Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як вибрати авокадо?

Як вибрати авокадо?

16-03-2015, 16:31
1 133
Як вибрати авокадо?
В сучасних збірниках кулінарних рецептів досить часто зустрічаються рецепти, в яких головним інгредієнтом є авокадо. І все так гарно розписано, що хоч зараз бери і готуй, якби не «але». Як правильно вибрати стигле авокадо в цих книгах чомусь не пишуть. А даремно, адже цей фрукт для наших широт екзотичний і не всі знають, як він повинен виглядати, коли дозрів.

Яким має бути стиглий плід авокадо?



  • Вибір авокадо почнемо з візуального огляду. Уважно оглядиваем фрукт на предмет вм'ятин, тріщин, темних плям і інших дефектів. Звертаємо увагу на колір шкірки, зазвичай плоди з більш темним забарвленням, більш стиглі. Але не варто забувати про різноманітті сортів, колір шкірки авокадо може варіюватися від темно-зеленого до коричневого. Якщо бачите на прилавку кілька сортів авокадо і важко з вибором, не варто брати найбільший плід. Авокадо деяких сортів (до речі, шкірка у них темно-зеленого кольору) відрізняються досить великою кісточкою. І вибравши такий великий плід, ви отримаєте набагато менше м'якоті, ніж, якщо б обрали авокадо іншого сорту, поменше розміром. Але очевидно, що вибрати стиглий плід авокадо, орієнтуючись тільки на те, як він виглядає неможливо, тому перейдемо до наступного етапу.

  • Злегка натискаємо на фрукт, якщо плід під пальцями злегка прогинається. Але швидко відновлює свою форму, як би пружинить, то це стигле авокадо. Якщо ж після натискання плід форму свою довго не відновлює, то це свідчить про його переспелости. Такий фрукт можна ризикнути придбати, тільки якщо ви збираєтеся пустити його в справу одразу, як принесете додому. Чому ризикнути? Тому що висока ймовірність того, що такий фрукт виявиться всередині підгнившим. Ну а якщо, натиснувши на плід, ви не виявили ніякої реакції з його сторони - фрукт твердий, під пальцями не пружинить, то перед вами нестигле авокадо. Його, звичайно, купити можна, але тільки якщо ви хочете насолодитися його смаком через 2-4 дні після покупки. Саме стільки часу займе його дозрівання в домашніх умовах.

  • Також визначити стиглість авокадо нам допоможе його кісточка. Ні, її не треба видобувати прямо в магазині і піддавати ретельному огляду. Необхідно лише злегка потрясти фрукт біля своїх вух. Почули, як кісточка злегка постукує? Відмінно, це стигле авокадо. Якщо ж кісточка залишається глухою до вашим старанням, то цей фрукт ще зелений, незрілий.

  • Ще визначити стиглість авокадо, можна відірвавши його плодоніжку. Якщо місце під нею коричневого кольору, то в руках у вас переспевший фрукт. Жовто-зелений колір укупі з твердістю плода говорить про незрілість авокадо. Ну а якщо колір сліду зелений і яскравий, та ще й сік з'являється при легкому натисканні, то цей фрукт стиглий.


  • Як зберігати авокадо?


    Стигле авокадо можна зберігати в холодильнику 2-5 днів. Тільки треба стежити, щоб цей фрукт лежав подалі від бананів і яблук. Краще всього для зберігання авокадо підходить верхня поличка холодильної камери, за уязика, що фрукт не стикається з задньою стінкою холодильника - заморозиться.
    Як правильно вибрати авокадо ми розібралися, але що робити, якщо принести додому вийшло тільки недозрілий
    Як вибрати авокадо?
    (всі плоди, як один, були жорсткими) фрукт? Доведеться відязикатися від затії з'їсти фрукт негайно і залишити його дозрівати. Для цього фрукт потрібно покласти в паперовий пакет або загорнути в паперові рушники і зберігати при кімнатній температурі, в затемненому місці, наприклад, під ліжком. В залежності від початкової стиглості фрукта, його дозрівання займе від 2 до 10 днів. Правда, процес можна прискорити, якщо в пакет з авокадо помістити банани та яблука. Газ етилен, який виділяють ці фрукти, допоможуть визріти авокадо швидше. Тільки в обох випадках не забувайте перевіряти, як поживає ваша авокадо, а то ризикуєте пропустити момент зрілості і отримати гнилий фрукт.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Соус з авокадо
    Соус з авокадо
    Авокадо - цінний харчовий продукт, який широко використовують в кулінарії. Його найчастіше використовують для створення салатів і соусів. Ось про
    Як вибрати манго?
    Як вибрати манго?
    Найчастіше смак манго ми знаємо виключно за пакетованим сокам, невідомо з чого зроблені. А ось справжнє манго вдалося покуштувати, мабуть, тільки
    Як чистити авокадо?
    Як чистити авокадо?
    Проходячи по супермаркету складно не помітити дивовижні заморські фрукти і овочі, які так і манять до себе різноманітністю запахів і кольорів. І ось