Як правильно їсти манго?
Манго - це екзотичний і дуже смачний фрукт, який часто використовують при приготуванні різних оригінальних страв. Багатьох людей частенько хвилює один і той же питання, як правильно їсти манго. Саме про це і піде мова в нашій статті.
Деякі дієтологи стверджують і дотримуються думки, що можна і навіть дуже потрібно, так як в ньому нібито міститися вітаміни і корисні мікроелементи, які сприяють правильному травленню. Але, якщо розглянути це питання більш ретельно, то можна зробити протилежні висновки. По-перше, різних вітамінів досить вже і багато смачної солодкої м'якоті, а по-друге, шкірка манго часто викликає у деяких людей алергічну реакцію, тоді як м'якоть фрукта вони можуть їсти безбоязно.
Що ж стосується великої кісточки, що знаходиться в центрі плоду, то вона ніякими смаковими достоїнствами не володіє і не представляє з себе нічого цікавого. Так що її теж не варто намагатися з'їсти, а краще всього просто викинути, або посадити в горщик. Підводячи короткі підсумки вищеописаного, можна зробити висновок, що манго потрібно їсти і без кісточки, і без шкірки - одну тільки м'якоть.
Отже, беремо стиглий фрукт, промиваємо його і шаткуємо на невеликі шматочки або часточки. Існує декілька класичних і поширених способів нарізання манго. Давайте розглянемо деякі з них, а ви самі виберете для себе найбільш зручний:
Як є манго з шкіркою? Найпростіший і досить легкий спосіб полягає в тому, що з боків фрукта роблять два глибоких надрізи, прямо до самої кісточки. Потім акуратно відокремлюємо половинки, повернувши їх у різні сторони, і насолоджуємося божественним смаком фрукта, виймаючи м'якоть з шкірки-тарілочки чайною ложечкою. Розрізаємо манго на 2 половинки, виймаємо кісточки і ложечкою акуратно вискабливаем м'якоть. Викладаємо її на тарілку і приступаємо до поїдання смачною і солодкої екзотики;
Інший спосіб полягає в тому, що манго повністю очищаємо від шкірки: по всій довжині фрукта робимо 4 неглибоких надрізу, і акуратно знімаємо шкірку. Далі нарізаємо манго невеликим часточками, викладаємо на тарілку і пригощаємо гостей. Тепер кладемо стиглий манго на плоску тарілку і з обох сторін відрізаємо 2 невеликі полудольки. На кожній з них робимо акуратно хрест-навхрест надрізи, не зачіпаючи шкірку. Так у вас вийде кілька кубиків, скріплених на шкірці фрукта. Потім вивертаємо шкірку навиворіт і гострим ножем зрізаємо з неї кубики. Викладаємо шматочки манго в глибоку тарілку і туди ж виливаємо сік. Тепер повертаємося до залишків манго, там ще є м'якоть з іншого боку кісточки. Обрізаємо її з кісточки і також нарізаємо кубиками. Ці шматочки відправляємо в миску і ставимо десерт на стіл.
Фрукт розрізаємо навпіл, акуратно виймаємо кісточки, гострим ножем вирізаємо з шкірки, м'якоть і нарізаємо її красивими часточками.
Якщо ви придбали сильно зелений плід недозрілий і захотіли його з'їсти, то можете спробувати присипати д ольки сіллю. Такий спосіб поїдання фрукта чудово допомагає впоратися з жагою і наситити організм вітамінами.
Ну і як говорилося на самому початку, манго можна вживати в їжу не тільки самостійно, але і додавати цей фрукт до складу різних оригінальних рецептів салатів, випічки, супів, коктейлів і морозива. А ще з шматочків манго можна зварити чудове варення і радувати себе і своїх близьких у зимову пору цим чудовим ласощами.
Любителям цього плоду рекомендуємо ознайомитися зі статтями, як вибрати манго і як виростити його з кісточки .
Можна їсти шкірку манго?
Деякі дієтологи стверджують і дотримуються думки, що можна і навіть дуже потрібно, так як в ньому нібито міститися вітаміни і корисні мікроелементи, які сприяють правильному травленню. Але, якщо розглянути це питання більш ретельно, то можна зробити протилежні висновки. По-перше, різних вітамінів досить вже і багато смачної солодкої м'якоті, а по-друге, шкірка манго часто викликає у деяких людей алергічну реакцію, тоді як м'якоть фрукта вони можуть їсти безбоязно.
Можна їсти кісточку манго?
Що ж стосується великої кісточки, що знаходиться в центрі плоду, то вона ніякими смаковими достоїнствами не володіє і не представляє з себе нічого цікавого. Так що її теж не варто намагатися з'їсти, а краще всього просто викинути, або посадити в горщик. Підводячи короткі підсумки вищеописаного, можна зробити висновок, що манго потрібно їсти і без кісточки, і без шкірки - одну тільки м'якоть.
Як треба їсти манго?
Отже, беремо стиглий фрукт, промиваємо його і шаткуємо на невеликі шматочки або часточки. Існує декілька класичних і поширених способів нарізання манго. Давайте розглянемо деякі з них, а ви самі виберете для себе найбільш зручний:
Як чистити і є манго?
Фрукт розрізаємо навпіл, акуратно виймаємо кісточки, гострим ножем вирізаємо з шкірки, м'якоть і нарізаємо її красивими часточками.
Якщо ви придбали сильно зелений плід недозрілий і захотіли його з'їсти, то можете спробувати присипати д ольки сіллю. Такий спосіб поїдання фрукта чудово допомагає впоратися з жагою і наситити організм вітамінами.
Ну і як говорилося на самому початку, манго можна вживати в їжу не тільки самостійно, але і додавати цей фрукт до складу різних оригінальних рецептів салатів, випічки, супів, коктейлів і морозива. А ще з шматочків манго можна зварити чудове варення і радувати себе і своїх близьких у зимову пору цим чудовим ласощами.
Любителям цього плоду рекомендуємо ознайомитися зі статтями, як вибрати манго і як виростити його з кісточки .
Рекомендуємо добрі рецепти
Салати з манго - рецепти
Манго - чудовий екзотичний фрукт, з використанням якого можна зробити багато цікавих фруктових, і не тільки салатів. Давайте розглянемо деякі
Як вибрати манго?
Найчастіше смак манго ми знаємо виключно за пакетованим сокам, невідомо з чого зроблені. А ось справжнє манго вдалося покуштувати, мабуть, тільки
Як їсти манго?
На сьогоднішній день на прилавках супермаркетів можна знайти безліч самих різних екзотичних фруктів і овочів. Тим не менше, наші співвітчизники
Як чистити манго?
У наших магазинах зараз можна придбати все що завгодно - і заморські фрукти не є винятком. Ну от у вас на столі лежить красиве манго і заклично
Сальса з манго
Сальса - мексиканський гострий соус, який популярний у всьому світі. Його основою є помідори і гострий червоний перець, а додавання інших