Кавуновий мармелад - саме те частування, яке приведе в захват і дітей і дорослих. А готувати його самостійно - одне задоволення. Мармелад з кавунових кірок готується досить довго, тому запасіться терпінням. Найкраще займатися нею на вихідних. Корисна солодкість доведеться до речі і вдома і на робочих перервах на обід. На відміну від магазинного мармеладу, домашній оснащений необхідними вітамінами, наділений багатим смаком. Також ви завжди можете варіювати кількість вхідних інгредієнтів і дозування цукру.
Класичний рецепт мармеладу з кавунових кірок
Інгредієнти: кавунові скоринки - 1 кг; цукор - 1 кг; сода - 1 ч. л.; лимонний сік - 10 мл; кардамон - за смаком; цукор для обсипання - 100 р. Приготування Кавунові скоринки акуратно очищаємо від зеленої шкірки, нарізаємо їх невеликими шматочками. Далі робимо заливку содовим розчином (1 ч. л. соди на 1 літр води). І залишаємо доходити до потрібної кондиції мармеладну основу на 5 годин. По закінченні цього часу добре промиваємо скоринки під холодною водою і займаємося термообробкою. Заливаємо кавунові шматочки водою, додаємо пів кілограма цукру і кип'ятити протягом 20 хвилин. Потім знову залишаємо настоюватися на 5 годин. Повторюємо процедуру кип'ятіння і п'ятигодинного настоювання. В третій раз кип'ятіння додаємо ще пів кілограма цукру і кардамон. Після того, як цукор розчиниться, зціджуємо воду і обвалюємо мармеладкі в цукрі.
Кавуновий мармелад з динею
Інгредієнти: диня - 1 кг; кавунові скоринки - 1 кг; цукор - 2 склянки; цукор для посипання - 300 г; лимонний сік - 3 ст. л.; вода - 4 склянки. Приготування Кавунові кірки очищаємо від зеленої частини, диню очищаємо від насіння і м'якоті. Скоринки обох видів нарізаємо невеликими шматочками, бланшируем в киплячій воді протягом 5 хвилин, потім охолоджуємо в холодній воді. Готуємо гарячий цукровий сироп, опускаємо в нього наші фруктові шматочки. Знімаємо з вогню майже готовий десерт і залишаємо настоюватися на 6 годин. Після чого варимо ще протягом 5 хвилин, додаємо лимонний сік. Проціджуємо мармелад від солодкої води, підсушуємо протягом 3 годин і посипаємо цукром.
Тепер ми знаємо, як приготувати кавуновий мармелад, тому можемо створити справжнє асорті, додавши трохи стиглої груші.
Кавуновий мармелад з грушею
Інгредієнти: кавунові скоринки - 1 кг; груші - 1 кг; цукор - 2 склянки; цукор для посипання - 300 г; вода - 5 склянок; лимонна кислота - 5 р. Приготування Заздалегідь готуємо цукровий сироп. Кавунові скоринки відокремлюємо від шкірки, груші промиваємо, очищаємо від кісточок і серцевини. Далі нарізаємо всі невеликими шматочками і бланшируем в киплячій воді близько 7 хвилин і швидко охолоджуємо. Потім поміщаємо легкий десерт у киплячий цукровий сироп, залишаємо на 6 годин. Нарешті кип'ятимо фрукти протягом 10 хвилин, додаємо лимонну кислоту. Тепер відстоювати цукати потрібно не менше 10 годин. Повторюємо всі процедури до тих пір, поки груші і кавун не стануть прозорими. Можна трохи підсушити мармелад в духовці при температурі 60 градусів.
Рецепт дієтичного мармеладу Інгредієнти: грейпфрути - 1 кг; кавунові кірки - 1 кг; апельсини - 05 кг; лимонний сік - 100 мл; цукор - 1 кг; кориця - 1 ч. л. Приготування Від шкірки, шкірки і кісточок очищаємо апельсини і грейпфрути. Кавунові скоринки нарізаємо маленькими шматочками. Подрібнюємо всі інгредієнти до стану пюре за допомогою блендера, засипаємо цукром. Заливаємо отриману кашку водою, додаємо лимонний сік і корицю, доводимо до кипіння. Одержаний мармелад остуджуємо, нарізаємо шматочками і посипаємо цукром. Прикрасити страву можна листочками м'яти. При бажанні цукор замінюємо медом. Апельсиновий мармелад з кавуновими кірками готовий!