Цукати з гарбуза - рецепт

Як приготувати цукати з гарбуза?
Існує кілька способів приготування цукатів з гарбуза, про них ми розповімо в цій статті, але цей рецепт, перший і основний в нашому списку, є класичним. Готові гарбузове цукати м'які і тягучі, чудово відтіняють смак десертів.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як зробити цукати з гарбуза, овоч необхідно очистити від насіння і шкірки і нарізати кубиками зі стороною 2-3 див. Нарізані шматочки засипаємо цукром і залишаємо на 10-12 годин, до тих пір, поки з нього не вийде сік. Отриманий сік зливаємо в окрему ємність і розчиняємо в ньому мед.
Лимони очищаємо від насіння і подрібнюємо у блендері, додаємо їх у гарбузовий сік. Кип'ятимо суміш 3-4 хвилини, проціджуємо і заливаємо цим розчином гарбуз. Ставимо ємність з гарбузом на вогонь і варимо до загустіння сиропу, не забуваючи помішувати. Цукати з гарбуза відокремлюємо від сиропу і підсушуємо в духовці з вентилятором (при 40 градусах) або, якщо такий не є, залишаємо сушитися на сонце. Остиглі гарбузове цукати обсипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.
Правильно висушені цукати з гарбуза мають текстуру жувального мармеладу, не липнуть до рук і зубах.
Пряні гарбузове цукати
Додати прянощі і без того ароматною солодкої закуски допоможуть улюблені спеції. Такі цукати хороші як самі по собі, так і як доповнення до різних десертів і випічки.
Інгредієнти:
Приготування
Гарбуз чистимо від шкірки і насіння, миємо й нарізаємо кубиками. Варимо цукровий сироп з цукру і 700 мл води, коли він почне закипати, закладаємо спеції і шматочки гарбуза. Варимо суміш 5 хвилин, потім охолоджуємо. Повторюємо процедуру до тих пір, поки шматочки гарбуза не закарамелізуються і не стануть прозорими (це близько 5-6 разів).
Цукати дістаємо, даємо стекти сиропу, і викладаємо їх на вощений папір. Сушимо гарбузове цукати при кімнатній температурі або в духовці, а потім присипаємо крохмалем або цукровою пудрою і використовуємо за призначенням.
Цукати з гарбуза за цим рецептом можна приготувати і в мультиварці, використовуючи для карамелізації режим «Варка на пару».
Цукати з гарбуза без цукру - рецепт
Здавалося б що приготування цукатів без цукру неможливо апріорі, однак солодку закуску легко можна карамелизовать з допомогою меду, або фруктози, або навіть того й іншого, як зробили ми в даному рецепті.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як робити цукати

Рекомендуємо добрі рецепти

Цукати з імбиру
Цукати з імбиру - дуже смачне, солодко-пряний ласощі. А ще вона володіє лікувальними властивостями, власне з цієї причини воно і було придумано.

Цукати з мандаринових корок
Смачні домашні цукати можна робити з різних продуктів, згодяться навіть скоринки цитрусових, наприклад, мандарин. Саме в цій статті ми розповімо, як

Цитрусові цукати
Цитрусові цукати можна готувати із звичних апельсинових і мандаринових корок, а можна віддати перевагу їм скоринки помело, лимони, манго - вони більш

Цукати з апельсинів
Ми вже розглядали рецепти приготування цукатів, але от про апельсинових солодощах поки не говорили. Пора це виправити. Сьогодні ми розповімо вам, як

Мармелад з гарбуза
Натуральний домашній мармелад - це будь ласощі дітей, та й дорослих теж. Його можна зробити з різних ягід і фруктів. Але ми з вами підемо далі і

Цукати з дині
Цукати - смачні шматочки свіжих фруктів, зварені в цукровому сиропі, а потім підсушені в духовці. І сьогодні мова піде про корисні цукатах з дині.