Варення з шовковиці з лимоном
Шовковиця або тутовник - м'ясиста, соковита ягода, з чудовим солодким смаком, вираженим ароматом. Вона, як і всі літні ягоди, багата вітамінами і мікроелементами, необхідними нашому організму не тільки влітку, в період її дозрівання, але й цілий рік.
Варення з ягід шовковиці прекрасний варіант вітамінної заготовки на зиму, а якщо додати до нього лимон або апельсин, то отримуємо прекрасний пікантний смак і подвоєну користь, адже про корисні властивості цитрусових нам давно відомо.
Крім того, використання лимона при приготуванні варення з шовковиці замінює необхідну в класичному варіанті рецепта лимонну кислоту.
Інгредієнти:
шовковиця – 1 кг;
цукровий пісок – 700 г;
лимон – 1/2 шт.
Приготування
Промитим в холодній воді ягодкам шовковиці даємо стекти, і розміщуємо їх в емальований посуд, засипаємо цукром-піском і залишаємо на два-три години для виділення соку. Потім додаємо нарізану очищену від цедри половинку лимона і ставимо на плиту. Підігріваємо до кипіння, проварюємо, періодично помішуючи, п'ятнадцять хвилин, і даємо охолонути. Потім знову доводимо до кипіння, варимо ще двадцять хвилин, трохи охолоджуємо, розливаємо по заздалегідь підготовленим стерильним баночках і укупориваем прокип'яченими кришками. Ставимо на зберігання в прохолодне, темне місце.
Інгредієнти:
шовковиця – 4 кг;
цукровий пісок – 15 кг;
лимон – 200 г;
апельсин – 200 р.
Приготування
Промиту і просушену шовковицю поміщаємо в підходящу ємність. Апельсини і лимони, нарізаємо невеликими шматочками, отримуючи при наявності кісточки, і додаємо до ягід шовковиці. Засипаємо все цукровим піском і залишаємо до виділення соку, приблизно на три години. Потім доводимо масу до кипіння на сильному вогні, і варимо, збавивши вогонь до мінімуму, періодично помішуючи, одну годину. При необхідності при варінні знімаємо піну, яка утворилася. Готовому варенню даємо трохи охолонути, розливаємо по заздалегідь приготовленим стерильним баночках і закатуємо прокип'яченими кришками.
Дуже смачне варення з білої шовковиці з лимоном і апельсином зберігаємо в темному і бажано прохолодному місці.
Можна приготувати також варення з лимоном і апельсином з темних сортів шовковиці, але кількість цукру в такому випадку потрібно трохи збільшити. Адже біла шовковиця зазвичай солодше, ніж чорна. Але іноді буває навпаки, тому треба завжди підходити індивідуально до визначення кількості необхідної цукру для приготування будь-якого варення.
Варення з ягід шовковиці прекрасний варіант вітамінної заготовки на зиму, а якщо додати до нього лимон або апельсин, то отримуємо прекрасний пікантний смак і подвоєну користь, адже про корисні властивості цитрусових нам давно відомо.
Крім того, використання лимона при приготуванні варення з шовковиці замінює необхідну в класичному варіанті рецепта лимонну кислоту.
Варення з шовковиці з лимоном - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Промитим в холодній воді ягодкам шовковиці даємо стекти, і розміщуємо їх в емальований посуд, засипаємо цукром-піском і залишаємо на два-три години для виділення соку. Потім додаємо нарізану очищену від цедри половинку лимона і ставимо на плиту. Підігріваємо до кипіння, проварюємо, періодично помішуючи, п'ятнадцять хвилин, і даємо охолонути. Потім знову доводимо до кипіння, варимо ще двадцять хвилин, трохи охолоджуємо, розливаємо по заздалегідь підготовленим стерильним баночках і укупориваем прокип'яченими кришками. Ставимо на зберігання в прохолодне, темне місце.
Варення з білої шовковиці з лимоном і апельсином
Інгредієнти:
Приготування
Промиту і просушену шовковицю поміщаємо в підходящу ємність. Апельсини і лимони, нарізаємо невеликими шматочками, отримуючи при наявності кісточки, і додаємо до ягід шовковиці. Засипаємо все цукровим піском і залишаємо до виділення соку, приблизно на три години. Потім доводимо масу до кипіння на сильному вогні, і варимо, збавивши вогонь до мінімуму, періодично помішуючи, одну годину. При необхідності при варінні знімаємо піну, яка утворилася. Готовому варенню даємо трохи охолонути, розливаємо по заздалегідь приготовленим стерильним баночках і закатуємо прокип'яченими кришками.
Дуже смачне варення з білої шовковиці з лимоном і апельсином зберігаємо в темному і бажано прохолодному місці.
Можна приготувати також варення з лимоном і апельсином з темних сортів шовковиці, але кількість цукру в такому випадку потрібно трохи збільшити. Адже біла шовковиця зазвичай солодше, ніж чорна. Але іноді буває навпаки, тому треба завжди підходити індивідуально до визначення кількості необхідної цукру для приготування будь-якого варення.
Рекомендуємо добрі рецепти
Джем з шовковиці
Солодку ароматну шовковицю багато люблять. Але сезон її дозрівання дуже короткий, і щоб ласувати нею цілий рік, господині роблять різні заготовки на
Як варити варення з шовковиці?
Шовковиця - дуже смачна і корисна ягода. Багато господинь запасаються нею на зиму у вигляді різних заготовок. Так, її сушать, заморожують в
Варення з шовковиці з вишнею
Шовковиця - дуже солодка і соковита ягода. Її найчастіше пускають на консервацію, заготовлюючи безліч різних солодощів. Сьогодні поговоримо про
Страви з шовковиці
Якщо у вас великий урожай шовковиці і ви вже не знаєте, що з неї приготувати, скористайтеся нашими рекомендаціями. Розповімо вам, як з цієї чудової
Заготовки з шовковиці на зиму
Багато люблять шовковицю за її приємний і дуже незвичайний смак. На жаль період дозрівання цієї смачної ягоди дуже не довгий, тому господині
Варення з шовковиці - рецепт
Шовковиця - смачна і корисна ягода. З неї можна зробити чудове варення, яке можна буде подавати до свіжозвареної чаю, оладок, сирників і т. д.