Шовковиця незаслужено страждає від невеликої популярності. Солодкі фіолетово-чорні ягоди частіше в невеликих кількостях їдять свіжими і не пускають в основу заготовок на зиму. Відновити справедливість беремося ми, озброївшись кількома звичайними, і не зовсім, рецептами шовковичного джему.
Джем з шовковиці з чіа – рецепт
Інгредієнти: ягоди шовковиці - 2 ст.; паличка кориці; бутони гвоздики - 4 шт.; насіння чіа - 1/4 ст.; цукровий пісок - 65 р. Приготування Ополоснувши ягоди і звільнивши від плодоніжок, кладемо їх в сотейник і засипаємо цукром. Слідом відправляємо паличку кориці з гвоздикою, цукровий пісок і головне сполучна ланка в нашому рецепті – насіння чіа, які, вбираючи вологу, стають клейкими й тягучими. Заливаємо вміст сотейника 80 мл води і залишаємо загуснути на невеликому вогні. Далі продукт можна розлити по стерильним банкам, а можна охолодити і закрити невеликими порціями, які простоять пару тижнів.
Як зробити джем з шовковиці з желатином?
Інгредієнти: ягоди шовковиці - 1 ст.; желатин - 7 г; вода - 240 мл; мед - 35 мл Приготування У сотейнику розведіть желатин у воді. У закипевшем желатиновом розчині розведіть мед і дайте йому побурлить ще хвилин п'ять, а самі поки розімніть ягоди в пюре. Додайте шовковичне пюре до желатину і проваріть ще п'ять хвилин. Розлийте джем по банкам і закрийте.
Джем із шовковиці, вишні
Інгредієнти: шовковиця - 740 г; вишня (без кісточки) - 450 г; цукровий пісок - 310 г; лимон - 1 шт.; мелений імбир - 1 ч. ложка. Приготування Ягоди висипте в сотейник і залийте соком лимона. Як тільки і шовковиця, і вишня, пустять сік, додайте імбир і цукровий пісок, ретельно перемішайте і дайте покипіти 10 хвилин, при необхідності знімаючи пінки з поверхні. Далі варення можна розкласти по стерильним банкам і заготовити на зиму, а можна намазати на тост з
маслом і насолоджуватися вже зараз.
Джем з шовковиці за цим рецептом можна зробити в мультиварці. Засипавши всі інгредієнти в чашу пристрою, увімкніть режим «Гасіння» на 1 годину, а потім насолоджуватися результатом.
Джем з шовковиці з пектином
Інгредієнти: ягоди шовковиці - 6 ст.; сік лимона - 50 мл; пектин - 7 ст. ложок; цукровий пісок - 630 р. Приготування Ягоди витримайте на вогні хвилин 10 щоб пустили сік. Потім розімніть, змішайте з лимонним соком і пектином, дочекайтеся закипання, всипте цукровий пісок і дайте покипіти ще хвилину. Джем готовий!