Хочете надати своїм страв оригінальності і пікантності? Чи, може, просто урізноманітнити асортимент заготовок на зиму в погребі? Тоді спробуйте рецепти маринованого редису з нашої статті.
Маринований редис
Інгредієнти: редис - 2 жмені; морква - 2-3 шт.; гострий перець - за смаком; петрушка - 1 пучок; білий винний оцет - 1/2 ст.; яблучний оцет - 1/2 ст.; цукор - 1/4 ст.; сіль - за смаком. Приготування Змішуємо обидва види оцту з цукром і сіллю, ставимо суміш на невеликий вогонь і доводимо до кипіння. Стежимо за тим, щоб кристали солі і цукру розчинилися. Остуджуємо готовий маринад до кімнатної температури.
Поки маринад остуджується, редис, морква і перець нарізаємо тонкими кружечками за допомогою ножа, або спеціального слайсера. Петрушку дрібно рубаємо. Змішуємо овочі з зеленню і укладаємо в банку.
Через 12 годин маринований редис можна вживати в їжу. Така заготовка може зберігатися аж до 2 тижнів, але якщо ви бажаєте приготувати редис, маринований на зиму, то попередньо стерилізуйте банки перед закладкою овочів.
Рецепт маринованого редиски на зиму
Інгредієнти: редис - 2 жмені; вода - 3/4 ст.; яблучний оцет - 3/4 ст.; сіль - 1 1/2 ч. ложки; мед - 3 ст. ложки; часник - 2 зубчики. Приготування Редис ретельно миємо й нарізаємо тонкими скибочками. Часник ріжемо аналогічним чином. Змішуємо і складаємо овочі в заздалегідь простерилізовані банки.
Воду, яблучний оцет, сіль і мед змішуємо і ставимо маринад на вогонь. Чекаємо, поки суміш закипить і даємо їй активно покипіти протягом 30 секунд. Заливаємо гарячим маринадом вміст банки і закатуємо кришки.
Як зробити маринований редис?
Інгредієнти: редис - 2 жмені; морква - 1 шт.; часник - 1 зубчик; гострий перець - 1 шт.; рисовий оцет - 1/2 ст.; цукор - 1/2 ст.; сіль - 1/2 ч. ложки. Приготування Оцет, цукор і сіль змішуємо і переливаємо суміш у невелику емальовану каструльку. Варимо маринад до тих пір, поки кристали цукру не розчиняться. Редис і моркву ретельно миємо й нарізаємо тонкими кружечками. Аналогічним чином нарізаємо перець чилі і часник. Підготовлені овочі закладаємо в гарячий маринад і відразу ж прибираємо ємність з вогню.
Викладаємо редис з морквою в банки, заливаємо маринадом і закриваємо кришкою. Зберігаємо мариновану закуску в холодильнику протягом 1-2 тижнів. В їжу редис можна вживати вже через 12 годин.