Медові пряники - рецепт
Ароматні, що тануть у роті, медові пряники, рецепт яких вкрай простий - саме цієї випічки хочеться покуштувати холодними вечорами. Ну, а чому б і ні? Давайте з спробуємо їх приготувати.
Найчастіше медові пряники готують на заварне тісто - це класичний рецепт, саме про нього ми вам і розповімо. Найважливіше - гарненько замісити тісто. Який би рецепт медових пряників ви не взяли, кожна з них вимагає того, щоб не шкодувати своїх сил і місити тісто до тих пір, поки воно не почне відставати від стінок посуду і рук. Мед береться будь-який: гірчичний, липовий, квітковий, додаєте спеції, які додадуть аромат виробів. Якщо у вас немає формочок для пряників, можете спекти розкатаний пласт цілком, потім акуратно ножем нарізати на ромбики або прямокутники і покрити зверху глазур'ю.
Особливість цього способу приготування в тому, що борошно заварюється і при випіканні виріб піднімається без всяких розпушувачів. Якщо ви готуєте домашні медові пряники до свята, то спробуйте покрити їх зверху глазур'ю - цукрової або шоколадною, нанести малюнок, тоді ваші вироби принесуть в будинок настрій, а розписувати їх ви можете всією родиною. І хто знає, може розпис медових пряників стане вашою сімейною традицією.
Інгредієнти:
борошно - 1 кг;
цукор - 450 г;
мед - 300 г;
яйця - 4 шт.;
олія - 200 г;
вода - 120 г;
прянощі - 4 ч. ложки.
Приготування
Наливаємо в каструлю з товстим дном воду, нагріваємо її до 60 градусів, додаємо мед, цукор і нагріваємо до 90 градусів. Розмішуємо до повного розчинення цукру, в ще гарячу суміш додаємо масло, яйце, прянощі, перемішуємо, потім охолоджуємо до 65 градусів, всипаємо борошно і дуже швидко замішуємо тісто. Потім розкачуємо тісто на дошці. Вирізаємо різні фігурки, викладаємо домашні медові пряники на деко і випікаємо при 200-250 градусах 25-30 хвилин. Якщо ви вирішите покривати пряникові фігурки глазур'ю, то надішліть їх підсушитися в духовку на пару хвилин.
Для глазурі вам необхідно буде залити склянку цукру 1/2 склянки води і повільно уварювати, поки рідина не стане тягнутися (як товста нитка). Періодично знімайте піну. В отриманий цукровий сироп можете додати ванілін або інші спеції. Постигла глазур'ю, можете розписувати пряники, використовуючи пензлик або зубочистку.
Варто відзначити, що традиція розпису характерна ще для одного смачного ласощі - тульського пряника, рецепт якого теж є в нашій скарбничці.
Цей рецепт, безсумнівно, припаде до смаку тим, хто дотримується пісного раціону. Пряники готуються без яєць, без масла - тільки мед, вода і борошно.
Інгредієнти:
борошно - 7 склянок;
мед - 2 склянки;
цукор - 1 склянка;
сода - 1 щіпка;
вода - 3/4 склянки.
Приготування
У каструльці змішуємо мед, воду і цукор, доводимо до кипіння, трохи охолоджуємо і поступово додаємо борошно. Замішуємо тісто і ставимо хвилин на 30 охолонути. Соду розводимо, змішуємо з тестом, даємо постояти близько 10 хвилин, потім розгортаємо в пласт і нарізаємо пряники. Викладаємо на деко, присипану борошном, і випікаємо 20 хвилин при температурі 220-240 градусів. За бажанням ви можете додати до інгредієнтів спеції - кардамон або корицю. Вони додадуть чудовий аромат випічки.
Таким простим рецептом медових пряників можна скористатися і для приготування медових пряників з начинкою. Чим ви їх будете начиняти - справа вашого смаку. Можете спробувати з марципаном або шоколадом, з меленими горіхами або варенням.
Якщо ви любите пряники і завжди намагаєтесь подати їх по-новому, то подивитеся рецепт торта «Кучерявий пінчер» ,в якому вони є головним інгредієнтом.
Як приготувати медові пряники?
Найчастіше медові пряники готують на заварне тісто - це класичний рецепт, саме про нього ми вам і розповімо. Найважливіше - гарненько замісити тісто. Який би рецепт медових пряників ви не взяли, кожна з них вимагає того, щоб не шкодувати своїх сил і місити тісто до тих пір, поки воно не почне відставати від стінок посуду і рук. Мед береться будь-який: гірчичний, липовий, квітковий, додаєте спеції, які додадуть аромат виробів. Якщо у вас немає формочок для пряників, можете спекти розкатаний пласт цілком, потім акуратно ножем нарізати на ромбики або прямокутники і покрити зверху глазур'ю.
Медові пряники заварні
Особливість цього способу приготування в тому, що борошно заварюється і при випіканні виріб піднімається без всяких розпушувачів. Якщо ви готуєте домашні медові пряники до свята, то спробуйте покрити їх зверху глазур'ю - цукрової або шоколадною, нанести малюнок, тоді ваші вироби принесуть в будинок настрій, а розписувати їх ви можете всією родиною. І хто знає, може розпис медових пряників стане вашою сімейною традицією.
Інгредієнти:
Приготування
Наливаємо в каструлю з товстим дном воду, нагріваємо її до 60 градусів, додаємо мед, цукор і нагріваємо до 90 градусів. Розмішуємо до повного розчинення цукру, в ще гарячу суміш додаємо масло, яйце, прянощі, перемішуємо, потім охолоджуємо до 65 градусів, всипаємо борошно і дуже швидко замішуємо тісто. Потім розкачуємо тісто на дошці. Вирізаємо різні фігурки, викладаємо домашні медові пряники на деко і випікаємо при 200-250 градусах 25-30 хвилин. Якщо ви вирішите покривати пряникові фігурки глазур'ю, то надішліть їх підсушитися в духовку на пару хвилин.
Для глазурі вам необхідно буде залити склянку цукру 1/2 склянки води і повільно уварювати, поки рідина не стане тягнутися (як товста нитка). Періодично знімайте піну. В отриманий цукровий сироп можете додати ванілін або інші спеції. Постигла глазур'ю, можете розписувати пряники, використовуючи пензлик або зубочистку.
Варто відзначити, що традиція розпису характерна ще для одного смачного ласощі - тульського пряника, рецепт якого теж є в нашій скарбничці.
Пісні медові пряники
Цей рецепт, безсумнівно, припаде до смаку тим, хто дотримується пісного раціону. Пряники готуються без яєць, без масла - тільки мед, вода і борошно.
Інгредієнти:
Приготування
У каструльці змішуємо мед, воду і цукор, доводимо до кипіння, трохи охолоджуємо і поступово додаємо борошно. Замішуємо тісто і ставимо хвилин на 30 охолонути. Соду розводимо, змішуємо з тестом, даємо постояти близько 10 хвилин, потім розгортаємо в пласт і нарізаємо пряники. Викладаємо на деко, присипану борошном, і випікаємо 20 хвилин при температурі 220-240 градусів. За бажанням ви можете додати до інгредієнтів спеції - кардамон або корицю. Вони додадуть чудовий аромат випічки.
Таким простим рецептом медових пряників можна скористатися і для приготування медових пряників з начинкою. Чим ви їх будете начиняти - справа вашого смаку. Можете спробувати з марципаном або шоколадом, з меленими горіхами або варенням.
Якщо ви любите пряники і завжди намагаєтесь подати їх по-новому, то подивитеся рецепт торта «Кучерявий пінчер» ,в якому вони є головним інгредієнтом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пряники на кефірі
Пряники - це смачна і ароматна випічка, яка подобається як дорослим, так і дітям. А якщо вона ще приготовлена в домашніх умовах - це взагалі чудово.
Глазур для пряників
Якщо вам потрібно оригінально прикрасити пряники, то краще всього використовувати глазур. А варіанти як її правильно і оригінально приготувати ви
Домашні пряники - рецепт
Домашня випічка завжди краще магазинної. І сьогодні мова піде про дивовижних ароматних пряниках, які досить просто приготувати в домашніх умовах.
Шоколадні пряники
Пряники - це дивовижне ласощі, яке люблять і дорослі, і діти. В нашій сьогоднішній статті ми розповімо, як зробити смачні шоколадні пряники в
Імбирні пряники
Пряники - смачне і ароматне ласощі, яке обожнюють багато. Вони добре поєднуються з чашкою гарячого шоколаду або чаю. І сьогодні ми розповімо, як
Пряники з начинкою
Пряники - це смачне ласощі, яке обожнюють і дорослі, і діти. І сьогодні ми розповімо докладніше, як їх зробити з начинкою. В якості начинки може