Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Як їсти манго?

16-03-2015, 16:10
1 539
Як їсти манго?
Не треба скептично посміхатися, побачивши назву цієї статті. Манго екзотичний фрукт і багатьох цікавить питання, як правильно їсти манго, чи є його шкірку і кісточку.
Так от, є манго можна як з шкіркою, так і з кісточкою, а от чи треба? Кісточка не представляє з себе нічого цікавого, і ніякими смаковими достоїнствами володіє, так і дістатися до неї складно. Так що її краще викинути або посадити в горщик, дивись, деревце зросте. Можна їсти шкірку манго? Деякі фахівці вважають, що можна і навіть потрібно, начебто в шкірці містяться корисні мікроелементи, що сприяють правильному травленню. Але, по-перше, корисностей і під смачною м'якоті не мало, а по-друге, шкірка манго може викликати у деяких людей алергічну реакцію, тоді як м'якоть манго вони можуть їсти безбоязно. В світлі цих фактів вважається, що манго потрібно їсти як без кісточки, так і без шкірки - одну м'якоть.

Як правильно їдять манго?


Правильно їсти манго потрібно, розрізавши його на часточки, не гризти ж манго як яблуко? Хоча можна і так, але виглядати це буде цікаво, та й сік обов'язково пошириться не тільки по руках, особі і одязі, але і по всій кімнаті, в якій ви вирішили поїсти манго. Так що якщо немає бажання відтирати і відмивати все від соку, їмо манго цивілізовано, з допомогою столових приладів і після попередньої підготовки. Беремо сподобався фрукт, моєму його і нарізаємо на скибочки або часточки. До речі, способів нарізання манго є кілька, вибирайте зручний для вас.

  • Найпростіший спосіб це зробити з боків фрукта два глибоких надрізи, до кісточки. Потім відокремлюємо половинки, і насолоджуємося смаком фрукта, черпаючи м'якоть чайною ложечкою з шкірки-тарілочки.

  • Очистити манго від шкірки. Для цього робимо 4 неглибоких надрізи по всій довжині фрукта, і акуратно знімаємо шкірку. Далі нарізаємо манго на часточки, викладаємо на тарілочку і пригощаємо гостей або угощаемся самі.

  • Кладемо манго на плоску тарілку і відрізаємо з обох сторін 2 полудольки. На них робимо надрізи хрест-навхрест, не зачіпаючи шкірку. Так вийде кілька кубиків, що тримаються на шкірці фрукта. Вивертаємо шкірку навиворіт і зрізаємо з неї кубики. Шматочки манго викладаємо в глибоку тарілку, туди ж виливаємо сік. Повертаємося до залишків манго, там є ще м'якоть з іншого боку кісточки. З неї акуратно чистимо шкірку. Потім обрізаємо м'якоть з кісточки і нарізаємо її кубиками. Ці шматочки відправляємо до що сумують у глибокій тарілці побратимам. Тепер можна їсти манго, насолоджуючись не тільки чудовим смаком, але і правильною формою часточок.

  • Як їсти манго?

  • Розрізаємо плід навпіл, обережно відокремлюючи кісточку. Вирізаємо гострим ножем з шкірки, м'якоть. Шкірку відправляємо до сміття, а м'якоть нарізаємо красивими часточками. Шматочки фрукта викладаємо на тарілку і услаждаем свої смакові рецептори цим приголомшливим, соковитим фруктом.

  • Ріжемо манго на дві половинки, відокремлюємо кісточку і вискабливаем м'якоть (якщо вона соковита і м'яка) ложкою. М'якоть викладаємо на тарілочку і приступаємо до поглинання смачною екзотики.


  • Якщо ви вирішили поекспериментувати і придбали недозрілий плід, то можна спробувати їх їсти, присипаючи часточки сіллю. Кажуть, такий спосіб поїдання манго допомагає впоратися з спрагою, добре її втамовуючи.
    Ну і, звичайно ж, манго можна вживати не тільки в первозданному вигляді. Цей смачний фрукт входить до складу багатьох рецептів випічки, салатів, коктейлів, супів і морозива. А ще шматочки манго можна законсервувати і радувати себе в зимову пору сонячним шматочком цієї смакоти. Так що фантазуйте і насолоджуйтеся цим смачним і корисним фруктом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як вибрати манго?
    Як вибрати манго?
    Найчастіше смак манго ми знаємо виключно за пакетованим сокам, невідомо з чого зроблені. А ось справжнє манго вдалося покуштувати, мабуть, тільки
    Як чистити манго?
    Як чистити манго?
    У наших магазинах зараз можна придбати все що завгодно - і заморські фрукти не є винятком. Ну от у вас на столі лежить красиве манго і заклично
    Як правильно їсти манго?
    Як правильно їсти манго?
    Манго - це смачний екзотичний фрукт, який часто використовують у приготуванні різноманітних страв-салатів, випічки, коктейлів, морозива. Багатьох
    Фруктовий салат з яблук
    Фруктовий салат з яблук
    Фруктові салати - чудовий і легкий десерт в спекотний літній день. А приготувати таке ласощі можна за лічені хвилини. У нашій статті ми зібрали
    Сальса з манго
    Сальса з манго
    Сальса - мексиканський гострий соус, який популярний у всьому світі. Його основою є помідори і гострий червоний перець, а додавання інших