Компот з яблук на зиму
Завдяки тому, що яблука добре поєднуються не тільки з більшістю ягід і фруктів, але і з прянощами, чашка теплого узвару зимовим ввечері цілком може стати безалкогольної альтернативою глінтвейну . Кидайте очищені плоди в каструлю, заливайте водою, проваріть кілька хвилин і готово! Простіше не придумаєш, чи не так?
Інгредієнти:
яблука - 18 кг;
груші - 12 кг;
вода - 4 л;
лимони - 2 шт.;
кориця - 4 палички;
гвоздика - 8-12 бутонів;
цукровий пісок - за смаком.
Приготування
З вимитих плодів виріжте серцевину і розділіть їх на великі часточки. На дно трьох банок місткістю близько літра викладіть кружечки лимона, корицю і гвоздику. Поверх цитрусів і прянощів розмістіть порції яблучно-грушевої суміші.
У воді розчиніть цукор-пісок і доведіть сироп до кипіння. Залийте в банки гарячий сироп і розставте їх в наповненій водою каструлі, накривши кришкою. Прокип'ятіть банки з яблучним компотом 7 хвилин і загорніть їх.
Інгредієнти:
яблука - 340 г;
вишні - 340 г;
вода - 23 л;
цукровий пісок - 45 р.
Приготування
Очистивши плоди від насіння і плодоніжок, розділіть їх на великі шматочки і викладіть на дно будь посуду з нержавіючої сталі. Слідом укладіть вишні і всипте цукровий пісок. Залийте основу для компоту водою і поставте на вогонь. Після закипання рідини проваріть компот близько півгодини на середньому вогні, розлийте по попередньо простерилизованным банкам і закатайте.
Інгредієнти:
сливи - 480 м;
яблука - 230 г;
цедра 2 апельсинів;
тростинний цукор - за смаком;
вода - 13 л.
Приготування
Яблучні скибочки разом з половинками слив (без кісточок), розміщуємо в глибокій емальованої ємності. Заливаємо фрукти водою, всипаємо цукор за смаком і кладемо широкі смужки апельсинової цедри. Коли рідина закипить, вогонь потрібно зменшити і варити компот ще 12 хвилин. Після напою слід витягти вже віддали ефірні олії шматочки апельсинової цедри і розлити по стерильним банкам.
Якщо ви заготовлює яблука, груші та інші фрукти на зиму-в сушеному вигляді, то наступний рецепт допоможе вам перетворити всі насушенное багатство в багатий смаком зимовий напій, яким приємно зігріватися взимку.
Інгредієнти:
сушені яблука і груші - 190 г;
чорнослив - 90 г;
гвоздика - 10 бутонів;
мелена кориця - 1 ч. ложка;
мед - 25 мл
Приготування
Ретельно промиті сухофрукти укладете в глибоку ємність і залийте літром гарячої води. В якості підсолоджувача в рамках даного рецепту ми використовуємо мед, але ви можете замінити його звичайним цукром або сиропом з нього. Слідом за медом до сухофруктам відправляється мелена гвоздика і кориця. Поставте ємність з інгредієнтами на середній вогонь, зменшіть його до мінімуму після закипання рідини, і варіть півгодини напій.
Ми готові сміливо заявити про те, що домашній компот куди смачніше і корисніше покупного виноградно-яблучного соку, і беремося довести це наступним рецептом.
Інгредієнти:
фіолетовий виноград - 360 г;
яблука - 360 г;
вода - 13 л.
Приготування
Яблука для цього рецепта попередньо слід повністю відчистити, видаливши не тільки серцевину, але і шкірку. Скибочки очищених плов кладемо в каструлю разом з виноградинками. Заливаємо все водою і варимо 15 хвилин після закипання. Гарячий компот дегустуємо і при необхідності доповнюємо цукром або медом. Знову доводимо до кипіння і готуємо стерильні банки з кришками. Розливаємо киплячий напій по банкам і закатуємо.
Компот з яблук і груш на зиму
Інгредієнти:
Приготування
З вимитих плодів виріжте серцевину і розділіть їх на великі часточки. На дно трьох банок місткістю близько літра викладіть кружечки лимона, корицю і гвоздику. Поверх цитрусів і прянощів розмістіть порції яблучно-грушевої суміші.
У воді розчиніть цукор-пісок і доведіть сироп до кипіння. Залийте в банки гарячий сироп і розставте їх в наповненій водою каструлі, накривши кришкою. Прокип'ятіть банки з яблучним компотом 7 хвилин і загорніть їх.
Компот з вишень і яблук на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Очистивши плоди від насіння і плодоніжок, розділіть їх на великі шматочки і викладіть на дно будь посуду з нержавіючої сталі. Слідом укладіть вишні і всипте цукровий пісок. Залийте основу для компоту водою і поставте на вогонь. Після закипання рідини проваріть компот близько півгодини на середньому вогні, розлийте по попередньо простерилизованным банкам і закатайте.
Як закрити компот з яблук і слив на зиму?
Інгредієнти:
Приготування
Яблучні скибочки разом з половинками слив (без кісточок), розміщуємо в глибокій емальованої ємності. Заливаємо фрукти водою, всипаємо цукор за смаком і кладемо широкі смужки апельсинової цедри. Коли рідина закипить, вогонь потрібно зменшити і варити компот ще 12 хвилин. Після напою слід витягти вже віддали ефірні олії шматочки апельсинової цедри і розлити по стерильним банкам.
Компот з яблук на зиму – рецепт
Якщо ви заготовлює яблука, груші та інші фрукти на зиму-в сушеному вигляді, то наступний рецепт допоможе вам перетворити всі насушенное багатство в багатий смаком зимовий напій, яким приємно зігріватися взимку.
Інгредієнти:
Приготування
Ретельно промиті сухофрукти укладете в глибоку ємність і залийте літром гарячої води. В якості підсолоджувача в рамках даного рецепту ми використовуємо мед, але ви можете замінити його звичайним цукром або сиропом з нього. Слідом за медом до сухофруктам відправляється мелена гвоздика і кориця. Поставте ємність з інгредієнтами на середній вогонь, зменшіть його до мінімуму після закипання рідини, і варіть півгодини напій.
Компот на зиму з яблук і винограду
Ми готові сміливо заявити про те, що домашній компот куди смачніше і корисніше покупного виноградно-яблучного соку, і беремося довести це наступним рецептом.
Інгредієнти:
Приготування
Яблука для цього рецепта попередньо слід повністю відчистити, видаливши не тільки серцевину, але і шкірку. Скибочки очищених плов кладемо в каструлю разом з виноградинками. Заливаємо все водою і варимо 15 хвилин після закипання. Гарячий компот дегустуємо і при необхідності доповнюємо цукром або медом. Знову доводимо до кипіння і готуємо стерильні банки з кришками. Розливаємо киплячий напій по банкам і закатуємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Компот з кураги і чорносливу
Щоб не пити солодку газовану воду або соки з шкідливими концентратами, найкраще зварити компот із сухофруктів. Дуже ароматним і неймовірно смачним
Компот з вишні на зиму - простий рецепт
Домашні заготовки набагато краще магазинних напоїв і соків, в яких обов'язково присутні ароматизатори та консерванти. Приготувати вишневий компот
Компот з гарбуза на зиму
Багато господині в осінню пору займаються заготовками на зиму. Готують варення, соління, соки, компоти. Сьогодні ми хочемо вам розповісти про рецепти
Компоти на зиму
Домашні заготовки на зиму не тільки смачні, але й корисні. І компоти в цьому плані не виняток. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих заготовок
Компот з груш
Груші, як і інші фрукти прекрасно підходять для приготування різних напоїв. При варінні вони не втрачають своєї форми і надають дивовижний смак і
Компот із слив і яблук
Компоти з ягід і фруктів, свіжих або заморожених - виходять смачними і насиченими. Способів їх варіння досить багато. Ми сьогодні з вами поговоримо