Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Варення з шовковиці в домашніх умовах

Варення з шовковиці в домашніх умовах

28-07-2015, 20:54
762
Варення з шовковиці в домашніх умовах
Ягоди шовковиці чудові не тільки у свіжому вигляді, але і в якості основи для заготовок на зиму: компотів , варення, джемів. Легка кислинка не робить ласощі надмірно нудотним, як це буває з більш популярною малиною та полуницею, а глибокий чорно-фіолетовий відтінок надає варенню примітний зовнішній вигляд і з естетичної точки зору.

Як приготувати варення з шовковиці?


Всього якихось 20 хвилин і базова варення з шовковиці буде красуватися на вашому столі. Далі ласощі можна дегустувати не зволікаючи, а можна розлити по стерильним банкам і закатати. Відкритим варення зберігається не більше 3 тижнів.
Інгредієнти:

  • ягоди шовковиці - 2 1/2 ст.;

  • цукровий пісок - 1 1/2 ст.;

  • вода - 45 мл


  • Приготування
    Якщо ви збираєтеся влаштовувати варення з шовковиці на зиму, то поставте пару літрових банок стерилізуватися над киплячій водяній лазнею хвилин на 10. По сусідству розмістіть та кришки.
    У сотейнику з товстим дном з'єднайте ягоди з цукровим піском і залийте їх водою. Після закипання проваріть шовковицю близько хвилини, зменшіть жар і залиште побурлить хвилин на 7 періодично помішуючи і знімаючи пінку з поверхні.
    Розподіліть ще гаряче варення по стерильним ємкостей, загорніть і поставте остигати не менш ніж на 8 годин.

    Варення з шовковиці в мультиварці


    Клопіткою можна назвати і рецепт приготування варення на плиті, але якщо у вас під рукою є мультиварка, то весь процес спрощується ще в сто крат. Легко запам'ятовується не тільки техніка, але і сам рецепт: достатньо взяти ягоди шовковиці і цукровий пісок в пропорціях 1:1 з'єднати все в чаші пристрою, включити режим «Гасіння» і залишити варення варитися протягом години.

    Варення з шовковиці в хлібопічці


    Варення з шовковиці вариться в хлібопічці також просто, як і в мультиварці, але щоб трохи урізноманітнити рецепт, ми вирішили змішати ягоди тутовника з полуницею, для більшого ягідного аромату.
    Інгредієнти:

  • шовковиця - 450 г;

  • полуниця - 180 г;

  • цукровий пісок - 340 р.


  • Приготування
    Так як в пристрої час приготування виставляється автоматично, у відповідності з обраним режимом. Для варіння варення з шовковиці в домашніх умовах необхідно змішати полуницю з шовковицею і цукром прямо в чаші, включити опцію «Джем» і залишити готуватися до звукового сигналу.

    Варення з шовковиці «П'ятихвилинка»


    Незважаючи на те, що інтригуючу назву обіцяє нам вражаючу швидкість приготування, насправді, для того, щоб варення з шовковиці було готове за 5 хвилин, ягоди попередньо слід витримати з цукром не менше 6 годин, щоб вони розм'якли і пустили сік.
    Візьміть еквівалентну кількість ягід і цукрового піску. Змішавши шовковицю з цукром, залиште її на 6-8 годин, потім проварити на середньому вогні 5 хвилин після закипання і охолодіть ще 5-6 годин перед сервіруванням, але і це не останній етап приготування, оскільки далі ласощі повторно ставлять на вогонь ще на 10 хвилин. У фіналі варення з'єднують з соком половинки лимона.

    Варення з шовковиці на зиму


    Інгредієнти:

  • ягоди шовковиці - 4 ст.;

  • лимонний сік - 45 мл;
  • Варення з шовковиці в домашніх умовах

  • цукровий пісок - 420 г;

  • мелена кориця - 1/2 ч. ложки;

  • мелена гвоздика , мускатний горіх - по щіпці.


  • Приготування
    Щоб позбавити ягоди від комах, вимиту шовковицю залишають в соляному розчині (чверть склянки солі на літр води) на 5 хвилин, а потім ретельно промивають холодною водою. Ягоди злегка розминають дерев'яною ложкою, засипають цукровим піском, поливають соком лимона і ставлять на вогонь. Коли варення стане густим, видалення з його поверхні пінку, додайте прянощі і розливайте по стерильним банкам.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Джем з шовковиці
    Джем з шовковиці
    Солодку ароматну шовковицю багато люблять. Але сезон її дозрівання дуже короткий, і щоб ласувати нею цілий рік, господині роблять різні заготовки на
    Як варити варення з шовковиці?
    Як варити варення з шовковиці?
    Шовковиця - дуже смачна і корисна ягода. Багато господинь запасаються нею на зиму у вигляді різних заготовок. Так, її сушать, заморожують в
    Варення з шовковиці з лимоном
    Варення з шовковиці з лимоном
    Незвичайний варіант заготовки на зиму варення з шовковиці з додаванням м'якоті лимона. Розкриємо декілька секретів, як таке смачне шовковичне варення
    Варення з шовковиці з вишнею
    Варення з шовковиці з вишнею
    Шовковиця - дуже солодка і соковита ягода. Її найчастіше пускають на консервацію, заготовлюючи безліч різних солодощів. Сьогодні поговоримо про
    Заготовки з шовковиці на зиму
    Заготовки з шовковиці на зиму
    Багато люблять шовковицю за її приємний і дуже незвичайний смак. На жаль період дозрівання цієї смачної ягоди дуже не довгий, тому господині
    Варення з шовковиці - рецепт
    Варення з шовковиці - рецепт
    Шовковиця - смачна і корисна ягода. З неї можна зробити чудове варення, яке можна буде подавати до свіжозвареної чаю, оладок, сирників і т. д.