Вернуться назад Распечатать

Як маринувати хрін на зиму?

Як маринувати хрін на зиму?
Маринований хрін - це не просто смачна гостра закуска або доповнення до ваших соусам, насправді, це ціла комора необхідних елементів, які допомагають боротися з простудними захворюваннями, широко поширеними в холодну пору року. Тому сьогодні ми навчимося того, як відразу вбити двох зайців: приготувати смачну закуску і профілактичний засіб одночасно.

Рецепт маринованого хрону


Інгредієнти:

  • хрін - 500 г;

  • оцет - 1 ст. ложка;

  • сіль - за смаком;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • гвоздика - 2 бутона;

  • 1/3 палички кориці.


  • Приготування
    У склянці води розчиняємо цукор, сіль і кладемо гвоздику з корицею. Доводимо воду до кипіння, після чого охолодити до 50-60 градусів і вводимо оцтову есенцію. Залишаємо маринад настоятися протягом доби. Очищений хрін натираємо і змішуємо з маринадом. Розливаємо суміш по простерилизованним банкам і закатуємо.

    Маринований хрін


    Інгредієнти:

  • хрін - 50 г;

  • буряк - 450 г;

  • оцет - 2 ст. ложки;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • сіль - за смаком;

  • рослинна олія - 1/4 ст.


  • Приготування
    Буряк відварюємо протягом 30 хвилин, після чого коренеплід чистимо і нарізаємо кубиками. Змішуємо буряк з подрібненим хріном, додаємо сіль з цукром і заливаємо все гарячим рослинним маслом. Ставимо каструлю з хріном і буряком на вогонь і розігріваємо до 70 градусів, після чого розкладаємо суміш по банкам і ставимо стерилізуватися 20-25 хвилин при 90 градусах.

    Заготівля хрону на зиму


    Оригінальна закуска з хрону з лаймом вразить навіть бувалого їдця не тільки своєю гостротою, але і свіжістю.
    Інгредієнти:

  • корінь хрону - 250 г;

  • цедра лайма - 1 ч. ложка;

  • оцет - 100 мл;

  • вода - 1 ст.;

  • сіль - 10-15 г;

  • цукор - 20 р.


  • Приготування
    Попередньо коріння хрону слід очистити, якщо вони не зовсім свіжі, то замочіть їх у воді на добу. Промиті корені можна натерти на тертці або пропустити через м'ясорубку. Готову
    Як маринувати хрін на зиму?
    кашку накриваємо плівкою, щоб вона не підсихали, а гострий аромат не заважав роботі.
    У ступці перетираємо цедру лимона з цукром і сіллю (така суміш підходить не тільки як доповнення до закуски з хрону, але і як приправа до риби і морепродуктів). Воду розігріваємо і кладемо в неї отриману масу, доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь. Вводимо в маринад оцет, а потім додаємо кашку з тертого хрону. Прибираємо ємність з вогню і розливаємо закуску по гарячих банкам. Стерилізуємо банки 15-20 хвилин, після чого закатуємо і остуджуємо.