Імбирні пряники
Ароматні пряники - ласощі сезонне. Щільне і досить важкий тісто добре поєднується з чашкою смачного чаю чи гарячого шоколаду , але ні як не з освіжаючим річним лимонадом. Тим не менш, що заважає нам готувати улюблені ласощі тоді, коли нам захочеться? Саме тому ми вирішили присвятити сьогоднішню статтю того, як спекти імбирні пряники.
Інгредієнти:
вершкове масло - 125 г;
коричневий цукор - 100 г;
цукровий сироп - 125 мл;
яйце - 1 шт.;
борошно - 375 г;
сода - 1 ч. ложка;
мелений імбир - 2 ч. ложки;
мелена гвоздика - 1 /2 ч. ложки;
цукрова пудра - 230 г;
лимонний сік - 1 ч. ложка;
яєчний білок - 1 шт.
Приготування
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Дека для випікання покриваємо пергаментним папером.
З допомогою міксера збиваємо м'яке вершкове масло, цукор і сироп до кремової консистенції. Додаємо в масляний крем яйце і ретельно збиваємо все ще раз.
Борошно просіваємо і змішуємо з содою і меленими прянощами. Не перестаючи збивати масляно-яєчну масу, додаємо до неї сухі інгредієнти. Як тільки тісто стане досить щільним, переходимо на ручну роботу, замішуючи тісто на посипаній борошном поверхні.
Тісто розкачуємо до товщини близько 3 мм Вирізаємо з тіста пряники з допомогою ножа або формочки, і викладаємо на деко. Готуємо з імбирні пряники 10-12 хвилин, а після залишаємо охолонути. Збиваємо яєчний білок з цукром і лимонним соком до утворення щільної глянсовою глазурі. Прикрашаємо нею остигле ласощі і подаємо.
Інгредієнти:
сироп - 80 мл;
коричневий цукор - 55 г;
вершкове масло - 30 г;
борошно - 190 г;
самоподнимающаяся борошно - 2 ст. ложки;
сода - 1/4 ч. ложки;
мелений імбир - 2 ч. ложки;
суміш прянощів (гвоздика, кориця, аніс) - 1 ч. ложка;
яєчний жовток - 1 шт.;
цукрова пудра - 150 г;
ванільний екстракт - 1/2 ч. ложки;
вершкове масло - 1 ч. ложка;
молоко - 1 1/2 ст. ложки.
Приготування
Духовку розігріваємо до 160 градусів. Деко застеляємо пекарським папером. Сироп, цукор і масло кладемо в невелику каструльку і підігріваємо, помішуючи, до тих пір, поки масло не розтане, а цукор не розчиниться. Прибираємо суміш з вогню і залишаємо охолонути. Додаємо до маслу яєчний жовток і збиваємо все разом.
Борошно просіваємо з содою і спеціями. Постійно помішуючи масляно-яєчну суміш, починаємо підсипати в миску сухі інгредієнти. Щільне тісто замішуємо руками і розкачуємо до товщини 2-3 див. Випікаємо пряники 12-15 хвилин, залишаємо остигати ще півгодини.
Із залишків вершкового масла, ванілі, молока і цукру готуємо глазур. Поміщаємо всі інгредієнти на водяну баню, даємо покипіти 5 хвилин, а потім поливаємо глазур'ю пряники.
Інгредієнти:
молоко - 225 мл;
мед - 225 мл;
сода - 1 ч. ложка;
вершкове масло - 125 г;
цукор - 100 г;
яйця - 2 шт.;
сушений інжир - 125 г;
самоподнимающаяся борошно - 250 г;
кориця - 1/2 ч. ложки;
мелений імбир - 2 ч. ложки;
лимон - 1 шт.;
цукрова пудра - 200 р.
Приготування
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Змащуємо форму 9х25 см маслом. Підігріваємо Молоко разом з содою і медом, після чого залишаємо охолонути. Вершкове масло збиваємо з цукром. У готову повітряну масу додаємо по 1 яйцю за раз, до повного вимішування. Сюди ж відправляємо нарізаний інжир, корицю і мелений імбир.
Борошно просіваємо і додаємо до неї соду. З'єднуємо борошно з маслом і додаємо молочно-медову суміш. Отримане тісто для імбирних пряників виливаємо у форму і ставимо в духовку на 50 хвилин. Даємо пряника охолонути.
З цукрової пудри, цедри і соку лимона, готуємо глазур, якою і поливаємо буханець.
Класичний рецепт імбирних пряників
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Дека для випікання покриваємо пергаментним папером.
З допомогою міксера збиваємо м'яке вершкове масло, цукор і сироп до кремової консистенції. Додаємо в масляний крем яйце і ретельно збиваємо все ще раз.
Борошно просіваємо і змішуємо з содою і меленими прянощами. Не перестаючи збивати масляно-яєчну масу, додаємо до неї сухі інгредієнти. Як тільки тісто стане досить щільним, переходимо на ручну роботу, замішуючи тісто на посипаній борошном поверхні.
Тісто розкачуємо до товщини близько 3 мм Вирізаємо з тіста пряники з допомогою ножа або формочки, і викладаємо на деко. Готуємо з імбирні пряники 10-12 хвилин, а після залишаємо охолонути. Збиваємо яєчний білок з цукром і лимонним соком до утворення щільної глянсовою глазурі. Прикрашаємо нею остигле ласощі і подаємо.
Рецепт імбирних пряників з глазур'ю
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 160 градусів. Деко застеляємо пекарським папером. Сироп, цукор і масло кладемо в невелику каструльку і підігріваємо, помішуючи, до тих пір, поки масло не розтане, а цукор не розчиниться. Прибираємо суміш з вогню і залишаємо охолонути. Додаємо до маслу яєчний жовток і збиваємо все разом.
Борошно просіваємо з содою і спеціями. Постійно помішуючи масляно-яєчну суміш, починаємо підсипати в миску сухі інгредієнти. Щільне тісто замішуємо руками і розкачуємо до товщини 2-3 див. Випікаємо пряники 12-15 хвилин, залишаємо остигати ще півгодини.
Із залишків вершкового масла, ванілі, молока і цукру готуємо глазур. Поміщаємо всі інгредієнти на водяну баню, даємо покипіти 5 хвилин, а потім поливаємо глазур'ю пряники.
Рецепт імбирного пряника
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Змащуємо форму 9х25 см маслом. Підігріваємо Молоко разом з содою і медом, після чого залишаємо охолонути. Вершкове масло збиваємо з цукром. У готову повітряну масу додаємо по 1 яйцю за раз, до повного вимішування. Сюди ж відправляємо нарізаний інжир, корицю і мелений імбир.
Борошно просіваємо і додаємо до неї соду. З'єднуємо борошно з маслом і додаємо молочно-медову суміш. Отримане тісто для імбирних пряників виливаємо у форму і ставимо в духовку на 50 хвилин. Даємо пряника охолонути.
З цукрової пудри, цедри і соку лимона, готуємо глазур, якою і поливаємо буханець.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тульський пряник - рецепт
Тульські пряники завжди були в пошані. Їх дуже любили і дітлахи, і дорослі. До них готували самовар, ставили на стіл різноманітне варення, щоб
Медові пряники - рецепт
Медові пряники - одне з ласощів нашого дитинства. Адже всі бабусі печуть їх до приїзду дітей і онуків в гості. Хочете пригадати, які вони на смак?
Пряники на кефірі
Пряники - це смачна і ароматна випічка, яка подобається як дорослим, так і дітям. А якщо вона ще приготовлена в домашніх умовах - це взагалі чудово.
Домашні пряники - рецепт
Домашня випічка завжди краще магазинної. І сьогодні мова піде про дивовижних ароматних пряниках, які досить просто приготувати в домашніх умовах.
Шоколадні пряники
Пряники - це дивовижне ласощі, яке люблять і дорослі, і діти. В нашій сьогоднішній статті ми розповімо, як зробити смачні шоколадні пряники в
Пряники з начинкою
Пряники - це смачне ласощі, яке обожнюють і дорослі, і діти. І сьогодні ми розповімо докладніше, як їх зробити з начинкою. В якості начинки може