Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як зберігати кабачки?

Як зберігати кабачки?

16-03-2015, 18:19
1 689
Як зберігати кабачки?
Кабачок - універсальний і корисний продукт, який можна їсти практично в будь-якому вигляді: вареному, сирому, смаженому, а також піч з ним торти, пироги і кекси. Звичайно ж, коли у вас в руках опиняється багатий урожай цих овочів, хочеться зберегти її як можна довше. Сьогодні ми розповімо вам, як і де зберігати кабачки і поділимося деякими поширеними способами заготівлі.

Як правильно зберігати кабачки?


Кабачки - досить невибагливі овочі і цінуються тим, що їх з легкістю можна зберегти у свіжому вигляді аж до зиязиках холодів, а при правильному зберіганні - і до наступного сезону. Для цього зовсім не обов'язково створювати якісь спеціальні уязика, а можна тримати їх навіть у міських квартирах, що дуже зручно для багатьох дачників. Необхідно виконувати лише кілька простих правил:

  • кабачки знімаємо з кущів обов'язково до перших заморозків, тому що промерзлі плоди абсолютно непридатні для зберігання;

  • знімаючи кабачки, залишаємо невеликий хвостик довжиною близько 5 сантиметрів. Саме він не дозволить інфекції потрапити в плоди. Якщо ви помітите у період зберігання, що ніжка почала гнити - значить, кабачок зіпсований;

  • зібрані для зберігання кабачки ні в якому разі не моє;

  • зберігаємо їх у відкритому вигляді, не упаковуючи в поліетиленові пакети;

  • придатна температура для зберігання приблизно від +5 до +10 градусів;

  • складаємо кабачки в один шар, щоб вони не стикаючись один з одним, з маленькими проміжками.


  • Як зберігати кабачок в квартирі?


    Зберігаємо кабачки обов'язково при кімнатній температурі в тьмяному або темному місці. Обов'язково простежте, щоб у приміщенні була оптимальна вологість - 60%.
    Зберігання в холодильнику
    З-за високої вологості цілі кабачки зберігати в холодильнику не варто. Якщо іншого способу у вас немає, то врахуйте, що термін зберігання плодів скоротиться приблизно до двох тижнів. Отже, кладемо кабачки у відділення для овочів і дивимося, щоб поруч не було динь, авокадо , груш та яблук. Вони виділяють спеціальний «гормон стиглості», який скорочує термін зберігання кабачка в два рази. Розрізані кабачки зберігаємо в целофановий пакетах, але не більше 3 днів.
    Можна ще заморозити кабачки. Для цього їх гарненько промиваємо, витираємо полотенчиком і нарізаємо невеликими скибочками. Окремо готуємо каструлю з киплячою водою і широку каструлю з крижаною водою, в яку заздалегідь кладемо чистий лід. Бланшируем кабачки в окропі 3 хвилини, а потім відразу ж опускаємо їх у крижану воду. Далі відкидаємо овочі на друшляк, а потім складаємо в контейнери і прибираємо в морозилку. Заморожені кабачки зберігаються приблизно від 9 місяців до року.

    Як зберегти кабачки на зиму?


    Крім описаних вище способів збереження кабачків, можна ще законсервувати їх, приготувавши смачне ласощі, і холодними зиязиками днями насолоджуватися смачним кабачковим джемом.
    Інгредієнти:

  • кабачки молоді - 1 кг;

  • цукровий пісок - 6 ст.;

  • лимон - 3 шт.;

  • Як зберігати кабачки?

  • корінь імбиру сушений - за смаком.


  • Приготування
    Отже, молоді кабачки миємо, витираємо полотенчиком, акуратно зрізаємо шкірку, виймаємо насіння, нарізаємо овоч кубиками і перекручуємо через м'ясорубку. Готову масу перемішуємо з сахарочком і залишаємо постояти на всю ніч. На наступний день переливаємо овочеву масу в каструлю з товстим дном. З лимончиків знімаємо цедру, вичавлюємо сік і додаємо до кабачків. Кладемо тертий імбир і варимо все на повільному вогні, помішуючи, близько години, поки джем не загусне і не стане прозорим. Готове ласощі розливаємо по стерилізованим банкам, накриваємо харчовою пергаментом і закриваємо кришками.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Кабачки з фаршем
    Кабачки з фаршем
    Кабачок - корисний овоч, який відмінно поєднується з багатьма інгредієнтами. І сьогодні, ми розповімо, як приготувати кабачки з м'ясним фаршем. Вийде
    Кабачки, тушковані з картоплею
    Кабачки, тушковані з картоплею
    Кабачки, тушковані з картоплею - ситне і смачне блюдо, яке прекрасно різноманітить ваше повсякденне меню. До того ж приготувати такий обід або
    Кабачки з сиром
    Кабачки з сиром
    Кабачки з сиром - відмінний варіант закуски до будь-якого гарніру. Таке просте, але в теж час оригінальна страва, неодмінно оцінять ваші рідні та
    Як заморозити кабачки?
    Як заморозити кабачки?
    Кабачки - чудовий овоч, який можна готувати і вживати як самостійне блюдо, а можна додавати в овочеві або м'ясні. І в зимову пору іноді так не
    Варення з кабачків і лимона
    Варення з кабачків і лимона
    Варення з кабачків вважається справжнім делікатесом. Сам кабачок володіє нейтральним смаком, але якщо до нього додати цитрусові, то вийде чудове
    Кабачки по-корейськи - рецепти
    Кабачки по-корейськи - рецепти
    Корейські страви вже давно присутні на наших столах. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими варіантами, як смачно приготувати кабачки по-корейськи.