Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Соус з авокадо

Соус з авокадо

25-03-2015, 10:04
1 321
Соус з авокадо
Авокадо або плід Персеи американської (вид вічнозелених плодових рослин із сімейства Лаврові) - цінний харчовий продукт; відомо близько 400 сортів.
В даний час авокадо культивується в багатьох країнах (не тільки в Америці, але і в деяких країнах Азії, Африки, Австралії і навіть в Іспанії). Масляниста м'якоть цього чудового фрукта містить безліч корисних речовин, рослинних жирів, вітамінів, мікроелементів, антиоксидантів. Регулярне вживання в їжу авокадо надає на організм людини омолоджуючу дію.
На смак м'якоть авокадо абсолютно нейтральна, тому є цей фрукт просто так нецікаво. Звичайно авокадо використовують у приготуванні складних страв з кількох інгредієнтів, наприклад, салатів або готують на його основі різні соуси, смачні і дуже корисні. Соуси з авокадо чудово підійдуть до м'яса і риби, а також для різних салатів. Знайомі страви з такими соусами придбають нові екзотичні смакові відтінки.
Наводимо деякі рецепти соусів з авокадо.
Важливі моменти:

  • При виборі та купівлі плодів, зверніть увагу на цілісність шкірки і колір (від зеленого, темно-зеленого, зелено-коричневого до майже чорного). Плоди можуть бути твердими, як камінь (ці недостиглі, будуть дозрівати близько 2-4 днів). Плоди не повинні бути дуже м'якими і м'ясистими (ці перестиглі, мають прогірклий смак);

  • Відразу ж після оброблення плоду авокадо і вилучення м'якоті слід збризнути її соком лимона або лайма, щоб уникнути потемніння із-за окислення на повітрі.


  • Мексиканський базовий соус «Гуакомоле» з авокадо


    Відомо безліч варіантів приготування цього вельми популярного соусу, однак основні компоненти, що входять до його складу, залишаються незмінними. Це м'якоть авокадо, сік лайма чи лимона і сіль.
    Інгредієнти:

  • плід авокадо - 2-3 шт.;

  • лайм - 1 шт. (або лимон - 05 шт.);

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Розрізаємо плід авокадо вздовж і витягуємо кісточку. За допомогою ложки виймаємо м'якоть і відразу ж збризкуємо її соком лимона або лайма. Розминаємо м'якоть в пюре виделкою (або використовуємо для цього блендер). Присаливаем за смаком.
    Звичайно, у такому вигляді соус буде нецікавий, особливо для жителів теплих країн, де люблять страви з пряними і гострими смаками. Це тільки основа для соусу, інші інгредієнти додадуть йому закінчений смак.
    Соус з авокадо - моле зелений з часником
    До базових інгредієнтів соусу (див. вище) додаємо продавлений часник, свіжу мелкорубленную зелень кінзи, зелений гострий перець чилі, можна додати зелену цибулю і зелений солодкий перець. Звичайно, краще готувати все відразу в блендері.
    Моле червоний
    До базових інгредієнтів соусу замість недостиглих гострого перцю чилі і солодкого перцю додаємо червоний гострий перець і стиглий солодкий червоний перець. Соус «Молі» червоний з авокадо готують з додаванням помідорів (можна використовувати і томат-пасту). Ще додаємо часник і мелене насіння коріандру. Цікаво також модифікувати цей варіант соусу додаванням гарбузового пюре .
    Моле шоколадний
    До базового соусу з авокадо додаємо 1-3 чайних ложки суміші порошку-какао з цукром (1:05) або трохи розтопленого чорного
    Соус з авокадо
    шоколаду, мелений арахіс та/або мигдаль (ядра), а також часник, червоний гострий перець, мелені насіння коріандру.
    Цей варіант соусу можна цікаво видозмінити додаванням сметани, натуральних молочних вершків або несолодкого класичного йогурту.
    Використовуючи м'якоть авокадо, лимон, йогурт і суміш мелених спецій каррі, ну, і ще, наприклад, пюре з сливи або інших фруктів, можна готувати вишукані індійські соуси-чатні.
    Подавати соуси до столу можна в половинці оболонки плоду авокадо, це виглядає дуже ефектно.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Бутерброди з авокадо
    Бутерброди з авокадо
    Оригінальною закускою до буденної, або святкового столу можуть стати бутерброди з авокадо. Авокадо на хліб можна наносити у вигляді пасти, соуси
    Закуска з авокадо
    Закуска з авокадо
    Закуска з авокадо - це незвичайне і цікаве рішення для святкового або фуршетного столу. Приготувати таку страву не складе особливих труднощів, і в
    Сальса з манго
    Сальса з манго
    Сальса - мексиканський гострий соус, який популярний у всьому світі. Його основою є помідори і гострий червоний перець, а додавання інших