Компот з вишні на зиму - простий рецепт

Компот з вишні з кісточками на зиму
Напої з будь-яких плодів з кісточками виходять трохи більше терпкими за рахунок вмісту глікозид амігдаліна. У великих кількостях ця речовина отруйна, але після теплової обробки, та ще й в компоті, єдиний ефект, який амігдалин залишає після себе приємне в'яжуче відчуття мовою.
Інгредієнти:
Приготування
Відокремте від плодоніжок вишні і сполосніть їх. Склянку води влийте в сотейник, слідом додайте цукрового піску і поставте посуд на вогонь. Зваріть простий сироп, чекаючи розчинення цукрових кристалів, але не допускаючи повної їх карамелізації. Ягоди залийте залишилася рідиною і поставте на вогонь. Проваріть вишні 12-15 хвилин після закипання, розчиніть в майбутньому компоті сироп і зніміть його з жару. Ще гарячим напій слід розлити по попередньо простерилизованным банкам і закатати.
Компот з вишні на зиму без стерилізації
Якщо ви плануєте випити напій протягом найближчого тижня, то немає сенсу мучитися зі стерилізацією банок і кришок, розлийте готовий компот з будь-яким чистим ємкостей і тримайте закритим в прохолоді.
Інгредієнти:
Приготування
Попередньо очистіть від кісточок вишні. Якщо у вас немає спеціального пристрою для вилучення кісточок плодів, то скористайтеся гострим кінцем простої ручки (без ампулки). Натисніть ручкою на місце кріплення плодоніжки і кісточки вийде з зворотного боку, залишаючи після себе акуратне круглий отвір.
Тепер справа за малим: залийте вишні водою, поставте на вогонь і почекайте 7 хвилин після закипання. Всипте цукор і приберіть напій з вогню.
Плюс не стерилізованого компоту в тому, що надалі його можна доповнювати льодом і міцним алкоголем, перетворюючи в легені і освіжаючі літні коктейлі.
Компот з китайської вишні без цукру на зиму
Заготовлюючи компот на зиму можна обійтися і без підсолоджувачів зовсім, або замінити останні куди більш корисними аналогами: сиропом агави, медом або стевією.
Інгредієнти:
Приготування
Ополоснувши вишні, очистіть їх від кісточок і перекладіть в емальовану ємність. Залийте вишні водою і покладіть слідом паличку кориці, апельсинову цедру і бутони гвоздики. Проваріть ягоди 10 хвилин після закипання, влийте сік апельсина і повністю остудіть напій. Знову доведіть компот до кипіння перед закачуванням в банки.
Компот з вишні і полуниць на зиму
Інгредієнти:

Приготування
Очистіть ягоди полуниці від плодоніжок, розріжте їх навпіл і покладіть в каструлю разом з вишнями. Наріжте лимонну цедру на смужки і покладіть їх до ягід. Залийте ягоди і цедру водою, поставте основу напою на вогонь і проварити 7-10 хвилин. Прибравши практично готовий компот з вогню, розчиніть у ньому цукровий сироп і влийте сік лимона. При необхідності повторно прокип'ятіть напій і розлийте по стерильним ємкостей.
Рекомендуємо добрі рецепти

Компот з яблук на зиму
Домашній яблучний компот – це неймовірно смачно і дуже корисно. У холодний зимовий день такий напій подарує приємні і теплі емоції. У цій статті ми

Компот з вишні на зиму
Компот з вишні - смачний і корисний напій. І як приємно взимку дістати баночку заготовленого компоту і випити його, згадуючи про літо. У нашій статті

Компот з гарбуза на зиму
Багато господині в осінню пору займаються заготовками на зиму. Готують варення, соління, соки, компоти. Сьогодні ми хочемо вам розповісти про рецепти

Компоти на зиму
Домашні заготовки на зиму не тільки смачні, але й корисні. І компоти в цьому плані не виняток. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих заготовок

Компот з полуниці
Полуниця - дуже смачна ягода, яку полюбляють і діти, і дорослі. Її можна додавати в різні салати, випічку та інші десерти. А ще з неї можна

Компот з персиків
Компот можна готувати з різних ягід і фруктів. Вони можуть замороженими, сушеними або свіжими. І зараз ми поділимося з вами простими рецептами