Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Цитрусові цукати

Цитрусові цукати

18-01-2015, 23:27
1 081
Цитрусові цукати
З-за високого вмісту цукру цукати дуже калорійні, але і шалено смачні. Вони є окрасою будь-якого десерту. Сьогодні ми навчимося готувати цитрусові цукати в домашніх умовах.

Цукати з помело


Інгредієнти:

  • помело - 1 шт.;

  • цукор - 3 ст.;

  • вода - 1 ст.


  • Приготування
    З помело знімаємо шкірку разом з товстим білим шаром, нарізаємо її брусочками і заливаємо холодною водою на 2 дні. Стежимо, щоб кірки були повністю покриті, при необхідності «притапливаем» їх. Щоб пішла вся гіркота, воду міняємо 2 рази на добу.
    По закінченні часу заливаємо кірки свіжою водою, кип'ятимо і зливаємо. Охолодити в холодній воді і знову доводимо до кипіння. Повторюємо, поки кірки не стануть прозорими (5 разів). Відкидаємо на друшляк і даємо стекти. Поміщаємо кірки в каструльку, засипаємо цукром, додаємо склянку води. Ставимо на вогонь і варимо 40 хвилин після закипання. Даємо охолонути і викладаємо на застелене пергаментом блюдо. Залишаємо сушитися біля батареї на 4 дні, періодично перевертаючи.
    Прискорити процес до декількох годин можна в духовці на маленькому вогні. Дверцята повинна бути відчинені. Щоб цукати не прилипали, пару раз їх перекладаємо.

    Лимонні цукати - експрес-метод


    Інгредієнти:

  • лимони - 5 шт.;

  • цукор - 2 ст.;

  • вода - 1 ст.;

  • сіль - 2 ч. ложки;

  • лимонна кислота - за смаком.


  • Приготування
    Лимонну шкірку заливаємо водою, доводимо до кипіння і варимо на повільному вогні хвилин 10. Кірки зливаємо і охолоджуємо під холодною водою. Знову поміщаємо їх каструлю, заливаємо водою з додаванням чайної ложки солі і варимо 10 хвилин. Зливаємо, охолоджуємо і повторюємо ще раз. Сіль потрібна, щоб з кірок швидше пішла гіркота.
    Даємо цедрі стекти і нарізаємо її смужками шириною в півсантиметра. У каструлі розчиняємо цукор у склянці води. Доводимо до кипіння і засипаємо кірки. Варимо, помішуючи, поки шкірка не стане прозорою, а вода майже повністю не випарується. Додаємо лимонну кислоту за смаком і знімаємо з вогню. Цукати відкидаємо на друшляк, обвалюємо в цукрі і підсушуємо на застеленому пергаментом деку в духовці. А можна ще гарячі цукати помістити в стерильні баночки і щільно закрити. Після використовувати в якості прошарку в десертах.

    Цукати з манго

    Цитрусові цукати

    Інгредієнти:

  • манго - 1 кг;

  • цукор - 2 ст.;

  • вода - 1 ст.;

  • лимонна кислота - за смаком - за смаком.


  • Приготування
    Манго чистимо і нарізаємо кубиками. Опускаємо в цукровий сироп і варимо з додаванням лимонної кислоти хвилин 10. Оскільки сиропу трохи, варити доведеться в 2 партії. Після викладаємо цукати на застелений пергаментом деко і підсушуємо близько години в розігрітій до 130 градусів духовці. Даємо охолонути і обсипаємо цукровою пудрою або корицею.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Варення з апельсинових кірок
    Варення з апельсинових кірок
    Якщо ви любите апельсини, то вас повинен цікавити питання: «Що робити з апельсиновими кірками?» Відповідь на нього простий: зваріть варення! Так-так,
    Цукати з мандаринових корок
    Цукати з мандаринових корок
    Смачні домашні цукати можна робити з різних продуктів, згодяться навіть скоринки цитрусових, наприклад, мандарин. Саме в цій статті ми розповімо, як
    Цукати з гарбуза - рецепт
    Цукати з гарбуза - рецепт
    Як ви вже знаєте, цукати можна готувати практично з будь-яких фруктів, ягід, овочів. Сьогодні ми розповімо вам про цукатах з гарбуза, оскільки вони
    Цукати з апельсинів
    Цукати з апельсинів
    Ми вже розглядали рецепти приготування цукатів, але от про апельсинових солодощах поки не говорили. Пора це виправити. Сьогодні ми розповімо вам, як
    Мармелад з кавунових кірок
    Мармелад з кавунових кірок
    Кавуновий мармелад - це смачне частування, яке приведе в захват і дорослих і дітей. А приготований в домашніх умовах, він ще і корисний. У нашій
    Цукати з дині
    Цукати з дині
    Цукати - смачні шматочки свіжих фруктів, зварені в цукровому сиропі, а потім підсушені в духовці. І сьогодні мова піде про корисні цукатах з дині.