Вернуться назад Распечатать

Наливка з шовковиці

Наливка з шовковиці
Шовковицю можна вживати в різному вигляді. Можна їсти ягоди свіжими, заготовляти на зиму у вигляді варення і навіть сушити, але куди цікавіше використовувати плоди для приготування міцних напоїв, в нашому випадку – наливки. Екстравагантний синяво-чорний напій стане вашим фаворитом серед шовковичних заготовок.

Як зробити домашню наливку з шовковиці?


Інгредієнти:

  • шовковиця - 2 1/2 ст.;

  • горілка - 500 мл;

  • вода - 200 мл;

  • цукор - 2 ст.


  • Приготування
    Ягоди перебираємо, щоб не допустити потрапляння таких зразків в основу для напою (інакше наливка буде гірчити). Перебрані і відокремлені від плодоніжок ягоди засипаємо в керамічну або емальовану ємність і розтираємо з допомогою маточки або качалки, щоб вони пустили сік.
    В окремій каструльці змішуємо воду і цукор і варимо на їх основі цукровий сироп. Сироп буде готовий, як тільки всі цукрові кристали розчиняться. Виливаємо теплий сироп в ємність з перемятыми ягодами, додаємо горілку і накриваємо ємність з майбутньою наливкою кришкою. 14 днів проведених в холодильнику буде достатньо для того, щоб напій набув виражений шовковичний смак. Далі наливку залишиться лише процідити через кілька шарів марлі, а потім розлити по пляшках і щільно закрити для зберігання.

    Наливка з шовковиці – рецепт


    Якщо горілки для приготування найсмачнішої наливки з шовковиці під рукою не виявилося, її сміливо можна замінити розведеним спиртом. Щоб наливка вийшла не надто міцною, розводьте спирт водою у співвідношенні 1:1 для більшої міцності кількість води слід зменшити.
    Інгредієнти:

  • шовковиця - 4 ст.;

  • спирт - 400 мл;

  • вода - 800 мл;

  • цукор - 4 ст.


  • Приготування
    Перебрані ягоди шовковиці розминаємо дерев'яним товкачем в пюре. З 400 мл води і 4 склянок цукру варимо цукровий сироп рівно до
    Наливка з шовковиці
    тих пір, поки цукрові кристали не розчиняться. Заливаємо гарячим сиропом шовковичне пюре і залишаємо його охолонути до теплого. Як тільки температура маси наблизиться до кімнатної, розводимо спирт з залишилася водою і заливаємо в основу для нашої наливки. Накриваємо ємність з наливкою кришкою і ставимо доходити в прохолодному темному місці два тижні. Весь час вистоювання, періодично слід струшувати вміст ємності. Після закінчення часу, пропускаємо наливку через марлевий фільтр і розливаємо по пляшках. Зберігаємо пляшки з напоєм закупореними в прохолодному місці.