Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Варення з апельсинових кірок

Варення з апельсинових кірок

16-03-2015, 12:02
1 714
Варення з апельсинових кірок
А чи знаєте ви, що шкірки апельсинів можна не викидати і навіть не сушити, а приготувати з них ароматне, ніжне і шалено смачне варення. Рулетики з кірочок будуть чудово виглядати в вазочці у вас на столі, а також ними з легкістю можна прикрасити будь-який десерт або торт! Давайте ж розберемося, як приготувати варення їх апельсинових кірок.

Рецепт варення з апельсинових кірок


Інгредієнти:

  • апельсин - 3 шт.;

  • вода - 400 мл;

  • цукор - 15 ст.;

  • лимонна кислота - 05 ч. ложки;

  • імбир - 10 р.


  • Приготування
    Апельсини гарненько миємо, обдаємо окропом і акуратно очищаємо, не пошкодивши шкірку. Потім згортаємо кожен шматочок шкіри у щільний рулетик і нанизуємо на нитку, як намисто. Нитку стягаємо щільніше, щоб наші завитки не розгорталися. Заливаємо апельсинові кірки холодною водою. Вимочуємо шкірку приблизно 5 днів, до тих пір, поки кірки не стануть м'якими, напівпрозорими і перестануть гірчити. Міняємо Воду три рази в день.
    Після цього кірки заливаємо чистою водою і проварюємо 4 рази по 20 хвилин, кожен раз знову міняючи воду. Після кожного проварювання шкірку потрібно промивати холодною водою. Потім зважуємо всю шкірку. Пропорції для варення повинні бути такі - цукру більше в 15 рази, а води - у два рази. Якщо у вас немає ваги, то приблизно робимо так: на 10 апельсинів - 1 кг цукру, 12 літра води, 1 ч. ложка лимонної кислоти або сік половини лимона.
    Отже, вимочені кірки від апельсинів засипаємо цукром, заливаємо водою, додаємо трохи лимонної кислоти і варимо на повільному вогні до легкого загустіння. Сироп повинен вийти досить рідким, по консистенції схожим на дуже рідкий мед. Після повного охолодження варення, обережно видаляємо всі нитки і переливаємо в його чисту суху банку. Ось і все, варення з апельсинових кірок «Завитки» готово! Наливаємо гарячий чай і подаємо це шалено смачне частування до столу!
    Таке смачне варення можна варити не тільки з апельсинових, але і з мандаринових і лимонних скоринок. А як саме це зробити, ви зараз дізнаєтесь!

    Варення з апельсинових і мандаринових корок


    Інгредієнти:

  • апельсин - 3 шт.;

  • мандарин - 3 шт.;

  • цукровий пісок - 400 г;

  • кип'ячена вода - 500 мл


  • Приготування
    Як приготувати варення з шкірок апельсина й мандарина?
    Скоринки заливаємо кип'яченою водою і ставимо в холодильник приблизно на три дні, можна й більше. Кожен день міняємо воду, для того щоб пішла вся гіркота. Потім нарізаємо кірки невеликими смужками або кубиками. З води і цукру варимо сироп. Даємо йому покипіти хвилин п'ять, а потім додаємо кірки. Коли все закипить, зменшуємо вогонь і варимо приблизно 30 хвилин, періодично помішуючи. Залишаємо остигати на 9 годин. Розливаємо по чистим банкам і чекаємо, через тиждень варення почне засахариваться і застигати. Перш, ніж подавати таке ласощі до столу, трохи розтопіть його на плиті або в мікрохвильовій печі!

    Варення з лимонних кірок


    Інгредієнти:
    Варення з апельсинових кірок

  • кірки лимона - 100 г;

  • цукровий сироп - 130 г;

  • кип'ячена вода - 15 ст.


  • Приготування
    Для приготування варення з лимонних кірок ріжемо на невеликі шматочки і вимочуємо пару днів у холодній воді, періодично змінюючи рідина.
    Потім проварюємо кірки протягом 10 хвилин і обережно зливаємо воду. Далі готуємо цукровий сироп, заливаємо їм наші «плоди» і варимо приблизно 5 хвилин на повільному вогні.
    Після цього залишаємо суміш на пару днів, протягом яких кілька разів кип'ятимо і наполягаємо варення. Коли сироп повністю загусне, а кірки стануть напівпрозорими, можете приступати до дегустації.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Варення з чорниці
    Варення з чорниці
    На сьогоднішній день нечасто можна зустріти любителів збирати в лісі ягоди, а потім варити з них варення. Тим не менш, це не належить до
    Варення з чорноплідної горобини
    Варення з чорноплідної горобини
    Варення з горобини варили ще наші прабабусі, адже здавна було відомо, що червона, а особливо чорна горобина володіє дивовижними властивостями, які не
    Варення з кавунових кірок
    Варення з кавунових кірок
    Дбайлива господиня не допустить того, щоб продукти на її кухні викидалися. Спеціально для таких хазяєчок ми наводимо рецепт варення з кавунових кірок
    Цукати з мандаринових корок
    Цукати з мандаринових корок
    Смачні домашні цукати можна робити з різних продуктів, згодяться навіть скоринки цитрусових, наприклад, мандарин. Саме в цій статті ми розповімо, як
    Цитрусові цукати
    Цитрусові цукати
    Цитрусові цукати можна готувати із звичних апельсинових і мандаринових корок, а можна віддати перевагу їм скоринки помело, лимони, манго - вони більш
    Цукати з апельсинів
    Цукати з апельсинів
    Ми вже розглядали рецепти приготування цукатів, але от про апельсинових солодощах поки не говорили. Пора це виправити. Сьогодні ми розповімо вам, як