Компот з лісової суниці
Жоден лимонад і молочний коктейль не замінить склянки прохолодного ягідного компоту в спекотний день. На цей раз бабусині рецепти ми переиначим на сучасний лад і приготуємо відразу кілька видів компотів з лісової суниці. Готовий напій можна буде пробувати негайно після приготування, а можна буде розлити по стерильним банкам і заготовити на зиму.
Інгредієнти:
суниця - 480 м;
вода - 12 л;
цукровий пісок - 160 г;
лимонний сік - 15 мл
Приготування
Ягоди суниці очистіть від плодоніжок, обполосніть, щоб позбавити від сильних забруднень, і пересипте на дно емальованої каструлі. Залийте ягоди водою і варіть 5 хвилин після закипання. Далі всипте цукровий пісок, додайте лимонного соку і тримайте на вогні аналогічний період часу. Готовий компот спробуйте і підсипте ще цукру, якщо в цьому є необхідність. Поставте банки на стерилізацію разом з кришками. Розлийте гарячий компот по стерильним банкам і закатайте.
Інгредієнти:
яблука - 350 г;
сік 3 апельсинів;
ягоди суниці - 1 ст.;
цукор - за смаком.
Приготування
Очищені від серцевини яблука наріжте скибочками і укладіть на дно нержавіючої посуду. Туди ж відправте звільнені від плодоніжок ягоди суниці. Залийте вміст посуду півлітра води і дайте рідини закипіти. Після, влийте апельсиновий сік, додайте цукор і проваріть компот ще 5 хвилин. Готовий напій остудити під кришкою і приступайте до дегустації.
Приготування цього компоту більше нагадує варіння варення, яке потім розводиться водою і перетворюється на повноцінний компот. З-за того, що цілісність ягід повністю порушується, на виході ми отримуємо насичений ягідний напій, з яким звичайному компоту і не зрівнятися.
Інгредієнти:
ягоди полуниці і суниці - 2 ст.;
цукровий пісок - 65 р.
Приготування
Очищені ягоди розтираємо в пюре з цукром прямо в сотейнику. Доводимо ягідний сироп до кипіння і залишаємо загуснути. До ягодному джему вливаємо літр води і чекаємо закипання рідини. Варимо компот ще пару хвилин, а потім пропускаємо через сито і охолоджуємо.
Крім свого найближчого родича – полуниця – суниця відмінно поєднується і з іншими ягодами, наприклад, чорницею, яка надає будь-якого напою не тільки приємний смак, але і оригінальний синюватий відтінок.
Інгредієнти:
чорниця - 320 г;
суниця - 280 м;
цукровий пісок - 180 г;
стручок ванілі;
лимонний сік - 35 мл
Приготування
Споліскуємо ягоди, з суниці зрізаємо плодоніжки і кладемо її разом з чорницею у посуд з нержавіючої сталі. Заливаємо ягоди 25 літрами води, ставимо на вогонь і варимо 7 хвилин після закипання. В компот додаємо цукор, сік лимона і насіння з ванільного стручка. Сам стручок можна також покласти в напій, в ньому раніше збереглося досить аромату. Ще хвилина і компот можна буде знімати з вогню і охолоджуємо.
Інгредієнти:
ревінь - 460 м;
суниця - 290 г;
вода - 15 л;
мед - 45 мл;
листя м'яти - 15-20 шт.;
сік лайма - 60 мл
Приготування
Так як ревінь вариться довше ягід, його ми відправляємо в каструлю першим, попередньо довільно нарізавши на великі шматки, а потім залив водою. Через 5 хвилин до стеблах можна буде додавати і ягоди суниці. Слідом за ягодами покладіть пару гілочок м'яти, вони зроблять готовий напій трохи більш свіжим. Ще пара хвилин і можна буде вливати мед і лаймовий сік. Приберіть напій з вогню і повністю остудіть перед вживанням.
Компот з лісової суниці на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди суниці очистіть від плодоніжок, обполосніть, щоб позбавити від сильних забруднень, і пересипте на дно емальованої каструлі. Залийте ягоди водою і варіть 5 хвилин після закипання. Далі всипте цукровий пісок, додайте лимонного соку і тримайте на вогні аналогічний період часу. Готовий компот спробуйте і підсипте ще цукру, якщо в цьому є необхідність. Поставте банки на стерилізацію разом з кришками. Розлийте гарячий компот по стерильним банкам і закатайте.
Компот з суниці і яблук
Інгредієнти:
Приготування
Очищені від серцевини яблука наріжте скибочками і укладіть на дно нержавіючої посуду. Туди ж відправте звільнені від плодоніжок ягоди суниці. Залийте вміст посуду півлітра води і дайте рідини закипіти. Після, влийте апельсиновий сік, додайте цукор і проваріть компот ще 5 хвилин. Готовий напій остудити під кришкою і приступайте до дегустації.
Компот з полуниці і суниці
Приготування цього компоту більше нагадує варіння варення, яке потім розводиться водою і перетворюється на повноцінний компот. З-за того, що цілісність ягід повністю порушується, на виході ми отримуємо насичений ягідний напій, з яким звичайному компоту і не зрівнятися.
Інгредієнти:
Приготування
Очищені ягоди розтираємо в пюре з цукром прямо в сотейнику. Доводимо ягідний сироп до кипіння і залишаємо загуснути. До ягодному джему вливаємо літр води і чекаємо закипання рідини. Варимо компот ще пару хвилин, а потім пропускаємо через сито і охолоджуємо.
Компот з чорниць і суниць
Крім свого найближчого родича – полуниця – суниця відмінно поєднується і з іншими ягодами, наприклад, чорницею, яка надає будь-якого напою не тільки приємний смак, але і оригінальний синюватий відтінок.
Інгредієнти:
Приготування
Споліскуємо ягоди, з суниці зрізаємо плодоніжки і кладемо її разом з чорницею у посуд з нержавіючої сталі. Заливаємо ягоди 25 літрами води, ставимо на вогонь і варимо 7 хвилин після закипання. В компот додаємо цукор, сік лимона і насіння з ванільного стручка. Сам стручок можна також покласти в напій, в ньому раніше збереглося досить аромату. Ще хвилина і компот можна буде знімати з вогню і охолоджуємо.
Як варити компот з полуниці і ревеню?
Інгредієнти:
Приготування
Так як ревінь вариться довше ягід, його ми відправляємо в каструлю першим, попередньо довільно нарізавши на великі шматки, а потім залив водою. Через 5 хвилин до стеблах можна буде додавати і ягоди суниці. Слідом за ягодами покладіть пару гілочок м'яти, вони зроблять готовий напій трохи більш свіжим. Ще пара хвилин і можна буде вливати мед і лаймовий сік. Приберіть напій з вогню і повністю остудіть перед вживанням.
Рекомендуємо добрі рецепти
Компот із замороженої вишні
Взимку, коли організм вже добряче скучив по свіжих ягід, відмінним рішенням може стати компот, приготований з замороженої вишні. Завдяки сучасній
Компот із смородини
Смородина — соковита і смачна ягода, але дуже специфічна, тому її не з'їсти багато. Так що основну частину врожаю цієї ягоди зазвичай використовують
Компот з вишні на зиму - простий рецепт
Домашні заготовки набагато краще магазинних напоїв і соків, в яких обов'язково присутні ароматизатори та консерванти. Приготувати вишневий компот
Компот із червоної смородини на зиму
Неймовірно корисна ягода червона смородина містить колосальну кількість вітамінів. Якщо ваш урожай цієї чудової ягоди перевершив всі очікування -
Компот із суниці на зиму
Ягідний компот, приготований в домашніх умовах, це найкраща заміна шкідливих сокам і газировкам, які масово продаються у магазинах. Щоб радувати
Компот з полуниці на зиму без стерилізації
Заготовивши компот з ягід полуниці, в поєднанні з іншими улюбленими плодами на ваш смак, ви зможете в холодну пору радувати близьких чудовим смаком