Завдяки тому, що яблука добре поєднуються не тільки з більшістю ягід і фруктів, але і з прянощами, чашка теплого узвару зимовим ввечері цілком може стати безалкогольної альтернативою глінтвейну . Кидайте очищені плоди в каструлю, заливайте водою, проваріть кілька хвилин і готово! Простіше не придумаєш, чи не так?
Компот з яблук і груш на зиму
Інгредієнти: яблука - 18 кг; груші - 12 кг; вода - 4 л; лимони - 2 шт.; кориця - 4 палички; гвоздика - 8-12 бутонів; цукровий пісок - за смаком. Приготування З вимитих плодів виріжте серцевину і розділіть їх на великі часточки. На дно трьох банок місткістю близько літра викладіть кружечки лимона, корицю і гвоздику. Поверх цитрусів і прянощів розмістіть порції яблучно-грушевої суміші.
У воді розчиніть цукор-пісок і доведіть сироп до кипіння. Залийте в банки гарячий сироп і розставте їх в наповненій водою каструлі, накривши кришкою. Прокип'ятіть банки з яблучним компотом 7 хвилин і загорніть їх.
Компот з вишень і яблук на зиму
Інгредієнти: яблука - 340 г; вишні - 340 г; вода - 23 л; цукровий пісок - 45 р. Приготування Очистивши плоди від насіння і плодоніжок, розділіть їх на великі шматочки і викладіть на дно будь посуду з нержавіючої сталі. Слідом укладіть вишні і всипте цукровий пісок. Залийте основу для компоту водою і поставте на вогонь. Після закипання рідини проваріть компот близько півгодини на середньому вогні, розлийте по попередньо простерилизованным банкам і закатайте.
Як закрити компот з яблук і слив на зиму?
Інгредієнти: сливи - 480 м; яблука - 230 г; цедра 2 апельсинів; тростинний цукор - за смаком; вода - 13 л. Приготування Яблучні скибочки разом з половинками слив (без кісточок), розміщуємо в глибокій емальованої ємності. Заливаємо фрукти водою, всипаємо цукор за смаком і кладемо широкі смужки апельсинової цедри. Коли рідина закипить, вогонь потрібно зменшити і варити компот ще 12 хвилин. Після напою слід витягти вже віддали ефірні олії шматочки апельсинової цедри і розлити по стерильним банкам.
Компот з яблук на зиму – рецепт
Якщо ви заготовлює яблука, груші та інші фрукти на зиму-в сушеному вигляді, то наступний рецепт допоможе вам перетворити всі насушенное багатство в багатий смаком зимовий напій, яким приємно зігріватися взимку.
Інгредієнти: сушені яблука і груші - 190 г; чорнослив - 90 г; гвоздика - 10 бутонів; мелена кориця - 1 ч. ложка; мед - 25 мл Приготування Ретельно промиті сухофрукти укладете в глибоку ємність і залийте літром гарячої води. В якості підсолоджувача в рамках даного рецепту ми використовуємо мед, але ви можете замінити його звичайним цукром або сиропом з нього. Слідом за медом до сухофруктам відправляється мелена гвоздика і кориця. Поставте ємність з інгредієнтами на середній вогонь, зменшіть його до мінімуму після закипання рідини, і варіть півгодини напій.
Компот на зиму з яблук і винограду
Ми готові сміливо заявити про те, що домашній компот куди смачніше і корисніше покупного виноградно-яблучного соку, і беремося довести це наступним рецептом.
Інгредієнти: фіолетовий виноград - 360 г; яблука - 360 г; вода - 13 л. Приготування Яблука для цього рецепта попередньо слід повністю відчистити, видаливши не тільки серцевину, але і шкірку. Скибочки очищених плов кладемо в каструлю разом з виноградинками. Заливаємо все водою і варимо 15 хвилин після закипання. Гарячий компот дегустуємо і при необхідності доповнюємо цукром або медом. Знову доводимо до кипіння і готуємо стерильні банки з кришками. Розливаємо киплячий напій по банкам і закатуємо.