Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як чистити авокадо?

Як чистити авокадо?

16-03-2015, 16:10
1 248
Як чистити авокадо?
Представників заморських делікатесів гастрономії в наші дні греблю гати, не те, що у важкі радянські часи холодної війни і залізної завіси. Варто тільки заглянути на найближчий ринок або в сусідній супермаркет, і здивованої публіки відкриється багатющий асортимент світу флори заморських країн. І чого тут тільки немає! Ось жовтобока помела, а он волохаті ківі, здалеку подібні на великі зеленуваті яйця. У нас за незнання один дідусь так і запитав продавця: "Доню, а чого це у вас такі великі яйця і від якоїсь птахи?" Ох, і реготали всі тоді. Поряд з ківі лежить щось довгасте, темно-зеленого кольору. О, та це ж авокадо, здорово. Цікаво, смачний цей дивовижний плід, з чим його їдять, як правильно і треба авокадо чистити? Що ж, давайте дізнаємося про це разом.

Що це за диво таке - авокадо?
Але перш, ніж розібратися з гастрономічною стороною заморського чуда, треба б зрозуміти його сутність і познайомитися з ним ближче. Перший приходить на думку питання - авокадо - це фрукт чи овоч? Адже багато «знавці стверджують, що це коренеплід, а значить овоч, що росте під землею, як картопля. Але вивчення спеціальної літератури показало зворотне. Ніякий це не овоч, а самий справжній фрукт, що росте на дереві на висоті до 18 м і має овальну, кулясту або грушоподібну форму. Середовищем існування авокадо є тропічні і субтропічні країни - ПАР, Гватемала, Конго, Перу, Ізраїль, Іспанія і т. д. До особливостей плода відносять його надзвичайну жирність. Стародавні ацтеки навіть називали авокадо лісовим маслом.
В наші дні ця рослина активно культивується, так як його плоди являють високу харчову цінність для дієтичного і вегетаріанського типу харчування. Відомо, що в м'якоті одного плоду зібралися такі вітаміни, як «До», «В6» і «C», а також мікроелементи калій, мідь і солі фолієвої кислоти. Такий склад дозволяє зробити висновок, що авокадо надзвичайно корисний людям із захворюваннями нервової, серцево-судинної та статевої систем. В медицині відомо, що цей фрукт чудово підвищує потенцію і лікує від фригідності. Залишилося тільки дізнатися, як його правильно їсти і потрібно авокадо чистити.

Гастрономічний питання
Отже, ми впритул підійшли до питання, що нас цікавить, чи треба авокадо чистити, і якщо так, то як. Виявляється, треба. Робиться це кількома способами, залежно від форми плоду.

  • Якщо фрукт грушоподібний, то за його подовженою колу робиться розріз гострим ножем, поки вістрі не досягне кісточки. Потім половинки відокремлюють один від одного і за допомогою того ж ножа або виделки, або власної руки витягують кісточку. Перед вами опиняться два авокадових «блюдця». Можна взяти ложку і приступати до поїдання м'якоті. А можна розрізати кожне «блюдце» навпіл і зняти шкірку, тоді очищений плід можна вжити в салат або зробити пюре.

  • Якщо форма авокадо овальна чи куляста, то можна повторити описану вище процедуру, тільки в поперечному розрізі. У цьому випадку
    Як чистити авокадо?
    у нас вийдуть «чашечки». В іншому все те ж саме.


  • Гурманам на замітку
    Тепер ми знаємо, як правильно чистити авокадо, і що робити це потрібно. Залишилася справа за малим, дізнатися, що з цього чудового фрукта можна готувати. Згідно численним кулінарним книгам з авокадо готують і салати, і пюре, і навіть супи. Ось один з рецептів салату з авокадо: середній плід авокадо очистити і нарізати кубиками (щоб м'якоть не потемніла, її потрібно побризкати соком одного лимона). Далі подрібнюємо і приєднуємо до авокадо маленьку голівку червоного салатної цибулі, 150 г твердого сиру, пучок листя зеленого салату, 1 великий помідор і все ретельно перемішуємо. Заправити салат можна парою ложок рослинної олії, а можна і не заправляти.
    А яку страву з авокадо знаєте ви?
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати авокадо?
    Як приготувати авокадо?
    І хоча авокадо не є частим гостем на нашому столі, нам іноді так хочеться побалувати себе і своїх гостей якимось цікавою стравою з екзотичними
    Як вибрати авокадо?
    Як вибрати авокадо?
    Авокадо нечасто зустрінеш на наших столах, хоча кулінарні книги та сайти рясніють рецептами страв з використанням цього екзотичного фрукта. Але що ж
    Роли з авокадо
    Роли з авокадо
    Роли з авокадо - надзвичайно корисна страва, що прийдеться до смаку і вегетаріанцеві, і мясоеду. Докладні рецепти японської страви шукайте в цій