Як чистити авокадо?
Представників заморських делікатесів гастрономії в наші дні греблю гати, не те, що у важкі радянські часи холодної війни і залізної завіси. Варто тільки заглянути на найближчий ринок або в сусідній супермаркет, і здивованої публіки відкриється багатющий асортимент світу флори заморських країн. І чого тут тільки немає! Ось жовтобока помела, а он волохаті ківі, здалеку подібні на великі зеленуваті яйця. У нас за незнання один дідусь так і запитав продавця: "Доню, а чого це у вас такі великі яйця і від якоїсь птахи?" Ох, і реготали всі тоді. Поряд з ківі лежить щось довгасте, темно-зеленого кольору. О, та це ж авокадо, здорово. Цікаво, смачний цей дивовижний плід, з чим його їдять, як правильно і треба авокадо чистити? Що ж, давайте дізнаємося про це разом.
Що це за диво таке - авокадо?
Але перш, ніж розібратися з гастрономічною стороною заморського чуда, треба б зрозуміти його сутність і познайомитися з ним ближче. Перший приходить на думку питання - авокадо - це фрукт чи овоч? Адже багато «знавці стверджують, що це коренеплід, а значить овоч, що росте під землею, як картопля. Але вивчення спеціальної літератури показало зворотне. Ніякий це не овоч, а самий справжній фрукт, що росте на дереві на висоті до 18 м і має овальну, кулясту або грушоподібну форму. Середовищем існування авокадо є тропічні і субтропічні країни - ПАР, Гватемала, Конго, Перу, Ізраїль, Іспанія і т. д. До особливостей плода відносять його надзвичайну жирність. Стародавні ацтеки навіть називали авокадо лісовим маслом.
В наші дні ця рослина активно культивується, так як його плоди являють високу харчову цінність для дієтичного і вегетаріанського типу харчування. Відомо, що в м'якоті одного плоду зібралися такі вітаміни, як «До», «В6» і «C», а також мікроелементи калій, мідь і солі фолієвої кислоти. Такий склад дозволяє зробити висновок, що авокадо надзвичайно корисний людям із захворюваннями нервової, серцево-судинної та статевої систем. В медицині відомо, що цей фрукт чудово підвищує потенцію і лікує від фригідності. Залишилося тільки дізнатися, як його правильно їсти і потрібно авокадо чистити.
Гастрономічний питання
Отже, ми впритул підійшли до питання, що нас цікавить, чи треба авокадо чистити, і якщо так, то як. Виявляється, треба. Робиться це кількома способами, залежно від форми плоду.
Якщо фрукт грушоподібний, то за його подовженою колу робиться розріз гострим ножем, поки вістрі не досягне кісточки. Потім половинки відокремлюють один від одного і за допомогою того ж ножа або виделки, або власної руки витягують кісточку. Перед вами опиняться два авокадових «блюдця». Можна взяти ложку і приступати до поїдання м'якоті. А можна розрізати кожне «блюдце» навпіл і зняти шкірку, тоді очищений плід можна вжити в салат або зробити пюре.
Якщо форма авокадо овальна чи куляста, то можна повторити описану вище процедуру, тільки в поперечному розрізі. У цьому випадку у нас вийдуть «чашечки». В іншому все те ж саме.
Гурманам на замітку
Тепер ми знаємо, як правильно чистити авокадо, і що робити це потрібно. Залишилася справа за малим, дізнатися, що з цього чудового фрукта можна готувати. Згідно численним кулінарним книгам з авокадо готують і салати, і пюре, і навіть супи. Ось один з рецептів салату з авокадо: середній плід авокадо очистити і нарізати кубиками (щоб м'якоть не потемніла, її потрібно побризкати соком одного лимона). Далі подрібнюємо і приєднуємо до авокадо маленьку голівку червоного салатної цибулі, 150 г твердого сиру, пучок листя зеленого салату, 1 великий помідор і все ретельно перемішуємо. Заправити салат можна парою ложок рослинної олії, а можна і не заправляти.
А яку страву з авокадо знаєте ви?
Що це за диво таке - авокадо?
Але перш, ніж розібратися з гастрономічною стороною заморського чуда, треба б зрозуміти його сутність і познайомитися з ним ближче. Перший приходить на думку питання - авокадо - це фрукт чи овоч? Адже багато «знавці стверджують, що це коренеплід, а значить овоч, що росте під землею, як картопля. Але вивчення спеціальної літератури показало зворотне. Ніякий це не овоч, а самий справжній фрукт, що росте на дереві на висоті до 18 м і має овальну, кулясту або грушоподібну форму. Середовищем існування авокадо є тропічні і субтропічні країни - ПАР, Гватемала, Конго, Перу, Ізраїль, Іспанія і т. д. До особливостей плода відносять його надзвичайну жирність. Стародавні ацтеки навіть називали авокадо лісовим маслом.
В наші дні ця рослина активно культивується, так як його плоди являють високу харчову цінність для дієтичного і вегетаріанського типу харчування. Відомо, що в м'якоті одного плоду зібралися такі вітаміни, як «До», «В6» і «C», а також мікроелементи калій, мідь і солі фолієвої кислоти. Такий склад дозволяє зробити висновок, що авокадо надзвичайно корисний людям із захворюваннями нервової, серцево-судинної та статевої систем. В медицині відомо, що цей фрукт чудово підвищує потенцію і лікує від фригідності. Залишилося тільки дізнатися, як його правильно їсти і потрібно авокадо чистити.
Гастрономічний питання
Отже, ми впритул підійшли до питання, що нас цікавить, чи треба авокадо чистити, і якщо так, то як. Виявляється, треба. Робиться це кількома способами, залежно від форми плоду.
Гурманам на замітку
Тепер ми знаємо, як правильно чистити авокадо, і що робити це потрібно. Залишилася справа за малим, дізнатися, що з цього чудового фрукта можна готувати. Згідно численним кулінарним книгам з авокадо готують і салати, і пюре, і навіть супи. Ось один з рецептів салату з авокадо: середній плід авокадо очистити і нарізати кубиками (щоб м'якоть не потемніла, її потрібно побризкати соком одного лимона). Далі подрібнюємо і приєднуємо до авокадо маленьку голівку червоного салатної цибулі, 150 г твердого сиру, пучок листя зеленого салату, 1 великий помідор і все ретельно перемішуємо. Заправити салат можна парою ложок рослинної олії, а можна і не заправляти.
А яку страву з авокадо знаєте ви?
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати авокадо?
І хоча авокадо не є частим гостем на нашому столі, нам іноді так хочеться побалувати себе і своїх гостей якимось цікавою стравою з екзотичними
Як вибрати авокадо?
Авокадо нечасто зустрінеш на наших столах, хоча кулінарні книги та сайти рясніють рецептами страв з використанням цього екзотичного фрукта. Але що ж
Роли з авокадо
Роли з авокадо - надзвичайно корисна страва, що прийдеться до смаку і вегетаріанцеві, і мясоеду. Докладні рецепти японської страви шукайте в цій