Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Компот з вишні на зиму

Компот з вишні на зиму

16-03-2015, 13:21
1 924
Компот з вишні на зиму
Літо поступово розчиняється на горизонті осені. Одні садові дерева перестають плодоносити і передають естафету іншим. Саме час залишити пам'ять про прекрасну сонячної пори - наприклад, приготувати компот з вишні, якщо рік видався врожайним.
Для багатьох господинь не є секретом, як приготувати компот з вишні. І все ж інформація буде корисною для менш досвідчених у кулінарному мистецтві. Смачний компот стає при вдало підібраному поєднанні ягід, цукру і води.
Наступна інформація буде цікава всім, хто любить готувати і пити компот з вишні. Перед тим, як зробити компот з вишні саме час помити плоди і відокремити плодоніжки від ягоди (тепер немає ризику втрати соку). Щільно укладіть вишню банки, постійно струшуючи. Найчастіше для компоту готується цукровий сироп. Вишня - ягода кисла. Для неї потрібно сироп "фортецею" 60%. Ягоди і сироп заповнюють банку до плічок. Необхідна кількість води і нагрівають при цьому засипають цукор, помішуючи до повного розчинення. Доведений до кипіння сироп, якщо потрібно, можна пропустити через марлю.
Застереження: цукровий сироп не можна вважати єдиною заливкою для компоту. З таким же успіхом можна використовувати і гарячу воду без цукру. Все вирішує правильна стерилізація . Банки 0.5 л стерилізують до 12 хвилин, 1 л - 15 хвилин, 2 л - 20 хвилин, 3 л - 30 хвилин.

Компот з вишні на зиму - рецепт № 1


Пропонуємо рецепт приготування компоту з вишні «на швидку руку»
Інгредієнти:

  • вишня - 500 г;

  • цукор - 250-300 г;

  • вода - 25-3 л.


  • Приготування
    Банки повинні бути чистими і простерилизованними.
    Приготовану вишню засипаємо в сироп і доводимо до кипіння. Час варіння -5 хв. Лимонний сік додасть компоту особливий смак. Розкладаємо по банках і закатуємо.

    Компот з вишні на зиму - рецепт № 2


    Інгредієнти:

  • вишня - 500 г;

  • цукор - 250-300 г;

  • вода - 25-3 л.


  • Приготування
    В остиглі простерилізовані банки розкладається вишня, заливається окропом, прикривається кришкою і залишається в такому стані до 15 хв. Потім, в злиту рідина додавайте цукор (близько 300 г на 3 л банку) і доводите до кипіння. Солодким розчином знову залити банку і закатати. Щоб ягоди добре прогрілися можна процес остигання трохи розтягнути, закутавши банку в ковдру.
    Компот з вишень з кісточками зберігати більше року не можна! Починається процес виділення шкідливої синильної кислоти. Якщо ви плануєте заготовити велику партію компоту, постарайтеся заздалегідь видалити кісточки плодів.
    Компот із замороженої вишні
    Якщо влітку не полінуватися і зібрану вишню зберегти в морозильній камері, то немає нічого краще для зустрічі рідних і друзів, як зварити компот з вишні .
    Заморожена вишня не потребує розмороження. Приготування починається з наявності води на вогні. У трилітрову каструлю опускаємо заморожені фрукти і варимо хвилин 15. Можна додати 1/2 чайної ложки лимонної кислоти на 3 л води. Тим, хто люблять дуже солодкий компот, рекомендується близько 8 столових ложок на 1 л води. У кип'ячену воду додаємо цукор (можна і ванільний теж).
    Компот з вишні на зиму
    Після закипання компот відставляємо з вогню. Деякий час потрібний для того, щоб настоявся. Такий компот покращує апетит, а не надто солодкий - втамовує спрагу. Оскільки в ньому присутній високий вміст заліза і магнію, його радять лікарі внести в раціон харчування людей з низьким показником гемоглобіну.
    Калорійність компоту з вишні вважають середньої - 101кал на 100 г продукту: майже немає жирів - 03 аналогічно і з білками - 06 а от вуглеводів більше - 237 але не на стільки, щоб вважати його висококалорійним. Людям, які дотримуються режим дієти для схуднення, лікарі-дієтологи радять вживати саме цей напій, так як він прискорює метаболічний процес в організмі і позитивно впливає на обмін речовин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як варити компот з вишні?
    Як варити компот з вишні?
    Вишневий компот можна легко приготувати і в сезон, із стиглих вишень та інших фруктів, і взимку, використовуючи заморожені з літа ягоди. Про всі
    Компот з абрикосів
    Компот з абрикосів
    Взимку так хочеться чогось річного сонячного. У вас є прекрасна можливість здійснити це. Абрикосовий компот - наповнить ваш будинок теплом і радістю.
    Компоти на зиму
    Компоти на зиму
    Домашні заготовки на зиму не тільки смачні, але й корисні. І компоти в цьому плані не виняток. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих заготовок
    Компот з малини на зиму
    Компот з малини на зиму
    Малина - чудова ягода, яка має кисло-солодким смаком. У ній міститься велика кількість вітаміну С. І зараз ми поділимося з вами простими рецептами
    Компот з полуниці
    Компот з полуниці
    Полуниця - дуже смачна ягода, яку полюбляють і діти, і дорослі. Її можна додавати в різні салати, випічку та інші десерти. А ще з неї можна
    Компот з малини та смородини
    Компот з малини та смородини
    Насолоджуючись літом смачними ягодами і запасаючись вітамінами, не варто забувати про те, що непогано б зробити запаси на зиму. Так приємно відкрити