Вернуться назад Распечатать

Компот з лісової суниці

Компот з лісової суниці
Жоден лимонад і молочний коктейль не замінить склянки прохолодного ягідного компоту в спекотний день. На цей раз бабусині рецепти ми переиначим на сучасний лад і приготуємо відразу кілька видів компотів з лісової суниці. Готовий напій можна буде пробувати негайно після приготування, а можна буде розлити по стерильним банкам і заготовити на зиму.

Компот з лісової суниці на зиму


Інгредієнти:

  • суниця - 480 м;

  • вода - 12 л;

  • цукровий пісок - 160 г;

  • лимонний сік - 15 мл


  • Приготування
    Ягоди суниці очистіть від плодоніжок, обполосніть, щоб позбавити від сильних забруднень, і пересипте на дно емальованої каструлі. Залийте ягоди водою і варіть 5 хвилин після закипання. Далі всипте цукровий пісок, додайте лимонного соку і тримайте на вогні аналогічний період часу. Готовий компот спробуйте і підсипте ще цукру, якщо в цьому є необхідність. Поставте банки на стерилізацію разом з кришками. Розлийте гарячий компот по стерильним банкам і закатайте.

    Компот з суниці і яблук


    Інгредієнти:

  • яблука - 350 г;

  • сік 3 апельсинів;

  • ягоди суниці - 1 ст.;

  • цукор - за смаком.


  • Приготування
    Очищені від серцевини яблука наріжте скибочками і укладіть на дно нержавіючої посуду. Туди ж відправте звільнені від плодоніжок ягоди суниці. Залийте вміст посуду півлітра води і дайте рідини закипіти. Після, влийте апельсиновий сік, додайте цукор і проваріть компот ще 5 хвилин. Готовий напій остудити під кришкою і приступайте до дегустації.

    Компот з полуниці і суниці


    Приготування цього компоту більше нагадує варіння варення, яке потім розводиться водою і перетворюється на повноцінний компот. З-за того, що цілісність ягід повністю порушується, на виході ми отримуємо насичений ягідний напій, з яким звичайному компоту і не зрівнятися.
    Інгредієнти:

  • ягоди полуниці і суниці - 2 ст.;

  • цукровий пісок - 65 р.


  • Приготування
    Очищені ягоди розтираємо в пюре з цукром прямо в сотейнику. Доводимо ягідний сироп до кипіння і залишаємо загуснути. До ягодному джему вливаємо літр води і чекаємо закипання рідини. Варимо компот ще пару хвилин, а потім пропускаємо через сито і охолоджуємо.

    Компот з чорниць і суниць


    Крім свого найближчого родича – полуниця – суниця відмінно поєднується і з іншими ягодами, наприклад, чорницею, яка надає будь-якого напою не тільки приємний смак, але і оригінальний синюватий відтінок.
    Інгредієнти:

  • чорниця - 320 г;

  • суниця - 280 м;

  • цукровий пісок - 180 г;

  • стручок ванілі;

  • лимонний сік - 35 мл


  • Приготування
    Споліскуємо ягоди, з суниці зрізаємо плодоніжки і кладемо її разом з чорницею у посуд з нержавіючої сталі. Заливаємо ягоди 25 літрами води, ставимо на вогонь і варимо 7 хвилин після закипання. В компот додаємо цукор, сік лимона і насіння з ванільного стручка. Сам стручок можна також покласти в напій, в ньому раніше збереглося досить аромату. Ще хвилина і компот можна буде знімати з вогню і охолоджуємо.

    Як варити компот з полуниці і ревеню?


    Інгредієнти:

  • ревінь - 460 м;

  • суниця - 290 г;

  • вода - 15 л;
  • Компот з лісової суниці

  • мед - 45 мл;

  • листя м'яти - 15-20 шт.;

  • сік лайма - 60 мл


  • Приготування
    Так як ревінь вариться довше ягід, його ми відправляємо в каструлю першим, попередньо довільно нарізавши на великі шматки, а потім залив водою. Через 5 хвилин до стеблах можна буде додавати і ягоди суниці. Слідом за ягодами покладіть пару гілочок м'яти, вони зроблять готовий напій трохи більш свіжим. Ще пара хвилин і можна буде вливати мед і лаймовий сік. Приберіть напій з вогню і повністю остудіть перед вживанням.