. Желатиновий порошок сьогодні продається в будь-якому супермаркеті.
Інгредієнти:
полуниця - 600 г;
смородина червона - 300 г;
смородина чорна - 200 г;
малина - 350 г;
аґрус - 250 г;
цукор - 840 г;
кислота лимонна - 20 р.
Приготування
Спочатку може здатися, що це блюзнірство над ягодами - змішувати їх таким чином. Але повірте, ви не пошкодуєте, якщо приготуєте цей варіант джему. Тепер, коли ви знаєте, як зробити джем в хлібопічці, спробувати новий рецепт не складе праці.
Всі ягоди, знову ж таки, потрібно промити. Полуницю очистити від хвостиків і наріжте, аґрус почистіть від жорстких денець, чорницю відокремте від гілочок. Змішайте всі ягоди, і засипте їх цукром з кислотою. Так як обсяг цієї порції джему більше, ніж у попередньому рецепті, готувати його доведеться 2-25 години.
Такий джем ідеально підійде для тостів на сніданок. Його можна використовувати у випічці і в якості прикраси для десертів. Традиційним варіантом вживання такого джему вважається звичайне чаювання. Знаючи, як приготувати джем в хлібопічці, ви забезпечені рецептом універсального частування, яке може грати роль самостійного десерту і добавки до випічці або торту.
Низькокалорійний джем
Інгредієнти:
вишня, або полуниця - 500 г;
глюкоза - 100 мл
Приготування
Джем в хлібопічці, рецепт якого ми вам зараз розповімо, відрізняється від своїх попередників тим, що в ньому міститься удвічі менше калорій, хоч кількість цукру і залишається однаковим. Це означає, що така страва дозволить всім ласунам залишатися вірним своїм дієт, але при цьому балувати себе смачним сніданком або ланчем.
Першим ділом відокремте промиту вишню від кісточок і хвостиків. Так як вишня сама по собі з кислинкою, то у використанні лимонної кислоти в даному рецепті немає необхідності. Якщо ви замість вишневого готуєте полуничний джем, кислоту краще додати.
Ретельно перемішайте плоди з глюкозою і помістіть їх в хлібопічку. Виставте режим «Джем» і готуйте ласощі 75 хвилин.
Керуючись цією схемою, ви зможете приготувати смачний домашній джем з будь ягоди або фрукти. Не бійтеся експериментувати, зіпсувати продукти в цьому випадку просто неможливо. Приємного апетиту!
Полуничний джем в хлібопічці
Інгредієнти:
Приготування
Для початку ретельно полуницю промийте під проточною водою. Зніміть з неї хвостики і наріжте ягоди на часточки. Великі - на чотири частини, а ті, що трохи менше - на дві. Помістіть всі інгредієнти в піч і гарненько перемішайте їх. Увімкніть піч в режим «Джем» на 80 хвилин.
Якщо ваш джем з полуниці в хлібопічці вийшов водянистим, можна додати в нього спеціальний порошок на желатиновій основі. Такий порошок перетворить сік ягід в желе, джем придбає потрібну консистенцію. Желатиновий порошок сьогодні продається в будь-якому супермаркеті.
Ягідно-полуничний джем в хлібопічці
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку може здатися, що це блюзнірство над ягодами - змішувати їх таким чином. Але повірте, ви не пошкодуєте, якщо приготуєте цей варіант джему. Тепер, коли ви знаєте, як зробити джем в хлібопічці, спробувати новий рецепт не складе праці.
Всі ягоди, знову ж таки, потрібно промити. Полуницю очистити від хвостиків і наріжте, аґрус почистіть від жорстких денець, чорницю відокремте від гілочок. Змішайте всі ягоди, і засипте їх цукром з кислотою. Так як обсяг цієї порції джему більше, ніж у попередньому рецепті, готувати його доведеться 2-25 години.
Такий джем ідеально підійде для тостів на сніданок. Його можна використовувати у випічці і в якості прикраси для десертів. Традиційним варіантом вживання такого джему вважається звичайне чаювання. Знаючи, як приготувати джем в хлібопічці, ви забезпечені рецептом універсального частування, яке може грати роль самостійного десерту і добавки до випічці або торту.
Низькокалорійний джем
Інгредієнти:
Приготування
Джем в хлібопічці, рецепт якого ми вам зараз розповімо, відрізняється від своїх попередників тим, що в ньому міститься удвічі менше калорій, хоч кількість цукру і залишається однаковим. Це означає, що така страва дозволить всім ласунам залишатися вірним своїм дієт, але при цьому балувати себе смачним сніданком або ланчем.
Першим ділом відокремте промиту вишню від кісточок і хвостиків. Так як вишня сама по собі з кислинкою, то у використанні лимонної кислоти в даному рецепті немає необхідності. Якщо ви замість вишневого готуєте полуничний джем, кислоту краще додати.
Ретельно перемішайте плоди з глюкозою і помістіть їх в хлібопічку. Виставте режим «Джем» і готуйте ласощі 75 хвилин.
Керуючись цією схемою, ви зможете приготувати смачний домашній джем з будь ягоди або фрукти. Не бійтеся експериментувати, зіпсувати продукти в цьому випадку просто неможливо. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Полуничний джем - рецепт
Джем - це не тільки смачно, але і корисно. Існує дуже багато способів як приготувати варення. А от як зробити густий джем з полуниці, знають не
Джем на зиму
Джем - це смачне і корисне ласощі. Його готують з різних ягід і фруктів: сливи, полуниці, малини, агрусу і т. д. І сьогодні ми розберемося, як його
Джем з желатином
Джем - це смачне густе ласощі, яке готують з різних ягід і фруктів. І сьогодні ми розповімо, як його зварити з желатином. Він вийде чудово красивим і
Апельсиновий джем в хлібопічці
Любите солодке? А пам'ятаєте, як у дитинстві, ви сідали за стіл і пили чай з різними вареннями? Найімовірніше, ви не замислювалися про те, звідки
Варення в хлібопічці
Варення - одне з улюблених і простих з дитинства ласощів. Його можна зварити за звичаєм на плиті, але ми пропонуємо скористатися сучасним девайсом -
Джем в хлібопічці - рецепт
Джем - просте і смачне ласощі, яке люблять і дорослі, і діти. Приготувати його можна як на плиті, так і використовуючи сучасні кухонні пристрої. І