Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Компот з полуниці на зиму без стерилізації

Компот з полуниці на зиму без стерилізації

16-07-2015, 20:45
754
Компот з полуниці на зиму без стерилізації
Ми сьогодні поговоримо про заготівлю компоту на зиму з прекрасною ягоди, під назвою полуниця, до якої за бажанням можна додати інші ягоди або фрукти. Існує безліч рецептів приготування ароматного компоту з полуниці, передбачають стерилізацію банок з ягодами і сиропом в окропі певний рецептурою час. Ми зупинимося на іншому варіанті і розповімо про те, як закрити смачний компот з полуниці на зиму без стерилізації. Відмітною особливістю такої заготовки є те, що ягоди не будуть піддаватися тривалій тепловій обробці і збережуть практично всі свої чудові властивості.
Такі компоти чудово зберігаються при кімнатній температурі, а термін їх застосування від двох до трьох років.

Компот з полуниці, вишні та червоної смородини на зиму


Інгредієнти:
Розрахунок на одну трилітрову банку:

  • ягоди вишні – 200 г;

  • ягоди полуниці – 100 г;

  • ягоди червоної смородини – 100 г;

  • цукровий пісок – 025 кг;

  • вода очищена – приблизно 27 л.


  • Приготування
    Ягоди вишні, полуниці та червоної смородини добре промиваємо і складаємо в чисту, стерильну банку у полуниці попередньо видаливши чашолистки. Смородину кидаємо разом із зеленими гілочками, з якими її збирали. Додаємо цукровий пісок, заливаємо окропом спочатку на одну третину банки, струшуємо вміст для розчинення цукру і відразу ж доливаємо киплячою водою банку під горлечко. Тут же скачуємо її простерилізованій заздалегідь кришкою, перевертаємо догори дном і поміщаємо під теплу ковдру на добу або до повного охолодження.
    Поєднання смаків солодкої полуниці і соковитого апельсина з цитрусовою кислинкою створить неповторний дует, який напевно припаде вам до смаку і порадує своєю літньою свіжістю взимку.

    Компот з полуниці з апельсином на зиму


    Інгредієнти:
    Розрахунок на одну трилітрову банку:

  • ягоди полуниці – 300 г;

  • апельсини – 2-3 кружальця товщиною приблизно по сім міліметрів;

  • цукровий пісок – 03 кг;

  • вода очищена – приблизно 27 л.


  • Приготування
    Ягідки суниці промиваємо у воді, видаляємо чашолистки і складаємо в раніше вимиту, простерилизованную банку, туди ж відправляємо гуртки апельсинів, очищені від цедри. Воду підігріваємо до кипіння, додаємо цукровий пісок, проварюємо п'ять хвилин, і заливаємо отриманим киплячим сиропом полуницю з апельсинами в банку, тут же закатуємо стерильною кришкою і прибираємо під теплу ковдру до повного охолодження, приблизно на добу, перевернувши кришкою вниз.
    Замість очищених двох або трьох апельсинових кружечків можна покласти один неочищений кружечок, відрізаний від промитого окропом плода. Отримаємо інший, але не менш цікавий смак компоту.
    Прекрасним вітамінним запасом на зиму буде заготовлений компот з полуниці і польовий або лісової суниці, а додавання листочків м'яти, додасть напою свіжого і пікантного смаку.

    Компот з полуниці і суниці на зиму


    Інгредієнти:

  • ягоди полуниці – 300 г;

  • ягоди суниці – 100 г

  • листочки м'яти – 3-5 шт.;

  • цукровий пісок – 025 кг;

  • вода очищена – приблизно 27 л.
  • Компот з полуниці на зиму без стерилізації


    Приготування
    Ягідки полуниці і суниці моєму в холодній воді, позбавляє від чашолистків і укладаємо в чисту стерильну банку. Туди ж кидаємо вимиті листя м'яти. З води і цукрового піску варимо сироп і заливаємо їм ягоди, спочатку потроху, щоб банка не лопнула, а потім швидше під саме горлечко. Відразу ж закатуємо прокип'яченої кришкою і ставимо під теплу ковдру або плед, поки повністю не охолоне, перевернувши кришкою вниз. На це знадобиться від одних до двох діб, в залежності від температури в приміщенні.
    Поміщаємо банки в темне місце для зберігання.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Компот з лісової суниці
    Компот з лісової суниці
    Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати яскравий і дуже апетитний компот з лісової суниці. Така консервація сподобається всім без винятку, а особливо
    Компот з жимолості на зиму
    Компот з жимолості на зиму
    Ця кисло-солодка ягода настільки багата вітамінами, що можна, нарешті, замінити обридлі за зиму цитрусові і урізноманітнити меню, включивши в раціон
    Компот із червоної смородини на зиму
    Компот із червоної смородини на зиму
    Неймовірно корисна ягода червона смородина містить колосальну кількість вітамінів. Якщо ваш урожай цієї чудової ягоди перевершив всі очікування -
    Компот із суниці на зиму
    Компот із суниці на зиму
    Ягідний компот, приготований в домашніх умовах, це найкраща заміна шкідливих сокам і газировкам, які масово продаються у магазинах. Щоб радувати
    Компот з черешні з кісточками на зиму
    Компот з черешні з кісточками на зиму
    Сьогодні ми із задоволенням ділимося з вами рецептом приготування компоту з черешні. Цей напій повний вітамінів, так як ми використовуємо цілі ягоди.
    Компот з полуниці
    Компот з полуниці
    Полуниця - дуже смачна ягода, яку полюбляють і діти, і дорослі. Її можна додавати в різні салати, випічку та інші десерти. А ще з неї можна