Варення з кавунових кірок
Здається, минули ті складні часи, коли доводилося економити на дрібницях, однак рецепт варення з кавунових кірок як і раніше цікавить тих, хто ще тільки вчиться готувати, і тих, кого складно здивувати вишукуваннями. Чому? По-перше, нам як і раніше шкода викинути те, що ще можна використати, по-друге, кавун містить велику кількість корисних речовин, тому ми думаємо, що і від кірки кавуна будуть корисні, по-третє, рецепт варення з кавуна знайти складно: з арбузов готують мед, оскільки вони містять дуже багато води і для варіння варення не годяться. А ось з щільної скоринки можна приготувати смачне варення, головне, щоб кавун не містив нітратів, так як саме в скоринці шкідливим речовини і накопичуються.
Варення з кавунових кірок вариться швидко, ніяких особливих труднощів і секретних ходів у цьому рецепті немає. Перед тим, як розрізати кавун, добре вимийте його під холодною проточною водою. Ретельно видаліть весь бруд, налиплий сміття, потім витріть кавун насухо рушником або серветкою. Після того, як кавун з'їдений, обробіть залишилися скоринки: ретельно зріжте гострим ножем і зовнішню зелену частину шкірки, і залишки рожевої м'якоті. Залишилися шматочки кавунової кірки повинні бути білого кольору. Якщо ви хочете отримати варення з більш м'якими шматочками, варіть варення з подваренних кірочок, якщо шматочки повинні бути «з твердинкой», попередньо залийте кірки содовим розчином.
Як приготувати варення з кавунових кірок, щоб шматочки були схожі на бурштин, але при цьому танули в роті? Дуже просто. Відміряйте 1 кг очищених кавунових кірок, наріжте їх невеликими кубиками або соломкою (кому як більше подобається), складіть в емальовану каструлю і залийте водою, щоб вода лише трохи прикривала шматочки. Закип'ятіть воду і проваріть скоринки на повільному вогні 3 хвилини, потім відразу відкиньте на друшляк і промийте холодною водою до повного охолодження. Тим часом зваріть сироп: у півлітра води додайте 1 кг цукру. Коли сироп закипить, опустіть в нього остиглі скоринки. Варіть корочки до закипання, потім накрийте варення і дайте йому охолонути в природних умовах. Знову закип'ятіть варення, додайте дрібно нарізані скоринки одного апельсина і одного лимона і варіть на самому повільному вогні до загусання сиропу. Коли кавунові кірки в варення стали абсолютно прозорими, а крапля сиропу не розтікається, варення готове.
Як приготувати кавунові кірки, щоб вони нагадували цукати, були ніжними, але злегка похрускували на зубах? Це довгий процес, однак варення виходить ошатним і дуже смачним. Очищені кавунові кірки складіть у велику каструлю (приблизно 1 кг кірок), приготуйте содовий розчин: 2 ст. ложки харчової соди (з гіркою) розчиніть в склянці гарячої води, потім долийте ще 5-6 склянок води, теплим або кімнатної температури. Отриманим розчином залийте кавунові кірки на 5-6 годин. Злийте содовий розчин і ретельно промийте скоринки під проточною водою (можна партіями складати скоринки в друшляк і промити під проточною водою не менше 3-4 хвилин кожну партію), або заливайте чистою водою на півгодини, потім зливайте воду і знову заливайте (не менше 7 разів!). Чисті скоринки складіть у таз для варіння варення і залийте киплячим сиропом (1.5 кг цукру на 2 склянки води), проваріть 5 хвилин, дайте повністю охолонути. Повторіть процедуру 3 рази, в кінці додайте дрібно нарізаний лимон і 2 пакетика ванільного цукру і проварити ще хвилин 15. Ніжне, ароматне варення з кавунових кірок готово.
Рецепт варення з кавунових кірок
Варення з кавунових кірок вариться швидко, ніяких особливих труднощів і секретних ходів у цьому рецепті немає. Перед тим, як розрізати кавун, добре вимийте його під холодною проточною водою. Ретельно видаліть весь бруд, налиплий сміття, потім витріть кавун насухо рушником або серветкою. Після того, як кавун з'їдений, обробіть залишилися скоринки: ретельно зріжте гострим ножем і зовнішню зелену частину шкірки, і залишки рожевої м'якоті. Залишилися шматочки кавунової кірки повинні бути білого кольору. Якщо ви хочете отримати варення з більш м'якими шматочками, варіть варення з подваренних кірочок, якщо шматочки повинні бути «з твердинкой», попередньо залийте кірки содовим розчином.
М'які ароматні скоринки
Як приготувати варення з кавунових кірок, щоб шматочки були схожі на бурштин, але при цьому танули в роті? Дуже просто. Відміряйте 1 кг очищених кавунових кірок, наріжте їх невеликими кубиками або соломкою (кому як більше подобається), складіть в емальовану каструлю і залийте водою, щоб вода лише трохи прикривала шматочки. Закип'ятіть воду і проваріть скоринки на повільному вогні 3 хвилини, потім відразу відкиньте на друшляк і промийте холодною водою до повного охолодження. Тим часом зваріть сироп: у півлітра води додайте 1 кг цукру. Коли сироп закипить, опустіть в нього остиглі скоринки. Варіть корочки до закипання, потім накрийте варення і дайте йому охолонути в природних умовах. Знову закип'ятіть варення, додайте дрібно нарізані скоринки одного апельсина і одного лимона і варіть на самому повільному вогні до загусання сиропу. Коли кавунові кірки в варення стали абсолютно прозорими, а крапля сиропу не розтікається, варення готове.
Ніжні хрусткі скориночки
Як приготувати кавунові кірки, щоб вони нагадували цукати, були ніжними, але злегка похрускували на зубах? Це довгий процес, однак варення виходить ошатним і дуже смачним. Очищені кавунові кірки складіть у велику каструлю (приблизно 1 кг кірок), приготуйте содовий розчин: 2 ст. ложки харчової соди (з гіркою) розчиніть в склянці гарячої води, потім долийте ще 5-6 склянок води, теплим або кімнатної температури. Отриманим розчином залийте кавунові кірки на 5-6 годин. Злийте содовий розчин і ретельно промийте скоринки під проточною водою (можна партіями складати скоринки в друшляк і промити під проточною водою не менше 3-4 хвилин кожну партію), або заливайте чистою водою на півгодини, потім зливайте воду і знову заливайте (не менше 7 разів!). Чисті скоринки складіть у таз для варіння варення і залийте киплячим сиропом (1.5 кг цукру на 2 склянки води), проваріть 5 хвилин, дайте повністю охолонути. Повторіть процедуру 3 рази, в кінці додайте дрібно нарізаний лимон і 2 пакетика ванільного цукру і проварити ще хвилин 15. Ніжне, ароматне варення з кавунових кірок готово.
Рекомендуємо добрі рецепти
Варення з кавуна
З приходом сезону кавунів всі ми прагнемо наїстися солодкої кавунової м'якоті про запас. А багато господинь запасаються ще й кавуновим варенням, щоб
Варення з чорноплідної горобини
Варення з горобини варили ще наші прабабусі, адже здавна було відомо, що червона, а особливо чорна горобина володіє дивовижними властивостями, які не
Варення з апельсинових кірок
Якщо ви любите апельсини, то вас повинен цікавити питання: «Що робити з апельсиновими кірками?» Відповідь на нього простий: зваріть варення! Так-так,
Мармелад з кавунових кірок
Кавуновий мармелад - це смачне частування, яке приведе в захват і дорослих і дітей. А приготований в домашніх умовах, він ще і корисний. У нашій