Маринований редис - рецепт
Хочете надати своїм страв оригінальності і пікантності? Чи, може, просто урізноманітнити асортимент заготовок на зиму в погребі? Тоді спробуйте рецепти маринованого редису з нашої статті.
Інгредієнти:
редис - 2 жмені;
морква - 2-3 шт.;
гострий перець - за смаком;
петрушка - 1 пучок;
білий винний оцет - 1/2 ст.;
яблучний оцет - 1/2 ст.;
цукор - 1/4 ст.;
сіль - за смаком.
Приготування
Змішуємо обидва види оцту з цукром і сіллю, ставимо суміш на невеликий вогонь і доводимо до кипіння. Стежимо за тим, щоб кристали солі і цукру розчинилися. Остуджуємо готовий маринад до кімнатної температури.
Поки маринад остуджується, редис, морква і перець нарізаємо тонкими кружечками за допомогою ножа, або спеціального слайсера. Петрушку дрібно рубаємо. Змішуємо овочі з зеленню і укладаємо в банку.
Через 12 годин маринований редис можна вживати в їжу. Така заготовка може зберігатися аж до 2 тижнів, але якщо ви бажаєте приготувати редис, маринований на зиму, то попередньо стерилізуйте банки перед закладкою овочів.
Інгредієнти:
редис - 2 жмені;
вода - 3/4 ст.;
яблучний оцет - 3/4 ст.;
сіль - 1 1/2 ч. ложки;
мед - 3 ст. ложки;
часник - 2 зубчики.
Приготування
Редис ретельно миємо й нарізаємо тонкими скибочками. Часник ріжемо аналогічним чином. Змішуємо і складаємо овочі в заздалегідь простерилізовані банки.
Воду, яблучний оцет, сіль і мед змішуємо і ставимо маринад на вогонь. Чекаємо, поки суміш закипить і даємо їй активно покипіти протягом 30 секунд. Заливаємо гарячим маринадом вміст банки і закатуємо кришки.
Інгредієнти:
редис - 2 жмені;
морква - 1 шт.;
часник - 1 зубчик;
гострий перець - 1 шт.;
рисовий оцет - 1/2 ст.;
цукор - 1/2 ст.;
сіль - 1/2 ч. ложки.
Приготування
Оцет, цукор і сіль змішуємо і переливаємо суміш у невелику емальовану каструльку. Варимо маринад до тих пір, поки кристали цукру не розчиняться. Редис і моркву ретельно миємо й нарізаємо тонкими кружечками. Аналогічним чином нарізаємо перець чилі і часник. Підготовлені овочі закладаємо в гарячий маринад і відразу ж прибираємо ємність з вогню.
Викладаємо редис з морквою в банки, заливаємо маринадом і закриваємо кришкою. Зберігаємо мариновану закуску в холодильнику протягом 1-2 тижнів. В їжу редис можна вживати вже через 12 годин.
Маринований редис
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо обидва види оцту з цукром і сіллю, ставимо суміш на невеликий вогонь і доводимо до кипіння. Стежимо за тим, щоб кристали солі і цукру розчинилися. Остуджуємо готовий маринад до кімнатної температури.
Поки маринад остуджується, редис, морква і перець нарізаємо тонкими кружечками за допомогою ножа, або спеціального слайсера. Петрушку дрібно рубаємо. Змішуємо овочі з зеленню і укладаємо в банку.
Через 12 годин маринований редис можна вживати в їжу. Така заготовка може зберігатися аж до 2 тижнів, але якщо ви бажаєте приготувати редис, маринований на зиму, то попередньо стерилізуйте банки перед закладкою овочів.
Рецепт маринованого редиски на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Редис ретельно миємо й нарізаємо тонкими скибочками. Часник ріжемо аналогічним чином. Змішуємо і складаємо овочі в заздалегідь простерилізовані банки.
Воду, яблучний оцет, сіль і мед змішуємо і ставимо маринад на вогонь. Чекаємо, поки суміш закипить і даємо їй активно покипіти протягом 30 секунд. Заливаємо гарячим маринадом вміст банки і закатуємо кришки.
Як зробити маринований редис?
Інгредієнти:
Приготування
Оцет, цукор і сіль змішуємо і переливаємо суміш у невелику емальовану каструльку. Варимо маринад до тих пір, поки кристали цукру не розчиняться. Редис і моркву ретельно миємо й нарізаємо тонкими кружечками. Аналогічним чином нарізаємо перець чилі і часник. Підготовлені овочі закладаємо в гарячий маринад і відразу ж прибираємо ємність з вогню.
Викладаємо редис з морквою в банки, заливаємо маринадом і закриваємо кришкою. Зберігаємо мариновану закуску в холодильнику протягом 1-2 тижнів. В їжу редис можна вживати вже через 12 годин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з редискою і яйцем
Редис - корисний коренеплід, який можна вживати самостійно або додавати в різні закуски. І сьогодні ми з вами детально поговоримо про дивовижні
Салат з редису і огірків
У літній сезон, коли багато свіжих овочів можна часто готувати легкі і вітамінні салати. І сьогодні ми підкажемо вам кілька універсальних рецептів
Маринований буряк - рецепт
Буряк - один з найбільш популярних зиязиках овочів. Її додають у борщ, вінегрет та інші страви, солять і, звичайно ж, маринують. Останній спосіб
Маринована морква
Морква - дуже корисний продукт, адже в ній міститься багато вітаміну А, який необхідний нашому організму. З неї готують салати, додають її у супи і
Як маринувати хрін на зиму?
Маринований хрін - це гостра закуска і відмінне доповнення до різноманітних соусів, але також це корисний продукт від простудних захворювань. Давайте
Хе зі свинячих вух
Свинячі вуха готують по-різному: тушкують, смажать, варять, запікають, але завжди попередньо маринують. І сьогодні ми з вами поділимося простими