Компот з шовковиці – оригінальний напій, який має насичений колір і збагачений корисними речовинами. Він чудово підвищує імунітет, бореться з простудними захворюваннями і володіє протимікробними властивостями. Крім цього, напій відмінно втамовує спрагу і відрізняється ніжним кисло-солодким смаком! Давайте дізнаємося з вами, як закрити компот із шовковиці на зиму.
Компот із шовковиці на зиму без стерилізації
Інгредієнти: ягоди шовковиці – 1 кг; цукор – 400 г; вода фільтрована – 1 л. Приготування Шовковицю обробляємо, видаляємо плодоніжки і обполіскуємо ягоди під струменем води. У каструлю наливаємо свіжу воду, підігріваємо її і висипаємо цукровий пісок. Гарненько перемішуємо, остуджуємо сироп і заливаємо їм підготовлену ягоду. Ставимо компот на вогонь, доводимо до кипіння, а потім зменшуємо полум'я і проварюємо напій хвилин 20. Після цього розливаємо його в банки, закатуємо і остуджуємо, перевернувши догори дном.
Компот з вишень та шовковиці на зиму
Інгредієнти: вишня – 200 г; шовковиця – 100 г; цукор – 1 ст.; лимонна кислота – щіпка. Приготування Ягоди перебираємо, висипаємо в банку, кидаємо цукор і лимонку. Заливаємо все окропом і щільно закатуємо кришкою, використовуючи спеціальні щипці. Перевертаємо банку і залишаємо остигати, щільно накривши ковдрою.
Компот із шовковиці на зиму
Інгредієнти: шовковиця – 1 кг; полуниця свіжа – 300 г; цукор – 400 г; вода фільтрована – 3 л; лимонна кислота – 05 ч. ложки. Приготування У каструлю наливаємо воду і ставимо її на плиту закипати. Цим часом перебираємо шовковицю і видаляємо плодоніжки. Перекладаємо ягоду в друшляк, обполіскуємо і висипаємо на рушник. Після закипання води, всипаємо цукор і проварюємо сироп, перемішуючи його дерев'яною ложкою. Приблизно через 5 хвилин додаємо в каструлю сухі ягоди, зменшуємо полум'я і варимо компот хвилин 10. Потім вимикаємо вогонь, додаємо дрібку лимонної кислоти, перемішуємо, накриваємо компот кришкою і наполягаємо. Через годину проціджуємо напій через дрібне сито в окремий посуд і знову кип'ятимо. Гарячий напій розливаємо по стерильним банкам, кинувши в кожну по гілочки свіжої м'яти. Після цього закатуємо кришками, ставимо банки догори дном, накриваємо теплою ковдрою і залишаємо остигати.
Компот із шовковиці, полуниці і черешні
Інгредієнти: стигла черешня – 200 г; полуниця свіжа – 200 г; шовковиця чорна – 400 г; лимонна кислота – за бажанням; листя м'яти – за смаком; цукровий пісок – 5 ст. ложок; вода фільтрована – 15 л. Приготування У каструлю наливаємо необхідну кількість фільтрованої води. Черешню ретельно промиваємо, перебираємо і обсушуємо на кухонному рушнику. Точно також чинимо з полуницею та шовковицею. Після цього викладаємо ягоди в каструлю з водою, додаємо цукор і ретельно все перемішуємо. Ставимо компот на сильний вогонь,
доводимо до кипіння, а потім зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і варимо 20 хвилин, періодично помішуючи. За бажанням можете кинути трохи лимонної кислоти і кілька гілочок свіжої м'яти, для додаткового аромату. Не втрачаючи часу дарма, готуємо банки для консервації: ретельно промиваємо їх, стерилізуємо і обсушуємо. Гарячий компот проціджуємо, розливаємо по банках і закатуємо кришками. Після цього перевертаємо їх догори дном, накриваємо зверху теплою ковдрою і залишаємо до повного охолодження. Перед вживанням, переливаємо напій в глечик, охолоджуємо, прикрашаємо свіжої або замороженої ягодою, і насолоджуємося прекрасним смаком і ароматом.