Як правильно вибрати кавун?
Самий благодатний і урожайний місяць літа - серпень. Саме в серпні ми починаємо замислюватися про осінь, але ще цілий місяць можна насолоджуватися влітку. Саме в серпні на ринках з'являються улюблені кавуни. Але на жаль, буває так, що принесеш додому величезний кавун, а він несолодкий і за смаком нагадує траву. Вся сім'я вже настроїлася, а тут така прикрість. Але є кілька прикмет, за якими можна визначити і вибрати стиглий кавун.
Перед тим, як навчитися правильно вибирати кавун, слід навчитися правильно проводити час для покупки цієї величезної ягоди. На ринках кавун з'являється не тільки в належний йому серпневе час, а значно раніше. Вже в липні ви можете побачити його в продажу. Чи потрібно говорити, що такий ранній кавун просто неможливо виростити без хімікатів. Так що не поспішайте і дочекайтеся правильного часу для дозрівання плоду.
Є кілька ознак, за якими можна визначити стиглість кавуна:
Перед тим, як вибрати хороший кавун, давайте визначимося з місцем його покупки. Так, купівля кавуна вздовж траси небезпечна. Навіть якщо сама ягода стигла, за час перебування під прямими променями сонця вона вбирає, як губка, безліч важких металів, машинних вихлопів і пилу.
Не просіть продавця вам вибрати кавун. Немає гарантії, що він у них хоч трохи розбирається. Крім того, вам можуть продати той кавун, який давненько лежать і ніяк не хоче продаватися.
Постукайте по кавуну. Звук повинен бути глухим.
Візьміть з собою чоловіка, якщо хочете правильно вибрати кавун: йому потрібно якомога сильніше стиснути кавун і прислухатися - тріск говорить про стиглості.
Зовні кавун повинен бути правильною, кулястої форми. Темний колір з виразними світлими смужками теж говорить про стиглості.
Найбільш вдалий вага кавуна - 5-10 кг Це ідеальний проміжок, так ви не купите недоспілий або перегодований нітратами кавун.
Огляньте поверхню, на ній не повинно бути плям, тріщин. Проведіть пальцями по шкірці: якщо знайдете характерні точки, відкладайте товар у бік - це можуть бути сліди від ін'єкцій.
Перед вживанням невеликий шматочок м'якоті подавіть виделкою і опустіть у склянку з водою. Якщо вода стала каламутною, - сміливо можна їсти, а якщо вона порожевіла або почервоніла - кавун краще викинути.
Вибирайте кавун дуже ретельно, тоді ви зможете почастувати родину смачною і стиглої ягодою.
Як вибрати добрий кавун?
Перед тим, як навчитися правильно вибирати кавун, слід навчитися правильно проводити час для покупки цієї величезної ягоди. На ринках кавун з'являється не тільки в належний йому серпневе час, а значно раніше. Вже в липні ви можете побачити його в продажу. Чи потрібно говорити, що такий ранній кавун просто неможливо виростити без хімікатів. Так що не поспішайте і дочекайтеся правильного часу для дозрівання плоду.
Як визначити стиглість кавуна?
Є кілька ознак, за якими можна визначити стиглість кавуна:
Вибирайте кавун дуже ретельно, тоді ви зможете почастувати родину смачною і стиглої ягодою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як перевірити мед на натуральність?
З блакитних екранів ми тільки й чуємо про те, як спритно нечесні на руку виробники вміють фальсифікувати різну продукцію, і не встигаємо
Тверді сорти сиру
Сортів сиру існує така величезна кількість, що можна просто зламати голову, намагаючись розібратися в них. Однак вміти визначати за назвами
Як вибрати кавун без нітратів?
Соковитий, стиглий і солодкий кавун - символ сонця, тепла і літа! Ми з нетерпінням чекаємо серпня, коли нарешті можна його купити. Але сьогодні ми
Варення з кавуна
З приходом сезону кавунів всі ми прагнемо наїстися солодкої кавунової м'якоті про запас. А багато господинь запасаються ще й кавуновим варенням, щоб
Варення з кавунових кірок
Дбайлива господиня не допустить того, щоб продукти на її кухні викидалися. Спеціально для таких хазяєчок ми наводимо рецепт варення з кавунових кірок
Коктейль з кавуна
Кавун - це смачна і солодка ягода, яку ми любимо з дитинства. У самий розпал сезону її можна їсти не тільки в чистому вигляді, але і використовувати