Як маринувати хрін на зиму?
Маринований хрін - це не просто смачна гостра закуска або доповнення до ваших соусам, насправді, це ціла комора необхідних елементів, які допомагають боротися з простудними захворюваннями, широко поширеними в холодну пору року. Тому сьогодні ми навчимося того, як відразу вбити двох зайців: приготувати смачну закуску і профілактичний засіб одночасно.
Інгредієнти:
хрін - 500 г;
оцет - 1 ст. ложка;
сіль - за смаком;
цукор - 1 ст. ложка;
гвоздика - 2 бутона;
1/3 палички кориці.
Приготування
У склянці води розчиняємо цукор, сіль і кладемо гвоздику з корицею. Доводимо воду до кипіння, після чого охолодити до 50-60 градусів і вводимо оцтову есенцію. Залишаємо маринад настоятися протягом доби. Очищений хрін натираємо і змішуємо з маринадом. Розливаємо суміш по простерилизованним банкам і закатуємо.
Інгредієнти:
хрін - 50 г;
буряк - 450 г;
оцет - 2 ст. ложки;
цукор - 1 ст. ложка;
сіль - за смаком;
рослинна олія - 1/4 ст.
Приготування
Буряк відварюємо протягом 30 хвилин, після чого коренеплід чистимо і нарізаємо кубиками. Змішуємо буряк з подрібненим хріном, додаємо сіль з цукром і заливаємо все гарячим рослинним маслом. Ставимо каструлю з хріном і буряком на вогонь і розігріваємо до 70 градусів, після чого розкладаємо суміш по банкам і ставимо стерилізуватися 20-25 хвилин при 90 градусах.
Оригінальна закуска з хрону з лаймом вразить навіть бувалого їдця не тільки своєю гостротою, але і свіжістю.
Інгредієнти:
корінь хрону - 250 г;
цедра лайма - 1 ч. ложка;
оцет - 100 мл;
вода - 1 ст.;
сіль - 10-15 г;
цукор - 20 р.
Приготування
Попередньо коріння хрону слід очистити, якщо вони не зовсім свіжі, то замочіть їх у воді на добу. Промиті корені можна натерти на тертці або пропустити через м'ясорубку. Готову кашку накриваємо плівкою, щоб вона не підсихали, а гострий аромат не заважав роботі.
У ступці перетираємо цедру лимона з цукром і сіллю (така суміш підходить не тільки як доповнення до закуски з хрону, але і як приправа до риби і морепродуктів). Воду розігріваємо і кладемо в неї отриману масу, доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь. Вводимо в маринад оцет, а потім додаємо кашку з тертого хрону. Прибираємо ємність з вогню і розливаємо закуску по гарячих банкам. Стерилізуємо банки 15-20 хвилин, після чого закатуємо і остуджуємо.
Рецепт маринованого хрону
Інгредієнти:
Приготування
У склянці води розчиняємо цукор, сіль і кладемо гвоздику з корицею. Доводимо воду до кипіння, після чого охолодити до 50-60 градусів і вводимо оцтову есенцію. Залишаємо маринад настоятися протягом доби. Очищений хрін натираємо і змішуємо з маринадом. Розливаємо суміш по простерилизованним банкам і закатуємо.
Маринований хрін
Інгредієнти:
Приготування
Буряк відварюємо протягом 30 хвилин, після чого коренеплід чистимо і нарізаємо кубиками. Змішуємо буряк з подрібненим хріном, додаємо сіль з цукром і заливаємо все гарячим рослинним маслом. Ставимо каструлю з хріном і буряком на вогонь і розігріваємо до 70 градусів, після чого розкладаємо суміш по банкам і ставимо стерилізуватися 20-25 хвилин при 90 градусах.
Заготівля хрону на зиму
Оригінальна закуска з хрону з лаймом вразить навіть бувалого їдця не тільки своєю гостротою, але і свіжістю.
Інгредієнти:
Приготування
Попередньо коріння хрону слід очистити, якщо вони не зовсім свіжі, то замочіть їх у воді на добу. Промиті корені можна натерти на тертці або пропустити через м'ясорубку. Готову кашку накриваємо плівкою, щоб вона не підсихали, а гострий аромат не заважав роботі.
У ступці перетираємо цедру лимона з цукром і сіллю (така суміш підходить не тільки як доповнення до закуски з хрону, але і як приправа до риби і морепродуктів). Воду розігріваємо і кладемо в неї отриману масу, доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь. Вводимо в маринад оцет, а потім додаємо кашку з тертого хрону. Прибираємо ємність з вогню і розливаємо закуску по гарячих банкам. Стерилізуємо банки 15-20 хвилин, після чого закатуємо і остуджуємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Закуска з буряка
Закуски завжди були і залишаються окрасою будь-якого столу, хоч святкового, хоч буденного. І сьогодні ми з вами поговоримо про те, як зробити чудову
Як зберігати хрін?
Не завжди є можливість купити взимку хрін, адже для багатьох страв він просто незамінний. Тому краще подбати про це заздалегідь і зробити запаси на
Маринований буряк - рецепт
Буряк - один з найбільш популярних зиязиках овочів. Її додають у борщ, вінегрет та інші страви, солять і, звичайно ж, маринують. Останній спосіб
Капуста з хроном на зиму
Квашена капуста - чудова закуска на обідньому столі. І сьогодні ми пропонуємо зробити капусту з хроном на зиму. Читайте наші оригінальні, але в теж
Як приготувати хрін з буряком?
Закуски з хрону з буряком - широко відоме блюдо російської кухні. Їх подають до м'яса, риби, картоплі. І сьогодні ми пропонуємо вам декілька цікавих
Буряк по-корейськи
Буряк по-корейськи - це прекрасна закуска, яку обожнюють багато. І в нашій статті ми зібрали для вас найбільш цікаві та смачні рецепти створення