Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Полуничний джем - рецепт

Полуничний джем - рецепт

16-03-2015, 12:02
6 700
Полуничний джем - рецепт
Полуничний джем - це надзвичайно смачний і корисний десерт. З булочкою, молочним морозивом , сирниками з сиру - просто блюдо просто смакота! До того ж, в полуниці містяться антиоксиданти, магній, калій, йод і інші, корисні для нашого здоров'я, мікроелементи.

Як приготувати джем з полуниці?


Джеми і варення можна приготувати з будь-яких ягід і фруктів. Головне, потрібно відібрати найсвіжіші і переспілі плоди. На кілограм ягід береться не менше кілограма цукру, це дає джему більшу стійкість до зберігання. Варити джем можна не тільки з цукром, але і з медом. Його потрібно брати в тому ж співвідношенні, що і цукор. Щоб визначити готовність варення, потрібно капнути краплю сиропу на блюдце. Якщо крапля не розтікається, а зберігає форму, значить, варення готове.
Джеми готувати, як правило, простіше, ніж варення, так як немає необхідності зберігати цілісність ягід. Давайте ж розберемося, як зробити полуничний джем? По-перше, необхідна певна посуд: не можна варити джем в мідної або алюмінієвому посуді, інакше корисні властивості ягід не збережуться. Краще використовувати ємність з нержавіючої сталі або емальовану каструлю.
Потрібно ретельно вимити і простерилізувати кришки і банки, у яких ми будемо зберігати джем. Полуницю очищаємо від чашолистків і теж добре промиваємо. До речі, в чашелистиках полуниці дуже багато корисного! Після того, як ми їх акуратно відокремили, чашолистки можна висушити при кімнатній температурі і зберігати в скляній банці, а потім додавати в чай.
Перший варіант рецепту
Інгредієнти:

  • полуниця - 1 кг;

  • лимон - 2 шт.;

  • цукор - 1 кг.


  • Приготування
    Підготовлену полуницю для початку потрібно подрібнити будь-яким зручним для вас способом: можна блендером, можна просто порізати ножем. Додаємо в ягоди цедру з двох лимонів і сік з цих лимонів, перемішуємо і варимо приблизно п'ять хвилин. Потім в нашу суміш викладаємо цукор, доводимо до кипіння і варимо 25 хвилин. Джем потрібно періодично помішувати і постійно знімати пінку. Готовий густий полуничний джем необхідно залишити на 10-15 хвилин, потім розлити по підготовленим теплим баночках.

    Другий варіант рецепту
    Інгредієнти:

  • полуниця - 1 кг ;

  • цукор - 1 кг.


  • Приготування
    У підготовлену полуницю потрібно всипати половину порції цукру ягоди і залишити в холодильнику на ніч, щоб вони дали сік. На наступний день засипаємо інший цукор і варимо на сильному вогні до готовності. Не забуваємо постійно помішувати і знімати піну, яка утворилася. Готовий джем розливаємо по банках, для більш довгого зберігання банки з джемом можна пастеризувати.
    Третій варіант рецепту
    Інгредієнти:

  • полуниця - 0.5 кг.;

  • цукор - 2 склянки;

  • лимонний сік - 1 ст. л.


  • Приготування
    Джем з полуниці можна приготувати в мікрохвильовій печі, єдине: готуємо невеликими порціями. Підготовлені ягоди кладемо в придатну для мікрохвильової печі глибоку миску, додаємо лимонний сік і нагріваємо на повній потужності хвилин п'ять (потрібно щоб ягоди стали м'якими). Потім кладемо цукор, перемішуємо і знову нагріваємо в мікрохвильовій печі на повній потужності 12-14 хвилин до повної готовності. Викладаємо готовий джем в банки і закатуємо.

    Калорійність полуничного джему

    Полуничний джем - рецепт


    Калорійність полуничного джему залежить від кількості міститься в ньому цукру. В середньому це 250-280 ккал на 100 г продукту.
    Корисні поради при приготуванні полуничного джему.
    Готовий джем з полуниці краще пастеризувати, тоді він буде довше зберігатися. Для початку ми викладаємо в теплі сухі банки гарячий джем, накриваємо щільно кришками і ставимо в каструлю з киплячою водою. Кип'ятити банки потрібно від 15-25 хвилин, в залежності від їх обсягу. Вода не повинна доходити до країв банки на 3-4 см. Після закінчення процесу банки щільно закривають і залишають охолоджуватися при кімнатній температурі.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Варення з брусниці
    Варення з брусниці
    Брусниця - корисна і смачна ягода. З неї роблять соуси, компоти, морси, варення та джеми. Ось про останньому варіанті її приготування ми сьогодні і
    Джем на зиму
    Джем на зиму
    Джем - це смачне і корисне ласощі. Його готують з різних ягід і фруктів: сливи, полуниці, малини, агрусу і т. д. І сьогодні ми розберемося, як його
    Джем з желатином
    Джем з желатином
    Джем - це смачне густе ласощі, яке готують з різних ягід і фруктів. І сьогодні ми розповімо, як його зварити з желатином. Він вийде чудово красивим і
    Апельсиновий джем в хлібопічці
    Апельсиновий джем в хлібопічці
    Любите солодке? А пам'ятаєте, як у дитинстві, ви сідали за стіл і пили чай з різними вареннями? Найімовірніше, ви не замислювалися про те, звідки
    Полуничний джем в хлібопічці
    Полуничний джем в хлібопічці
    На здивування багатьох в хлібопечі можна готувати не тільки хліб і тісто, але і різноманітні джеми з ягід і фруктів. У цій статті ми вчимося готувати
    Джем в хлібопічці - рецепт
    Джем в хлібопічці - рецепт
    Джем - просте і смачне ласощі, яке люблять і дорослі, і діти. Приготувати його можна як на плиті, так і використовуючи сучасні кухонні пристрої. І