Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Компот з мушмули на зиму

Компот з мушмули на зиму

16-07-2015, 20:46
859
Компот з мушмули на зиму
Мушмула - плід вічнозеленого дерева, в наші дні найбільш поширений в південних країнах. Цей екзотичний фрукт цвіте з жовтня до кінця січня, а плоди дозрівають до початку літа і мають яскраво-жовтий або оранжевий колір і насичений смак та аромат, який одні порівнюють з абрикосом або полуницею, інші зі сливою, аличею або яблуком. М'якоть його соковита, кисло-солодка, а всередині є від двох до семи кісточок, які легко витягуються.
Смакові характеристики мушмули доповнюють і перевершують її корисні властивості. Цей диво-фрукт є лідером за вмістом пектину, а також вітамінів А, С і групи В, а також яблучної і лимонної кислоти.
Мушмула благотворно впливає на всі системи організму і допомагає впоратися з багатьма недугами.
Крім вживання у свіжому вигляді плодів готують варення і повидло, соки і компоти, які можна заготовити про запас.
Ми розповімо сьогодні, скільки і як варити компот з мушмули на зиму.

Як варити компот з мушмули?


Для приготування компоту з мушмули на зиму її плоди промиваємо, обсушуємо й розрізаємо навпіл. Потім виймаємо кісточки, розколюємо й відварюємо у воді приблизно сім хвилин. З цього попередньо процідженого відвару готуємо сироп, додавши на кожен літр шістсот грамів цукрового піску і п'ять-сім грамів лимонної кислоти. Половинки плодів мушмули укладаємо в підготовлені чисті літрові банки, заливаємо дуже гарячим, з пилу з жару, сиропом, накриваємо кришками і ставимо на стерилізацію на двадцять хвилин. Після закінчення часу тут же закатуємо компот, перевертаємо кришками вниз і даємо охолонути.

Як закатати компот з мушмули з кісточкою?


Інгредієнти:

  • вода - один літр;

  • цукровий пісок - 200-250 м;

  • мушмула - 500 г;

  • сік половини лимона
  • Компот з мушмули на зиму


    Приготування
    Можна законсервувати компот з цього екзотичного фрукта трохи по-іншому. Для цього промиті плоди мушмули розрізаємо навпіл гострим ножем разом з кісточками і занурюємо в киплячий сироп, приготовлений шляхом додавання в один літр води цукрового піску. Даємо прокипіти мушмуле дві хвилини, додаємо сік половини лимона, переливаємо в заздалегідь підготовлену чисту півторалітрову банку, додаємо кілька листочків м'яти, накриваємо кришкою і ставимо на стерилізацію на двадцять п'ять хвилин. Закатуємо компот, перевертаємо верх дном і залишаємо остигати. Зберігаємо компот з мушмули в прохолодному темному місці.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Заготовки з шовковиці на зиму
    Заготовки з шовковиці на зиму
    Багато люблять шовковицю за її приємний і дуже незвичайний смак. На жаль період дозрівання цієї смачної ягоди дуже не довгий, тому господині
    Компот з фейхоа
    Компот з фейхоа
    Компоти готують з самих різних ягід і фруктів: яблук, персиків, вишні, малини, груш і т. д. А сьогодні ми розповімо вам, як зварити дивовижний компот
    Компот з черешні з кісточками на зиму
    Компот з черешні з кісточками на зиму
    Сьогодні ми із задоволенням ділимося з вами рецептом приготування компоту з черешні. Цей напій повний вітамінів, так як ми використовуємо цілі ягоди.
    Як їдять мушмулу?
    Як їдять мушмулу?
    Мушмула за зовнішнім виглядом схожа на абрикос або аличу, а за смаком нагадує абрикос з яблуком і суницею. І сьогодні ми поговоримо про користь цього
    Компот з абрикосів
    Компот з абрикосів
    Взимку так хочеться чогось річного сонячного. У вас є прекрасна можливість здійснити це. Абрикосовий компот - наповнить ваш будинок теплом і радістю.
    Компоти на зиму
    Компоти на зиму
    Домашні заготовки на зиму не тільки смачні, але й корисні. І компоти в цьому плані не виняток. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих заготовок