Як їдять мушмулу?
Мушмула - смачний, корисний, але не багатьом знайомий фрукт. Зовні він нагадує аличу або абрикос . А ось на смак мушмула схожа на суміш абрикоса з яблуком і суницею. Зараз ми розповімо, як їсти фрукт мушмула і розповімо про його корисні властивості.
За складом мушмула близька до яблук - у ній міститься близько 7 % яблучної кислоти, близько 15 % цукрів, пектин, вітамін С і фітонциди. Цей фрукт надзвичайно корисний, адже він також багатий цинком, марганцем, залізом, селеном і міддю. Крім того в ньому присутні такі мікроелементи, як кальцій, калій, фосфор, магній, натрій. Цей фрукт часто використовують як лікарського засобу: м'якоть добре виспевшей мушмули є прекрасним натуральним проносним і сорбентом. У той час як недозрілі мушмула навпаки кріпить. При кашлі м'якоть цього фрукта можна перемішати з медом - і тоді вийде відмінне ліки, що не тільки позбавить від кашлю, але і полегшить дихання та сприятиме виведенню мокротиння.
Як вже говорилося вище, в мушмуле, як і в яблуках, багато пектину. Тому завдяки частому вживанню в їжу цього фрукта знижується рівень холестерину, виводяться з організму радіонукліди, солі важких металів та інші шкідливі речовини і токсини. Таким чином, мушмула налагодить обмінні процеси, вилікує підшлункову від запальних процесів і оздоровити печінку. Завдяки всьому цьому організм стане працювати більш злагоджено, а зовнішній вигляд і шкіра стануть набагато здоровіше.
Але і на цьому корисні властивості мушмули не закінчуються. Цей дивовижний фрукт просто необхідний гіпертонікам - в ньому містяться речовини, які помірно знижують артеріальний тиск.
Як і будь-який інший фрукт, мушмулу краще їсти в свіжому вигляді - тоді в ній збережеться максимум вітамінів і організм отримає більше користі. Але також з цього фрукта можна варити варення, джеми і компоти - навіть після термічної обробки мушмула позитивно впливає на травну систему.
А щоб спожити в їжу якісну мушмулу, потрібно знати, як правильно її вибрати. В ідеалі цей фрукт має бути середнього розміру (як слива), так як занадто дрібна мушмула може бути кислуватою, а надто велика - перезрілої і несмачною. Довго мушмулу зберігати не слід, краще, якщо вона у вас полежить не більше 2-3 днів і то в холодильнику. А безпосередньо перед вживанням не забудьте очистити її від шкірки.
Приємного вам апетиту і нехай цей фрукт принесе вам максимум користі!
Корисні властивості мушмули
За складом мушмула близька до яблук - у ній міститься близько 7 % яблучної кислоти, близько 15 % цукрів, пектин, вітамін С і фітонциди. Цей фрукт надзвичайно корисний, адже він також багатий цинком, марганцем, залізом, селеном і міддю. Крім того в ньому присутні такі мікроелементи, як кальцій, калій, фосфор, магній, натрій. Цей фрукт часто використовують як лікарського засобу: м'якоть добре виспевшей мушмули є прекрасним натуральним проносним і сорбентом. У той час як недозрілі мушмула навпаки кріпить. При кашлі м'якоть цього фрукта можна перемішати з медом - і тоді вийде відмінне ліки, що не тільки позбавить від кашлю, але і полегшить дихання та сприятиме виведенню мокротиння.
Як вже говорилося вище, в мушмуле, як і в яблуках, багато пектину. Тому завдяки частому вживанню в їжу цього фрукта знижується рівень холестерину, виводяться з організму радіонукліди, солі важких металів та інші шкідливі речовини і токсини. Таким чином, мушмула налагодить обмінні процеси, вилікує підшлункову від запальних процесів і оздоровити печінку. Завдяки всьому цьому організм стане працювати більш злагоджено, а зовнішній вигляд і шкіра стануть набагато здоровіше.
Але і на цьому корисні властивості мушмули не закінчуються. Цей дивовижний фрукт просто необхідний гіпертонікам - в ньому містяться речовини, які помірно знижують артеріальний тиск.
Як є мушмулу?
Як і будь-який інший фрукт, мушмулу краще їсти в свіжому вигляді - тоді в ній збережеться максимум вітамінів і організм отримає більше користі. Але також з цього фрукта можна варити варення, джеми і компоти - навіть після термічної обробки мушмула позитивно впливає на травну систему.
А щоб спожити в їжу якісну мушмулу, потрібно знати, як правильно її вибрати. В ідеалі цей фрукт має бути середнього розміру (як слива), так як занадто дрібна мушмула може бути кислуватою, а надто велика - перезрілої і несмачною. Довго мушмулу зберігати не слід, краще, якщо вона у вас полежить не більше 2-3 днів і то в холодильнику. А безпосередньо перед вживанням не забудьте очистити її від шкірки.
Приємного вам апетиту і нехай цей фрукт принесе вам максимум користі!
Рекомендуємо добрі рецепти
Як вибрати авокадо?
Авокадо нечасто зустрінеш на наших столах, хоча кулінарні книги та сайти рясніють рецептами страв з використанням цього екзотичного фрукта. Але що ж
Як вибрати манго?
Найчастіше смак манго ми знаємо виключно за пакетованим сокам, невідомо з чого зроблені. А ось справжнє манго вдалося покуштувати, мабуть, тільки
Як чистити манго?
У наших магазинах зараз можна придбати все що завгодно - і заморські фрукти не є винятком. Ну от у вас на столі лежить красиве манго і заклично
Як правильно їсти манго?
Манго - це смачний екзотичний фрукт, який часто використовують у приготуванні різноманітних страв-салатів, випічки, коктейлів, морозива. Багатьох
Абрикосовий сік
У абрикосі містяться корисні вітаміни, каротиноїди, натуральна фруктоза, сполуки калію і заліза. Це дуже смачний фрукт, який обожнюють багато. І