Наливка з шовковиці
Шовковицю можна вживати в різному вигляді. Можна їсти ягоди свіжими, заготовляти на зиму у вигляді варення і навіть сушити, але куди цікавіше використовувати плоди для приготування міцних напоїв, в нашому випадку – наливки. Екстравагантний синяво-чорний напій стане вашим фаворитом серед шовковичних заготовок.
Інгредієнти:
шовковиця - 2 1/2 ст.;
горілка - 500 мл;
вода - 200 мл;
цукор - 2 ст.
Приготування
Ягоди перебираємо, щоб не допустити потрапляння таких зразків в основу для напою (інакше наливка буде гірчити). Перебрані і відокремлені від плодоніжок ягоди засипаємо в керамічну або емальовану ємність і розтираємо з допомогою маточки або качалки, щоб вони пустили сік.
В окремій каструльці змішуємо воду і цукор і варимо на їх основі цукровий сироп. Сироп буде готовий, як тільки всі цукрові кристали розчиняться. Виливаємо теплий сироп в ємність з перемятыми ягодами, додаємо горілку і накриваємо ємність з майбутньою наливкою кришкою. 14 днів проведених в холодильнику буде достатньо для того, щоб напій набув виражений шовковичний смак. Далі наливку залишиться лише процідити через кілька шарів марлі, а потім розлити по пляшках і щільно закрити для зберігання.
Якщо горілки для приготування найсмачнішої наливки з шовковиці під рукою не виявилося, її сміливо можна замінити розведеним спиртом. Щоб наливка вийшла не надто міцною, розводьте спирт водою у співвідношенні 1:1 для більшої міцності кількість води слід зменшити.
Інгредієнти:
шовковиця - 4 ст.;
спирт - 400 мл;
вода - 800 мл;
цукор - 4 ст.
Приготування
Перебрані ягоди шовковиці розминаємо дерев'яним товкачем в пюре. З 400 мл води і 4 склянок цукру варимо цукровий сироп рівно до тих пір, поки цукрові кристали не розчиняться. Заливаємо гарячим сиропом шовковичне пюре і залишаємо його охолонути до теплого. Як тільки температура маси наблизиться до кімнатної, розводимо спирт з залишилася водою і заливаємо в основу для нашої наливки. Накриваємо ємність з наливкою кришкою і ставимо доходити в прохолодному темному місці два тижні. Весь час вистоювання, періодично слід струшувати вміст ємності. Після закінчення часу, пропускаємо наливку через марлевий фільтр і розливаємо по пляшках. Зберігаємо пляшки з напоєм закупореними в прохолодному місці.
Як зробити домашню наливку з шовковиці?
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди перебираємо, щоб не допустити потрапляння таких зразків в основу для напою (інакше наливка буде гірчити). Перебрані і відокремлені від плодоніжок ягоди засипаємо в керамічну або емальовану ємність і розтираємо з допомогою маточки або качалки, щоб вони пустили сік.
В окремій каструльці змішуємо воду і цукор і варимо на їх основі цукровий сироп. Сироп буде готовий, як тільки всі цукрові кристали розчиняться. Виливаємо теплий сироп в ємність з перемятыми ягодами, додаємо горілку і накриваємо ємність з майбутньою наливкою кришкою. 14 днів проведених в холодильнику буде достатньо для того, щоб напій набув виражений шовковичний смак. Далі наливку залишиться лише процідити через кілька шарів марлі, а потім розлити по пляшках і щільно закрити для зберігання.
Наливка з шовковиці – рецепт
Якщо горілки для приготування найсмачнішої наливки з шовковиці під рукою не виявилося, її сміливо можна замінити розведеним спиртом. Щоб наливка вийшла не надто міцною, розводьте спирт водою у співвідношенні 1:1 для більшої міцності кількість води слід зменшити.
Інгредієнти:
Приготування
Перебрані ягоди шовковиці розминаємо дерев'яним товкачем в пюре. З 400 мл води і 4 склянок цукру варимо цукровий сироп рівно до тих пір, поки цукрові кристали не розчиняться. Заливаємо гарячим сиропом шовковичне пюре і залишаємо його охолонути до теплого. Як тільки температура маси наблизиться до кімнатної, розводимо спирт з залишилася водою і заливаємо в основу для нашої наливки. Накриваємо ємність з наливкою кришкою і ставимо доходити в прохолодному темному місці два тижні. Весь час вистоювання, періодично слід струшувати вміст ємності. Після закінчення часу, пропускаємо наливку через марлевий фільтр і розливаємо по пляшках. Зберігаємо пляшки з напоєм закупореними в прохолодному місці.
Рекомендуємо добрі рецепти
Наливка з чорної смородини
Чорна смородина - дуже корисна ягода, в якій міститься велика кількість вітаміну С. З неї можна готувати різні смачні напої: соки, киселі, компоти,
Наливка з варення
Наливка - смачний алкогольний напій, улюблений багатьма дамами. Його готують із різноманітних ягід і фруктів, а також з залишків варення. Ось про
Наливка з ягід
Наливка - це смачний алкогольний напій, який люблять багато пані. Його готують на горілці або спирті. Давайте детально розберемося, як його зробити з
Наливка з агрусу
Аґрус - смачна і корисна ягідка, яку можна використовувати у створенні варення, джемів, компотів, а також наливки. Ось про створення цього
Абрикосова наливка
Абрикосова наливка - це смачний ароматний алкогольний напій, який неодмінно сподобається дамам і неодмінно займе гідне місце на святковому столі.
Наливка з ожини
Наливка з ожини - смачний і приємний алкогольний напій, має насичений янтарний відтінок. І сьогодні ми підкажемо вам кілька простих рецептів