Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як заморозити кабачки?

Як заморозити кабачки?

16-03-2015, 13:57
2 045
Як заморозити кабачки?
Всім відомі кабачки (в іноземних кулінарних текстах zucchini[цуккини]) - надзвичайно корисні плоди з нейтральним смаком. Ці дивовижні плоди можуть мати різні кольору (блідо-зелений, зелений, жовтий), в будь-якому випадку, кабачки - плоди низькокалорійні і містять безліч корисних речовин, а саме: вітаміни С, РР, групи В, каротин, сполуки калію і заліза, органічні кислоти і рослинні волокна. З кабачків і з використанням кабачків можна готувати різні смачні та корисні страви, тому ми, звичайно, прагнемо заготовити їх для вживання в несезон. Хоча кабачки і належать до сімейства гарбузових, їх (на відміну, наприклад, від плодів гарбуза звичайної або мускатної) не можна зберігати досить довго в природному стані, свіжими. Існує безліч способів і прийомів консервування, однак найкращим способом збереження овочів і фруктів є заморожування. Страви з правильно заморожених кабачків виходять майже такими ж смачними і корисними, як і з свіжих.
Розповімо, як можна заморозити свіжі кабачки на зиму.
Заморожуємо кабачки правильно
Звичайно, краще заморожувати кабачки в потужному морозильнику, здатного забезпечити швидке заморожування при температурі нижче 15°С. Однак, якщо у вас в господарстві є сучасний холодильник з потужним агрегатом і окремим містким морозильним відділенням, то і він цілком підійде для заморожування кабачків.
Плоди краще брати молоді середнього розміру, хоча підійдуть і більш великі дозрілі кабачки. Головне, щоб насіння не стали жорсткими. Потрібно ретельно вимити кожен кабачок холодною водою і обсушити. Можна нарізати їх кружальцями, поздовжніми скибочками, брусочками або кубиками, але не занадто дрібно і не занадто крупно - так буде зручніше. Далі краще всього діяти наступним чином: викласти на блюдо поліетиленову плівку, а зверху викладати шматочки кабачків в один шар, після чого вистилаємо зверху плівкою і звертаємо невеликим компактним пакетиком. Після цього пакетики можна закладати в морозильне відділення і зберігати їх там до 6-8 місяців, використовуючи по мірі необхідності. Доцільно заморожувати водному пакетику від 300 до 500 г кабачків - такі порції найбільш зручні для приготування. Якщо ж ви збираєтеся використовувати заморожені кабачки для приготування різних страв для дитини віку до 5 років, то буде доцільно заморожувати кабачки і більш дрібними порціями, наприклад, по 200 р.
Можна заморожувати нарізані кабачки в пластикових контейнерах, компактно розміщуючи шматочки-кружечки (а краще брусочки або кубики) у цих цілком зручних і функціональних ємностях. Контейнери, звичайно, займають трохи більше місця.
Можна спочатку викласти нарізані кабачки в один шар на дошку, заморозити у морозильній камері, а потім складати в пластикові пакети або контейнери і зберігати в такому вигляді до використання.
Для приготування дерунів кабачки можна натерти на крупній тертці, злегка віджати сік і також заморожувати невеликими порціями в пакетиках або пластикових контейнерах.
Нарізані брусочками або кубиками кабачки можна гасити: спершу трохи обсмажити на маслі, а потім тушити до готовності, щоб потім заморозити у вже готовому вигляді. Після розморожування до такого домашньому напівфабрикату залишиться лише додати часниково-лимонний соус і посічену свіжу зелень. Вийде смачне вітамінне страву можна подавати з будь-якими м'ясними та рибними стравами, з будь-якими гарнірами.
Щоб готувати різні страви із заморожених свіжих кабачків, розморожуємо їх природним способом, далі діємо, як зазвичай.
Як заморозити кабачки?
Якщо ви збираєтеся обсмажувати кружечки або плоскі поздовжні скибочки кабачків запанированними в борошні, потрібно викласти їх перед розморожуванням на серветку або на сито, щоб видалити непотрібну рідину.
Якщо ви збираєтеся просто тушкувати кабачки, заморожені кубиками або брусочками, на сковороді, їх можна навіть не розморожувати, однак у цьому випадку блюдо вийде з великою кількістю соусу.
Слід зауважити, що заморожені, а потім розморожені кабачки готуються швидше, ніж свіжі через часткове руйнування структури рослинних волокон.
Рекомендуємо добрі рецепти
Що приготувати з кабачків?
Що приготувати з кабачків?
Свіжі кабачки можна знайти на прилавках супермаркетів круглий рік. А якщо ні, то в продажу вже напевно є заморожений варіант ці овочів, яким теж
Оладки з кабачків з бринзою
Оладки з кабачків з бринзою
Любителям бринзи і кабачків пропонуємо спекти смачні оладки з цими простими продуктами. Вони виходять дуже ніжними та смачними, і чудово підійдуть
Пюре з кабачків для дитини
Пюре з кабачків для дитини
Кабачок - один з перших овочів, з яким знайомлять дитину. Він відмінно підходить для першого прикорму, так як практично не викликає алергії і добре
Як зберігати кабачки?
Як зберігати кабачки?
Кабачок - універсальний продукт, який можна варити, смажити, запікати, а також додавати в пироги, кекси. І сьогодні ми розповімо, як зберігати
Сік з кабачків
Сік з кабачків
Якщо вам набридли звички соки з яблук, цитрусових та інших фруктів, рекомендуємо приготувати незвичайний сік з кабачків. Ми впевнені такий корисний
Кабачки по-корейськи - рецепти
Кабачки по-корейськи - рецепти
Корейські страви вже давно присутні на наших столах. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими варіантами, як смачно приготувати кабачки по-корейськи.