Маринований хрін - це не просто смачна гостра закуска або доповнення до ваших соусам, насправді, це ціла комора необхідних елементів, які допомагають боротися з простудними захворюваннями, широко поширеними в холодну пору року. Тому сьогодні ми навчимося того, як відразу вбити двох зайців: приготувати смачну закуску і профілактичний засіб одночасно.
Рецепт маринованого хрону
Інгредієнти: хрін - 500 г; оцет - 1 ст. ложка; сіль - за смаком; цукор - 1 ст. ложка; гвоздика - 2 бутона; 1/3 палички кориці. Приготування У склянці води розчиняємо цукор, сіль і кладемо гвоздику з корицею. Доводимо воду до кипіння, після чого охолодити до 50-60 градусів і вводимо оцтову есенцію. Залишаємо маринад настоятися протягом доби. Очищений хрін натираємо і змішуємо з маринадом. Розливаємо суміш по простерилизованним банкам і закатуємо.
Маринований хрін
Інгредієнти: хрін - 50 г; буряк - 450 г; оцет - 2 ст. ложки; цукор - 1 ст. ложка; сіль - за смаком; рослинна олія - 1/4 ст. Приготування Буряк відварюємо протягом 30 хвилин, після чого коренеплід чистимо і нарізаємо кубиками. Змішуємо буряк з подрібненим хріном, додаємо сіль з цукром і заливаємо все гарячим рослинним маслом. Ставимо каструлю з хріном і буряком на вогонь і розігріваємо до 70 градусів, після чого розкладаємо суміш по банкам і ставимо стерилізуватися 20-25 хвилин при 90 градусах.
Заготівля хрону на зиму
Оригінальна закуска з хрону з лаймом вразить навіть бувалого їдця не тільки своєю гостротою, але і свіжістю.
Інгредієнти: корінь хрону - 250 г; цедра лайма - 1 ч. ложка; оцет - 100 мл; вода - 1 ст.; сіль - 10-15 г; цукор - 20 р. Приготування Попередньо коріння хрону слід очистити, якщо вони не зовсім свіжі, то замочіть їх у воді на добу. Промиті корені можна натерти на тертці або пропустити через м'ясорубку. Готову
кашку накриваємо плівкою, щоб вона не підсихали, а гострий аромат не заважав роботі.
У ступці перетираємо цедру лимона з цукром і сіллю (така суміш підходить не тільки як доповнення до закуски з хрону, але і як приправа до риби і морепродуктів). Воду розігріваємо і кладемо в неї отриману масу, доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь. Вводимо в маринад оцет, а потім додаємо кашку з тертого хрону. Прибираємо ємність з вогню і розливаємо закуску по гарячих банкам. Стерилізуємо банки 15-20 хвилин, після чого закатуємо і остуджуємо.