Мармелад з кавунових кірок

Класичний рецепт мармеладу з кавунових кірок
Інгредієнти:
Приготування
Кавунові скоринки акуратно очищаємо від зеленої шкірки, нарізаємо їх невеликими шматочками. Далі робимо заливку содовим розчином (1 ч. л. соди на 1 літр води). І залишаємо доходити до потрібної кондиції мармеладну основу на 5 годин. По закінченні цього часу добре промиваємо скоринки під холодною водою і займаємося термообробкою. Заливаємо кавунові шматочки водою, додаємо пів кілограма цукру і кип'ятити протягом 20 хвилин. Потім знову залишаємо настоюватися на 5 годин. Повторюємо процедуру кип'ятіння і п'ятигодинного настоювання. В третій раз кип'ятіння додаємо ще пів кілограма цукру і кардамон. Після того, як цукор розчиниться, зціджуємо воду і обвалюємо мармеладкі в цукрі.
Кавуновий мармелад з динею
Інгредієнти:
Приготування
Кавунові кірки очищаємо від зеленої частини, диню очищаємо від насіння і м'якоті. Скоринки обох видів нарізаємо невеликими шматочками, бланшируем в киплячій воді протягом 5 хвилин, потім охолоджуємо в холодній воді. Готуємо гарячий цукровий сироп, опускаємо в нього наші фруктові шматочки. Знімаємо з вогню майже готовий десерт і залишаємо настоюватися на 6 годин. Після чого варимо ще протягом 5 хвилин, додаємо лимонний сік. Проціджуємо мармелад від солодкої води, підсушуємо протягом 3 годин і посипаємо цукром.
Тепер ми знаємо, як приготувати кавуновий мармелад, тому можемо створити справжнє асорті, додавши трохи стиглої груші.
Кавуновий мармелад з грушею
Інгредієнти:
Приготування
Заздалегідь готуємо цукровий сироп. Кавунові скоринки відокремлюємо від шкірки, груші промиваємо, очищаємо від кісточок і серцевини. Далі нарізаємо всі невеликими шматочками і бланшируем в киплячій воді близько 7 хвилин і швидко охолоджуємо. Потім поміщаємо легкий десерт у киплячий цукровий сироп, залишаємо на 6 годин. Нарешті кип'ятимо фрукти протягом 10 хвилин, додаємо лимонну кислоту. Тепер відстоювати цукати потрібно не менше 10 годин. Повторюємо всі процедури до тих пір, поки груші і кавун не стануть прозорими. Можна трохи підсушити мармелад в духовці при температурі 60 градусів.
Рецепт дієтичного мармеладу
Інгредієнти:

Приготування
Від шкірки, шкірки і кісточок очищаємо апельсини і грейпфрути. Кавунові скоринки нарізаємо маленькими шматочками. Подрібнюємо всі інгредієнти до стану пюре за допомогою блендера, засипаємо цукром. Заливаємо отриману кашку водою, додаємо лимонний сік і корицю, доводимо до кипіння. Одержаний мармелад остуджуємо, нарізаємо шматочками і посипаємо цукром. Прикрасити страву можна листочками м'яти. При бажанні цукор замінюємо медом. Апельсиновий мармелад з кавуновими кірками готовий!
Рекомендуємо добрі рецепти

Яблучний мармелад на зиму
Мармелад - це фруктове або ягідне варення, уварене до стану загустіння, при якому його можна різати ножем. У нашій статті ми пропонуємо вашій увазі

Мармелад з винограду - рецепт
Мармелад з винограду - це чудове ласощі до чашки чаю або кави в компанії друзів. Також його можна використовувати у створенні різної випічки.

Варення з кавунових кірок
Дбайлива господиня не допустить того, щоб продукти на її кухні викидалися. Спеціально для таких хазяєчок ми наводимо рецепт варення з кавунових кірок

Апельсиновий мармелад
Мармелад - це улюблені ласощі дітей, так і дорослі навряд чи відмовлять собі в задоволенні з'їсти шматочок. Приготувати його в домашніх умовах досить

Мармелад з груш
Мармелад - це смачне ласощі з ягід або фруктів з додаванням цукру і желатину. І сьогодні ми поділимося простими рецептами створення мармеладу з груш

Мармелад з гарбуза
Натуральний домашній мармелад - це будь ласощі дітей, та й дорослих теж. Його можна зробити з різних ягід і фруктів. Але ми з вами підемо далі і