Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Цукати з гарбуза - рецепт

Цукати з гарбуза - рецепт

18-01-2015, 23:29
2 731
Цукати з гарбуза - рецепт
Цукати - це приємна закуска до чаю або міцної кави, яку можна зробити практично з будь-яких фруктів, ягід і овочів: ківі, яблука, баклажанів, вишні і навіть гарбуза. Якраз про останній різновиди цукатів і хотілося б повести мова в цій статті.

Як приготувати цукати з гарбуза?


Існує кілька способів приготування цукатів з гарбуза, про них ми розповімо в цій статті, але цей рецепт, перший і основний в нашому списку, є класичним. Готові гарбузове цукати м'які і тягучі, чудово відтіняють смак десертів.
Інгредієнти:

  • гарбуз - 1 кг;

  • цукор (коричневий) - 200 г;

  • лимон - 1 шт.;

  • мед - 4 ст. ложки;

  • цукрова пудра для обсипання.


  • Приготування
    Перед тим, як зробити цукати з гарбуза, овоч необхідно очистити від насіння і шкірки і нарізати кубиками зі стороною 2-3 див. Нарізані шматочки засипаємо цукром і залишаємо на 10-12 годин, до тих пір, поки з нього не вийде сік. Отриманий сік зливаємо в окрему ємність і розчиняємо в ньому мед.
    Лимони очищаємо від насіння і подрібнюємо у блендері, додаємо їх у гарбузовий сік. Кип'ятимо суміш 3-4 хвилини, проціджуємо і заливаємо цим розчином гарбуз. Ставимо ємність з гарбузом на вогонь і варимо до загустіння сиропу, не забуваючи помішувати. Цукати з гарбуза відокремлюємо від сиропу і підсушуємо в духовці з вентилятором (при 40 градусах) або, якщо такий не є, залишаємо сушитися на сонце. Остиглі гарбузове цукати обсипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.
    Правильно висушені цукати з гарбуза мають текстуру жувального мармеладу, не липнуть до рук і зубах.

    Пряні гарбузове цукати


    Додати прянощі і без того ароматною солодкої закуски допоможуть улюблені спеції. Такі цукати хороші як самі по собі, так і як доповнення до різних десертів і випічки.
    Інгредієнти:

  • гарбуз - 1 кг;

  • цукор - 1 кг;

  • гвоздика - 2 шт.;

  • кориця - 1 паличка;

  • ваніль - 1 стручок.


  • Приготування
    Гарбуз чистимо від шкірки і насіння, миємо й нарізаємо кубиками. Варимо цукровий сироп з цукру і 700 мл води, коли він почне закипати, закладаємо спеції і шматочки гарбуза. Варимо суміш 5 хвилин, потім охолоджуємо. Повторюємо процедуру до тих пір, поки шматочки гарбуза не закарамелізуються і не стануть прозорими (це близько 5-6 разів).
    Цукати дістаємо, даємо стекти сиропу, і викладаємо їх на вощений папір. Сушимо гарбузове цукати при кімнатній температурі або в духовці, а потім присипаємо крохмалем або цукровою пудрою і використовуємо за призначенням.
    Цукати з гарбуза за цим рецептом можна приготувати і в мультиварці, використовуючи для карамелізації режим «Варка на пару».

    Цукати з гарбуза без цукру - рецепт


    Здавалося б що приготування цукатів без цукру неможливо апріорі, однак солодку закуску легко можна карамелизовать з допомогою меду, або фруктози, або навіть того й іншого, як зробили ми в даному рецепті.
    Інгредієнти:

  • гарбуз - 400 г;

  • кориця мелена - 1 ст. ложка;

  • фруктоза - 2 ст. ложка;

  • мед - 2 ст. ложки;

  • вода - 2 ст.


  • Приготування
    Перед тим, як робити цукати
    Цукати з гарбуза - рецепт
    з гарбуза, кубики овоча слід розм'якшити, проваривши разом з корицею на слабкому вогні. М'які овочеві шматочки висушуємо паперовим рушником. У каструлю наливаємо 2 склянки води, додаємо мед і фруктозу, чекаємо, поки суміш закипить, а потім закладаємо м'яку гарбуз. Проварюємо майбутні цукати в сиропі 15-20 хвилин, знімаємо каструлю з вогню і даємо гарбузі постояти в ньому ще добу. Після закінчення часу гарбузове шматочки відокремлюємо від сиропу і підсушуємо кілька діб при кімнатній температурі на вощеному папері, або при 40 градусах у вентильованій духовці. Готові цукати за смаком нічим не відрізняються від звичайного, цукрового варіанти. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Цукати з імбиру
    Цукати з імбиру
    Цукати з імбиру - дуже смачне, солодко-пряний ласощі. А ще вона володіє лікувальними властивостями, власне з цієї причини воно і було придумано.
    Цукати з мандаринових корок
    Цукати з мандаринових корок
    Смачні домашні цукати можна робити з різних продуктів, згодяться навіть скоринки цитрусових, наприклад, мандарин. Саме в цій статті ми розповімо, як
    Цитрусові цукати
    Цитрусові цукати
    Цитрусові цукати можна готувати із звичних апельсинових і мандаринових корок, а можна віддати перевагу їм скоринки помело, лимони, манго - вони більш
    Цукати з апельсинів
    Цукати з апельсинів
    Ми вже розглядали рецепти приготування цукатів, але от про апельсинових солодощах поки не говорили. Пора це виправити. Сьогодні ми розповімо вам, як
    Мармелад з гарбуза
    Мармелад з гарбуза
    Натуральний домашній мармелад - це будь ласощі дітей, та й дорослих теж. Його можна зробити з різних ягід і фруктів. Але ми з вами підемо далі і
    Цукати з дині
    Цукати з дині
    Цукати - смачні шматочки свіжих фруктів, зварені в цукровому сиропі, а потім підсушені в духовці. І сьогодні мова піде про корисні цукатах з дині.