Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Варення з кавуна

Варення з кавуна

16-03-2015, 12:17
837
Варення з кавуна
Варення з кавуна зустрічається набагато рідше, ніж традиційні варення з абрикосів, яблук, слив. Тим не менше, воно досить просто готуються і відрізняється чудовим смаком і ароматом. Любителям незвичайних десертів будуть дуже до речі рецепти варення з кавуна.

Рецепт кавунового варення


До складу рецепту варення з кавуна входять наступні інгредієнти: 1 кілограм м'якоті кавуна, 800 грамів цукру, 2 склянки води, сік одного лимона, ванілін.
Перед тим, як варити кавунове варення, м'якоть необхідно очистити від кісточок і нарізати на невеликі кубики. Кубики слід залити водою, поставити на вогонь і варити 5 хвилин. Після цього охолодити кавунову м'якоть в холодній воді, бажано з льодом і тримати в ній не менше 6 годин.
З цукру і води необхідно зварити сироп і залити їм кавун. Через 10 годин сироп слід злити, додати в нього лимонний сік і ванілін і прокип'ятити. Цим сиропом знову залити кавунову м'якоть і поставити на вогонь на 5 хвилин. Процедуру охолодження і кип'ятіння слід повторювати 3 рази, поки гарбуз не стане пружним і прозорим. Після цього варення з кавунової м'якоті можна розливати по банках і закручувати.

Рецепт варення з кавунових кірок


Для приготування варення з кірок кавуна або дині необхідні: 1 кілограм кірок кавуна, 2 кілограми цукру, 1 склянку кип'яченої води.
Кірки слід очистити від зовнішнього шару, нарізати на невеликі шматочки, залити чистою водою і тримати в ній не менше 48 годин. Воду слід міняти кожні 6 годин. Через дві доби кірки слід опустити в приготований заздалегідь з води і цукру сироп і кип'ятити, поки вони не стануть прозорими. Коли кірки не стануть прозорими, їх слід вийняти з сиропу, охолодити, знову залити сиропом і поставити на вогонь. Коли кірки в сиропі закиплять, їх можна розливати по банках і закручувати.
Варення з кавунових кірок на рідкість смачно. Таким незвичайним варенням можна здивувати рідних і близьких. Але кавун є не тільки приголомшливо смачною, але і корисною ягодою. У свіжому вигляді або у консервованому, кавун благотворно впливає на роботу організму людини.

Чим корисний кавун?
Про корисні властивості кавуна знали ще наші давні предки. Ця ягода, в першу чергу, є відмінним сечогінним засобом, так як до складу кавуна входять луги, які благотворно впливають на сечостатеву систему людини.
Кірки кавуна є не менш корисними, ніж стигла м'якоть. З висушених кавунових кірок наші прабабусі готували відвар (на 100 грамів кірок 1 літр води), яких лікували захворювання серця і нирок.
Корисними властивостями, також, мають і кавунові насіннячка. Висушені і подрібнені вони є хорошим і дієвим засобом у боротьбі з глистами.
Кавун широко використовується в косметичній індустрії - екстракт кавуна входить до складу різних кремів і лосьйонів. Маску з кавуна можна приготувати і в домашніх умовах - 100 грамів кавунової м'якоті слід змішати з 1 столовою ложкою меду. Якщо цю маску наносити 1 раз в тиждень на 20 хвилин, шкіра стане більш гладкою та еластичною.

Які вітаміни містяться в кавуні?


Кавун відрізняється високим вмістом заліза і магнію. У кількох часточках кавуна міститься добова норма магнію, необхідна людині. Лікарі рекомендують кавун людям, що страждають артеріальною гіпертонією. Також, кавун є відмінним профілактичним засобом для людей, які страждають анемією.
До складу кавуна входить фолієва кислота, яка виконує функцію нормалізації обміну жирів в організмі людини.
Варення з кавуна

Скільки калорій міститься в кавуні?


Це питання, безумовно, цікавить багатьох жінок. Кавун не є калорійним продуктом. Незважаючи на солодкість, в кавуні практично відсутні вуглеводи, а в 100 грамах кавуна міститься менше 40 ккал. Існують кавунові дієти , засновані на цій ягоді, оскільки вона відмінно насичує і сприяє зниженню ваги.
Слід пам'ятати, що кавун приносить не тільки користь, але і шкоду тим, хто страждає від захворювань кишечника - ця ягода може викликати здуття живота. Також, від великого вживання кавуна слід відмовлятися вагітним жінкам, які страждають від набряків.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як правильно вибрати кавун?
Як правильно вибрати кавун?
Мабуть, складно знайти людину, яка не любила б кавун. На жаль, цим користуються недобросовісні продавці, підсовуючи нам недоспелие, а то і зовсім
Варення з персиків
Варення з персиків
Варення з персиків по праву можна вважати делікатесом, адже варення з таким дивно приємним смаком у нас не прийнято їсти кожен день. Пропонуємо вашій
Варення з груш
Варення з груш
Той, хто хоч раз пробував дивно смачне і солодке варення з груш ніколи не забуде цей приголомшливий смак. А відтворити його можна і в домашніх умовах
Варення з чорноплідної горобини
Варення з чорноплідної горобини
Варення з горобини варили ще наші прабабусі, адже здавна було відомо, що червона, а особливо чорна горобина володіє дивовижними властивостями, які не
Варення з кавунових кірок
Варення з кавунових кірок
Дбайлива господиня не допустить того, щоб продукти на її кухні викидалися. Спеціально для таких хазяєчок ми наводимо рецепт варення з кавунових кірок
Коктейль з кавуна
Коктейль з кавуна
Кавун - це смачна і солодка ягода, яку ми любимо з дитинства. У самий розпал сезону її можна їсти не тільки в чистому вигляді, але і використовувати