Поєднання смаку шовковиці та вишні чудово розкривається при варінні варення з цих ягід. Воно виходить ароматним з приємною кислинкою. Солодкість шовковиці дозволяє використовувати малу кількість цукру, а кислота вишні виступає в ролі природного консерванту, що зберігає тривалий час свіжий смак ласощів.
Приготувати таке варення дуже просто. Єдиною трудомісткою процедурою буде обов'язкове видалення кісточок з вишень.
Рецепт варення з шовковиці з вишнею
Інгредієнти: свіжі ягоди шовковиці – 1 кг; свіжі ягоди вишні – 500 г; цукровий пісок – 750 р. Приготування Першим ділом перебираємо і гарненько промиваємо холодною водою ягоди вишні і шовковиці, даємо стекти воді, і витягаємо з вишень кісточки. У ємність, в якій будемо варити варення, викладаємо шовковицю, засипаємо половиною норми цукрового піску, зверху розподіляємо вишню і висипаємо цукор, що залишився. Залишаємо ягоди з цукром на п'ять годин або на ніч для виділення соку. Тепер підігріваємо масу на несильному вогні до кипіння і проварюємо п'ять-сім хвилин, помішуючи дерев'яною ложкою і знімаючи піну. Вимикаємо плиту, залишаємо ягоди до повного охолодження і знову доводимо до кипіння.
Повторюємо таку процедуру мінімум три рази. На заключному етапі кип'ятимо варення тридцять хвилин, вимикаємо плиту і тут же розливаємо по заздалегідь приготовленим чистим, стерильним баночках. Накриваємо прокип'яченими кришками, закатуємо і прибираємо під теплу ковдру до повного охолодження.
Зберігаємо банки з варенням в темному і бажано прохолодному місці.
Тепер ви знаєте, як зробити смачне варення з шовковиці та вишні. Залишилася справа за малим - взимку насолоджуватися прекрасним смаком і ароматом солодкого ласощі.