Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Цукати з імбиру

Цукати з імбиру

18-01-2015, 23:29
3 514
Цукати з імбиру
Здавна знайомий рецепт зацукровування фруктів, з подальшим підсушуванням, знаходить друге дихання на наших столах. Смак цукатів являє собою концентрат з солодощі і насиченого присмаку фруктів або овочів, з яких вони зроблені. Тому найчастіше цукати вживають як приправи, добавки до десертів або закуски до міцного кави.
Спочатку своєрідне ласощі готувалося лише з цедри цитрусових, але після початку розвитку кулінарного мистецтва, яке припало на середину XVII століття, зацукровуванню підлягали практично всі фрукти і навіть овочі.
Приготування в цукровому сиропі наздогнало навіть своєрідні за смаком кореневища імбиру і з легкої руки вправних кухарів неїстівний корінь став пряним ласощами.
Але не тільки індивідуальність смаку імбиру зробила його популярним. В першу чергу кореневища цього трав'янистої рослини застосовувалися в медицині. Протизапальні властивості імбирних коренів широко використовувалися для лікування запальних процесів на слизових, саме тому імбирні цукати стали настільки популярними. Одна зацукрована імбирна «цукерочка» не тільки знімає запалення, але і пом'якшує біль в горлі при простому розсмоктуванні. Як зробити цукати з імбиру, ми розповімо в цій статті.

Імбирні цукати - рецепт


Імбирні цукати - страва не для слабкодухих. Різкий, пряний смак кореневищ трохи пом'якшує солодкість цукрових обсипання, але тим не менш, є такий десерт слід з максимальною обережністю, відкушуючи потроху і запиваючи міцним кавою або чаєм. Пряні цукати за класичним рецептом відмінно рятують від болю в горлі.
Інгредієнти:

  • імбир - 200 г;

  • цукор - 2 ст. ложки (+ 2 на обсипання);

  • вода - 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Імбир чистимо й нарізаємо тонкими пластинами, закладаємо їх у невелику миску і заливаємо водою. Скибочки імбиру слід проварити 30 хвилин, для розм'якшення і видалення надмірної гостроти.
    Зварені у воді шматочки поміщаємо в киплячий цукровий сироп, який складається з цукру і води у співвідношенні 2:1. Зацукровують скибочки імбиру слід до повного випаровування карамельного розчину.
    Кожен імбирний цукат обвалюємо в цукровому піску і даємо підсохнути в духовці 1-2 години при 50 градусах.

    Як приготувати солодкі цукати з імбиру?


    Про прянощі імбирних коренів було сказано не раз, але цукати з них можна зробити абсолютно солодкими, без екстремальної гостроти, а лише з тонкими імбирними нотками.
    Інгредієнти:

  • імбир - 200 г;

  • мед - 200 г;

  • цукрова пудра - 100 р.


  • Приготування
    Імбир чистимо й нарізаємо тонкими чіпсами. Занурюємо їх у холодну воду і наполягаємо добу, зливаючи воду кожні 6 годин. В залежності від того, наскільки пекучими ви хочете зробити ваші цукати з імбиру, замочувати їх можна до 3-х діб. Після цього імбирні чіпси слід перетворити у цукати, проваріть в меду 30 хвилин. Мед попередньо слід розбавити з 50 мл води і дати суміші закипіти. Кожен імбирний цукат необхідно підсушити в духовці або при кімнатній температурі, а після обваляти в цукровій пудрі.
    Таке ласощі не похвалиться особливими лікувальними властивостями, але от в якості солодкого доповнення до гарячих напоїв підійде відмінно.

    Пряні цукати з імбиру - рецепт


    Якщо вам не вистачає прянощі звичайних імбирних цукатів, додайте до вихідної рецептурою суміш улюблених спецій: кориці, гвоздики, кардамону та інших.
    Інгредієнти:

  • імбир - 200 г;
  • Цукати з імбиру

  • вода - 200 мл;

  • цукор - 200 г;

  • гвоздика - 2 бутона;

  • кориця - 1 паличка.


  • Приготування
    Варимо імбирні шматочки згідно з першим рецептом, а потім поміщаємо в сироп з води і цукру (не забудьте залишити пару ложок для обсипання). Варимо імбир 40 хвилин в цукровому сиропі з додаванням бутонів гвоздики і палички кориці. Готові імбирні цукати сушимо, присипавши цукром, при кімнатній температурі.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Цукати з мандаринових корок
    Цукати з мандаринових корок
    Смачні домашні цукати можна робити з різних продуктів, згодяться навіть скоринки цитрусових, наприклад, мандарин. Саме в цій статті ми розповімо, як
    Цукати з гарбуза - рецепт
    Цукати з гарбуза - рецепт
    Як ви вже знаєте, цукати можна готувати практично з будь-яких фруктів, ягід, овочів. Сьогодні ми розповімо вам про цукатах з гарбуза, оскільки вони
    Цитрусові цукати
    Цитрусові цукати
    Цитрусові цукати можна готувати із звичних апельсинових і мандаринових корок, а можна віддати перевагу їм скоринки помело, лимони, манго - вони більш
    Цукати з апельсинів
    Цукати з апельсинів
    Ми вже розглядали рецепти приготування цукатів, але от про апельсинових солодощах поки не говорили. Пора це виправити. Сьогодні ми розповімо вам, як
    Цукати з дині
    Цукати з дині
    Цукати - смачні шматочки свіжих фруктів, зварені в цукровому сиропі, а потім підсушені в духовці. І сьогодні мова піде про корисні цукатах з дині.
    Імбирні пряники
    Імбирні пряники
    Пряники - смачне і ароматне ласощі, яке обожнюють багато. Вони добре поєднуються з чашкою гарячого шоколаду або чаю. І сьогодні ми розповімо, як