Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як маринувати хрін на зиму?

Як маринувати хрін на зиму?

16-03-2015, 13:30
2 858
Як маринувати хрін на зиму?
Маринований хрін - це не просто смачна гостра закуска або доповнення до ваших соусам, насправді, це ціла комора необхідних елементів, які допомагають боротися з простудними захворюваннями, широко поширеними в холодну пору року. Тому сьогодні ми навчимося того, як відразу вбити двох зайців: приготувати смачну закуску і профілактичний засіб одночасно.

Рецепт маринованого хрону


Інгредієнти:

  • хрін - 500 г;

  • оцет - 1 ст. ложка;

  • сіль - за смаком;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • гвоздика - 2 бутона;

  • 1/3 палички кориці.


  • Приготування
    У склянці води розчиняємо цукор, сіль і кладемо гвоздику з корицею. Доводимо воду до кипіння, після чого охолодити до 50-60 градусів і вводимо оцтову есенцію. Залишаємо маринад настоятися протягом доби. Очищений хрін натираємо і змішуємо з маринадом. Розливаємо суміш по простерилизованним банкам і закатуємо.

    Маринований хрін


    Інгредієнти:

  • хрін - 50 г;

  • буряк - 450 г;

  • оцет - 2 ст. ложки;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • сіль - за смаком;

  • рослинна олія - 1/4 ст.


  • Приготування
    Буряк відварюємо протягом 30 хвилин, після чого коренеплід чистимо і нарізаємо кубиками. Змішуємо буряк з подрібненим хріном, додаємо сіль з цукром і заливаємо все гарячим рослинним маслом. Ставимо каструлю з хріном і буряком на вогонь і розігріваємо до 70 градусів, після чого розкладаємо суміш по банкам і ставимо стерилізуватися 20-25 хвилин при 90 градусах.

    Заготівля хрону на зиму


    Оригінальна закуска з хрону з лаймом вразить навіть бувалого їдця не тільки своєю гостротою, але і свіжістю.
    Інгредієнти:

  • корінь хрону - 250 г;

  • цедра лайма - 1 ч. ложка;

  • оцет - 100 мл;

  • вода - 1 ст.;

  • сіль - 10-15 г;

  • цукор - 20 р.


  • Приготування
    Попередньо коріння хрону слід очистити, якщо вони не зовсім свіжі, то замочіть їх у воді на добу. Промиті корені можна натерти на тертці або пропустити через м'ясорубку. Готову
    Як маринувати хрін на зиму?
    кашку накриваємо плівкою, щоб вона не підсихали, а гострий аромат не заважав роботі.
    У ступці перетираємо цедру лимона з цукром і сіллю (така суміш підходить не тільки як доповнення до закуски з хрону, але і як приправа до риби і морепродуктів). Воду розігріваємо і кладемо в неї отриману масу, доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь. Вводимо в маринад оцет, а потім додаємо кашку з тертого хрону. Прибираємо ємність з вогню і розливаємо закуску по гарячих банкам. Стерилізуємо банки 15-20 хвилин, після чого закатуємо і остуджуємо.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Закуска з буряка
    Закуска з буряка
    Закуски завжди були і залишаються окрасою будь-якого столу, хоч святкового, хоч буденного. І сьогодні ми з вами поговоримо про те, як зробити чудову
    Як зберігати хрін?
    Як зберігати хрін?
    Не завжди є можливість купити взимку хрін, адже для багатьох страв він просто незамінний. Тому краще подбати про це заздалегідь і зробити запаси на
    Маринований буряк - рецепт
    Маринований буряк - рецепт
    Буряк - один з найбільш популярних зиязиках овочів. Її додають у борщ, вінегрет та інші страви, солять і, звичайно ж, маринують. Останній спосіб
    Капуста з хроном на зиму
    Капуста з хроном на зиму
    Квашена капуста - чудова закуска на обідньому столі. І сьогодні ми пропонуємо зробити капусту з хроном на зиму. Читайте наші оригінальні, але в теж
    Як приготувати хрін з буряком?
    Як приготувати хрін з буряком?
    Закуски з хрону з буряком - широко відоме блюдо російської кухні. Їх подають до м'яса, риби, картоплі. І сьогодні ми пропонуємо вам декілька цікавих
    Буряк по-корейськи
    Буряк по-корейськи
    Буряк по-корейськи - це прекрасна закуска, яку обожнюють багато. І в нашій статті ми зібрали для вас найбільш цікаві та смачні рецепти створення