Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Варення з груш

Варення з груш

16-03-2015, 12:17
1 138
Варення з груш
Груша є улюбленим фруктом багатьох дорослих і дітей. Але мало хто знає, що свіжа груша і грушеве варення, про який ми поговоримо в цій статті, крім неповторного солодкого смаку таять у собі масу корисних.

Чим корисна груша?


Груша використовується для лікування різних захворювань, а також як профілактичний засіб. В груші міститься маса вітамінів, які так необхідні нашому організму. А тим, хто ще сумнівається в користі груш, буде не зайвим ознайомитися з характеристикою корисних властивостей груші:

  • груша рекомендується при захворюваннях підшлункової залози, завдяки високому вмісту вітамінів - А, В1 В2 Е, С, Р;

  • вживання грушевого соку і сушеної груші надзвичайно корисно людям, страждаючим цукровим діабетом;

  • груша в свіжому вигляді нормалізує серцебиття;

  • при захворюваннях печінки і нирок груша є відмінним профілактичним засобом. У деяких випадках достатньо кілька днів поспіль з'їдати по 1 кілограму груш, щоб позбутися від болю;

  • у старовину грушу використовували як жарознижуючий засіб. Відвар сушених плодів сприяв зниженню температури тіла;

  • навіть у наші дні груша використовується в медицині для лікування простатиту. Чоловікам, які страждають від цієї недуги, лікарі прописують щодня пити грушевий компот;

  • груша має сечогінну властивість. У багатьох випадках відвар з груші замінює дорогі медичні препарати і відмінно виводить пісок з нирок.


  • Калорійність груші досить низька - 45 ккал в 100 грамах свіжих плодів. Тому дієтологи рекомендують грушеву дієту для боротьби із зайвою вагою. Грушева дієта заснована на вживанні різних страв їх груш, а також невеликій кількості інших фруктів - яблук, персиків, слив. Дієта розрахована не більше ніж на 5-7 днів.
    М'якоть груші є основою для різних народних косметичних засобів. Особливо ефективною і корисною вважається маска для обличчя з груші. Приготовлена зі свіжих плодів, маска підвищує пружність і еластичність шкіри, а також, омолоджує її.
    Далі ми розповімо про те, як варити таке корисне і смачне грушеве варення.

    Грушеве варення


    Кожна господиня варить варення по-своєму і додає в рецепт свої улюблені інгредієнти. Ми пропонуємо класичні рецепти приготування варення з груш.
    Слід знати, що для приготування варення з груш слід брати тільки садові літні чи осінні груші, а не парникові. Розпізнати їх можна за характерним, стійкого медового аромату.

    Рецепт грушевого варення


    Інгредієнти: 1 кілограмів груш , 12 кілограми цукру , 1 стакан води .

    Груші слід помити, очистити від шкірки, порізати і видалити насіння. Часточки груші опустити в киплячу воду на 5 хвилин і охолодити.
    З води і цукру зварити сироп, опустити нього остиглі шматочки груші і варити 30 хвилин, щоб плоди стали світлими. Після цього варення розкласти по банках, стерилізувати їх 30 хвилин (для літрових банок) і відразу ж закатати.



    Рецепт грушево-яблучного варення


    Для варення з яблук і груш будуть потрібні наступні інгредієнти: 500 грамів
    Варення з груш
    груш
    , 500 грамів яблук , 11 кілограми цукру , 1 стакан води .

    Фрукти промити, почистити від шкірки і насіння і порізати на невеликі шматочки. На 5 хвилин шматочки яблук і груш слід залити гарячою водою, після чого просушити.
    З цукру і води слід зварити сироп, додати до нього шматочки фруктів і варити до тих пір, поки яблука і груші не стануть світлими. В середньому це займає 40-50 хвилин. Гаряче варення розлити в банки, стерилізувати на водяній бані і закатати.


    Грушеве варення вважається прекрасним частуванням для домашнього чаювання. Також, варення можна використовувати в якості начинки для різної випічки та десертів.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пастила з груш
    Пастила з груш
    Пастила - це смачна і знайома солодкість з дитинства. Більш корисну натуральну солодкість придумати складно. Ми звикли, що її готують із яблук. Але
    Сушені груші
    Сушені груші
    Груші - корисні фрукти, які мають природного солодкістю. Їх використовують в створенні різних десертів і салатів. І сьогодні ми розповімо, як їх
    Варення з яблук
    Варення з яблук
    Варення з яблук вважається самим традиційним варенням в нашій країні. Причиною цього стала невисока ціна і доступність яблук в період їх дозрівання
    Варення з лимонів
    Варення з лимонів
    Справжнім цінителям солодко-кислих фруктів пропонуємо спробувати незвичайне варення з лимонів, екзотичний смак якого не залишить байдужим нікого. Чай
    Компот з груш
    Компот з груш
    Груші, як і інші фрукти прекрасно підходять для приготування різних напоїв. При варінні вони не втрачають своєї форми і надають дивовижний смак і
    Мармелад з груш
    Мармелад з груш
    Мармелад - це смачне ласощі з ягід або фруктів з додаванням цукру і желатину. І сьогодні ми поділимося простими рецептами створення мармеладу з груш