Домашні пряники - рецепт
Давайте дізнаємося з вами сьогодні кілька простих рецептів пряників в домашніх умовах. Вони виходять неймовірно ароматними, м'якими і дуже смачними.
Інгредієнти:
сметана - 200 мл;
борошно - 2 ст.;
яйце - 1 шт.;
цукор - 4 ст. ложки;
вода - 4 ст. ложки;
масло вершкове - 70 г;
какао - 2 ст. ложки;
мед - 2 ст. ложки;
яйце - 1 шт.;
ванільний цукор - 1 пакетик;
розпушувач - 1 ч. ложка;
кориця мелена - 05 ч. ложки;
олія рослинна;
сіль.
Для глазурі:
цукор - 4 ст. ложки;
вода - 2 ст. ложки;
какао - 1 ст. ложки.
Приготування
Вершкове масло викладаємо в сотейник, додаємо до нього мед, ставимо на маленький вогонь і прогріваємо до повного розчинення. Потім знімаємо каструлю з вогню і додаємо кілька ложечок борошна. Швиденько перемішуємо суміш до однорідності. Сметану викладаємо в миску, додаємо яйця, ванільний цукор, сіль і какао. Після цього беремо міксер і збиваємо все протягом декількох хвилин до однорідності.
Тепер з'єднуємо сметанную масу і медову суміш. Додаємо в отриману масу розпушувач і вводимо невеликими порціями просіяне борошно заздалегідь. Замішуємо м'яке тісто, злегка прилипающее до рук.
Духовку включаємо, розігріваємо до 200 градусів. Деко змащуємо маслом і посипаємо борошном. Потім відокремлюємо від тесту невеликі шматочки і формуємо з них кульки. Викладаємо їх на деко і відправляємо пряники у гарячу духовку. Випікаємо ласощі до готовності приблизно 15 хвилин.
А цим часом висипаємо в каструльку цукор і трохи какао . Далі вливаємо воду і ставимо на повільний вогонь. Варимо глазур 5 хвилин, постійно заважаючи. Готові гарячі прянички поливаємо шоколадною сумішшю і залишаємо до повного охолодження.
Інгредієнти:
кефір - 350 мл;
цукор - 1 ст.;
мед - 1 ст. ложка;
яйце - 3 шт.;
масло рослинне - 3 ст. ложки;
сода - 1 ч. ложка;
борошно - 25 ст.
Для помадки:
яєчний білок - 1 шт.;
цукор - 3 ст. ложки.
Приготування
Яйця гарненько збиваємо з цукром, вливаємо кефір, кладемо мед і рослинне масло. Потім поступово всипаємо просіяне борошно, додаємо соду і замішуємо тісто. Далі розгортаємо його в пласт товщиною 1 сантиметр, видавлюємо формами фігурки і розкладаємо пряники на деку, застеленому пергаментом. Випікаємо 25 хвилин при 190 градусах.
А цим часом давайте приготуємо поки помадку для них: яєчний білок збиваємо з цукром до тих пір, поки не розчиняться всі кристали. Після цього дістаємо з медові пряники з духовки, намазуємо збитим білком і відправляємо назад ще на 10 хвилин.
Інгредієнти:
молоко - 2 ст.;
масло вершкове - 125 г;
цукор - 15 ст.;
сода - 1 ч. ложка;
борошно - 4 ст.;
лимонна кислота - 1 ч. ложка.
Для глазурі:
цукор - 1 ст.;
молоко - 0 5 ст.;
ванільний цукор - за смаком.
Приготування
Цукор висипаємо в тепле молоко, перемішуємо і додаємо розтоплене вершкове масло. Соду окремо змішуємо з лимонною кислотою і кидаємо в тісто. Потім поступово додаємо борошно і замішуємо м'яке тісто. Тепер розгортаємо його і вирізаємо кружечки. Деко застеляємо папером для випічки і викладаємо на невеликій відстані один від одного наші заготовки. Випікаємо печиво в духовці приблизно 25 хвилин при 180 градусах.
Не втрачаючи часу дарма, готуємо глазур: у тепле молоко висипаємо цукор, додаємо ванільний цукор і варимо на маленькому вогні до повного розчинення кристалів. Готові прянички викладаємо в глибоку миску, заливаємо глазур'ю.
Рецепт домашніх пряників на сметані
Інгредієнти:
Для глазурі:
Приготування
Вершкове масло викладаємо в сотейник, додаємо до нього мед, ставимо на маленький вогонь і прогріваємо до повного розчинення. Потім знімаємо каструлю з вогню і додаємо кілька ложечок борошна. Швиденько перемішуємо суміш до однорідності. Сметану викладаємо в миску, додаємо яйця, ванільний цукор, сіль і какао. Після цього беремо міксер і збиваємо все протягом декількох хвилин до однорідності.
Тепер з'єднуємо сметанную масу і медову суміш. Додаємо в отриману масу розпушувач і вводимо невеликими порціями просіяне борошно заздалегідь. Замішуємо м'яке тісто, злегка прилипающее до рук.
Духовку включаємо, розігріваємо до 200 градусів. Деко змащуємо маслом і посипаємо борошном. Потім відокремлюємо від тесту невеликі шматочки і формуємо з них кульки. Викладаємо їх на деко і відправляємо пряники у гарячу духовку. Випікаємо ласощі до готовності приблизно 15 хвилин.
А цим часом висипаємо в каструльку цукор і трохи какао . Далі вливаємо воду і ставимо на повільний вогонь. Варимо глазур 5 хвилин, постійно заважаючи. Готові гарячі прянички поливаємо шоколадною сумішшю і залишаємо до повного охолодження.
Рецепт домашніх пряників на кефірі
Інгредієнти:
Для помадки:
Приготування
Яйця гарненько збиваємо з цукром, вливаємо кефір, кладемо мед і рослинне масло. Потім поступово всипаємо просіяне борошно, додаємо соду і замішуємо тісто. Далі розгортаємо його в пласт товщиною 1 сантиметр, видавлюємо формами фігурки і розкладаємо пряники на деку, застеленому пергаментом. Випікаємо 25 хвилин при 190 градусах.
А цим часом давайте приготуємо поки помадку для них: яєчний білок збиваємо з цукром до тих пір, поки не розчиняться всі кристали. Після цього дістаємо з медові пряники з духовки, намазуємо збитим білком і відправляємо назад ще на 10 хвилин.
Рецепт домашніх пряників на молоці
Інгредієнти:
Для глазурі:
Приготування
Цукор висипаємо в тепле молоко, перемішуємо і додаємо розтоплене вершкове масло. Соду окремо змішуємо з лимонною кислотою і кидаємо в тісто. Потім поступово додаємо борошно і замішуємо м'яке тісто. Тепер розгортаємо його і вирізаємо кружечки. Деко застеляємо папером для випічки і викладаємо на невеликій відстані один від одного наші заготовки. Випікаємо печиво в духовці приблизно 25 хвилин при 180 градусах.
Не втрачаючи часу дарма, готуємо глазур: у тепле молоко висипаємо цукор, додаємо ванільний цукор і варимо на маленькому вогні до повного розчинення кристалів. Готові прянички викладаємо в глибоку миску, заливаємо глазур'ю.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тульський пряник - рецепт
Тульські пряники завжди були в пошані. Їх дуже любили і дітлахи, і дорослі. До них готували самовар, ставили на стіл різноманітне варення, щоб
Медові пряники - рецепт
Медові пряники - одне з ласощів нашого дитинства. Адже всі бабусі печуть їх до приїзду дітей і онуків в гості. Хочете пригадати, які вони на смак?
Пряники на кефірі
Пряники - це смачна і ароматна випічка, яка подобається як дорослим, так і дітям. А якщо вона ще приготовлена в домашніх умовах - це взагалі чудово.
Глазур для пряників
Якщо вам потрібно оригінально прикрасити пряники, то краще всього використовувати глазур. А варіанти як її правильно і оригінально приготувати ви
Шоколадні пряники
Пряники - це дивовижне ласощі, яке люблять і дорослі, і діти. В нашій сьогоднішній статті ми розповімо, як зробити смачні шоколадні пряники в
Імбирні пряники
Пряники - смачне і ароматне ласощі, яке обожнюють багато. Вони добре поєднуються з чашкою гарячого шоколаду або чаю. І сьогодні ми розповімо, як