Вернуться назад Распечатать

Компот з вишні на зиму - простий рецепт

Компот з вишні на зиму - простий рецепт
Літню пору можна асоціювати з гонкою за прохолодними напоями: лимонади , молочні коктейлі , сангрія і компоти виходять на перший план, затьмарюючи будь-які гастрономічні витребеньки. Далі ми поговоримо про рецепти компотів, а конкретніше вишневих компотів, які готуються досить швидко і елементарно простим рецептами, а після можуть заготовляти на зиму або використовуватися для втамування спраги в літню спеку.

Компот з вишні з кісточками на зиму


Напої з будь-яких плодів з кісточками виходять трохи більше терпкими за рахунок вмісту глікозид амігдаліна. У великих кількостях ця речовина отруйна, але після теплової обробки, та ще й в компоті, єдиний ефект, який амігдалин залишає після себе приємне в'яжуче відчуття мовою.
Інгредієнти:

  • вишні з кісточками - 2 ст.;

  • вода - 28 л;

  • цукровий пісок - 165 р.


  • Приготування
    Відокремте від плодоніжок вишні і сполосніть їх. Склянку води влийте в сотейник, слідом додайте цукрового піску і поставте посуд на вогонь. Зваріть простий сироп, чекаючи розчинення цукрових кристалів, але не допускаючи повної їх карамелізації. Ягоди залийте залишилася рідиною і поставте на вогонь. Проваріть вишні 12-15 хвилин після закипання, розчиніть в майбутньому компоті сироп і зніміть його з жару. Ще гарячим напій слід розлити по попередньо простерилизованным банкам і закатати.

    Компот з вишні на зиму без стерилізації


    Якщо ви плануєте випити напій протягом найближчого тижня, то немає сенсу мучитися зі стерилізацією банок і кришок, розлийте готовий компот з будь-яким чистим ємкостей і тримайте закритим в прохолоді.
    Інгредієнти:

  • вишні - 350 г;

  • цукровий пісок - 145 г;

  • вода - 950 мл


  • Приготування
    Попередньо очистіть від кісточок вишні. Якщо у вас немає спеціального пристрою для вилучення кісточок плодів, то скористайтеся гострим кінцем простої ручки (без ампулки). Натисніть ручкою на місце кріплення плодоніжки і кісточки вийде з зворотного боку, залишаючи після себе акуратне круглий отвір.
    Тепер справа за малим: залийте вишні водою, поставте на вогонь і почекайте 7 хвилин після закипання. Всипте цукор і приберіть напій з вогню.
    Плюс не стерилізованого компоту в тому, що надалі його можна доповнювати льодом і міцним алкоголем, перетворюючи в легені і освіжаючі літні коктейлі.

    Компот з китайської вишні без цукру на зиму


    Заготовлюючи компот на зиму можна обійтися і без підсолоджувачів зовсім, або замінити останні куди більш корисними аналогами: сиропом агави, медом або стевією.
    Інгредієнти:

  • китайська вишня - 680 г;

  • паличка кориці;

  • апельсини - 260 г;

  • бутони гвоздики - 4 шт.;

  • вода - 35 л.


  • Приготування
    Ополоснувши вишні, очистіть їх від кісточок і перекладіть в емальовану ємність. Залийте вишні водою і покладіть слідом паличку кориці, апельсинову цедру і бутони гвоздики. Проваріть ягоди 10 хвилин після закипання, влийте сік апельсина і повністю остудіть напій. Знову доведіть компот до кипіння перед закачуванням в банки.

    Компот з вишні і полуниць на зиму


    Інгредієнти:

  • вишні (без кісточок) - 1 ст.;

  • полуниця - 1 ст.;

  • цукровий сироп - 90 мл;
  • Компот з вишні на зиму - простий рецепт

  • лимон - 1 шт.;

  • вода - 12 л.


  • Приготування
    Очистіть ягоди полуниці від плодоніжок, розріжте їх навпіл і покладіть в каструлю разом з вишнями. Наріжте лимонну цедру на смужки і покладіть їх до ягід. Залийте ягоди і цедру водою, поставте основу напою на вогонь і проварити 7-10 хвилин. Прибравши практично готовий компот з вогню, розчиніть у ньому цукровий сироп і влийте сік лимона. При необхідності повторно прокип'ятіть напій і розлийте по стерильним ємкостей.