Давайте дізнаємося з вами сьогодні кілька простих рецептів пряників в домашніх умовах. Вони виходять неймовірно ароматними, м'якими і дуже смачними.
Рецепт домашніх пряників на сметані
Інгредієнти: сметана - 200 мл; борошно - 2 ст.; яйце - 1 шт.; цукор - 4 ст. ложки; вода - 4 ст. ложки; масло вершкове - 70 г; какао - 2 ст. ложки; мед - 2 ст. ложки; яйце - 1 шт.; ванільний цукор - 1 пакетик; розпушувач - 1 ч. ложка; кориця мелена - 05 ч. ложки; олія рослинна; сіль. Для глазурі:
цукор - 4 ст. ложки; вода - 2 ст. ложки; какао - 1 ст. ложки. Приготування Вершкове масло викладаємо в сотейник, додаємо до нього мед, ставимо на маленький вогонь і прогріваємо до повного розчинення. Потім знімаємо каструлю з вогню і додаємо кілька ложечок борошна. Швиденько перемішуємо суміш до однорідності. Сметану викладаємо в миску, додаємо яйця, ванільний цукор, сіль і какао. Після цього беремо міксер і збиваємо все протягом декількох хвилин до однорідності.
Тепер з'єднуємо сметанную масу і медову суміш. Додаємо в отриману масу розпушувач і вводимо невеликими порціями просіяне борошно заздалегідь. Замішуємо м'яке тісто, злегка прилипающее до рук.
Духовку включаємо, розігріваємо до 200 градусів. Деко змащуємо маслом і посипаємо борошном. Потім відокремлюємо від тесту невеликі шматочки і формуємо з них кульки. Викладаємо їх на деко і відправляємо пряники у гарячу духовку. Випікаємо ласощі до готовності приблизно 15 хвилин.
А цим часом висипаємо в каструльку цукор і трохи какао . Далі вливаємо воду і ставимо на повільний вогонь. Варимо глазур 5 хвилин, постійно заважаючи. Готові гарячі прянички поливаємо шоколадною сумішшю і залишаємо до повного охолодження.
Рецепт домашніх пряників на кефірі
Інгредієнти: кефір - 350 мл; цукор - 1 ст.; мед - 1 ст. ложка; яйце - 3 шт.; масло рослинне - 3 ст. ложки; сода - 1 ч. ложка; борошно - 25 ст. Для помадки:
яєчний білок - 1 шт.; цукор - 3 ст. ложки. Приготування Яйця гарненько збиваємо з цукром, вливаємо кефір, кладемо мед і рослинне масло. Потім поступово всипаємо просіяне борошно, додаємо соду і замішуємо тісто. Далі розгортаємо його в пласт товщиною 1 сантиметр, видавлюємо формами фігурки і розкладаємо пряники на деку, застеленому пергаментом. Випікаємо 25 хвилин при 190 градусах.
А цим часом давайте приготуємо поки помадку для них: яєчний білок збиваємо з цукром до тих пір, поки не розчиняться всі кристали. Після цього дістаємо з медові пряники з духовки, намазуємо збитим білком і відправляємо назад ще на 10 хвилин.
Рецепт домашніх пряників на молоці
Інгредієнти: молоко - 2 ст.; масло вершкове - 125 г; цукор - 15 ст.; сода - 1 ч. ложка; борошно - 4 ст.; лимонна кислота - 1 ч. ложка. Для глазурі:
цукор - 1 ст.; молоко - 0 5 ст.; ванільний цукор - за смаком. Приготування Цукор висипаємо в тепле молоко, перемішуємо і додаємо розтоплене вершкове масло. Соду окремо змішуємо з лимонною кислотою і кидаємо в тісто. Потім поступово додаємо борошно і замішуємо м'яке тісто. Тепер розгортаємо його і вирізаємо кружечки. Деко застеляємо папером для випічки і викладаємо на невеликій відстані один від одного наші заготовки. Випікаємо печиво в духовці приблизно 25 хвилин при 180 градусах.
Не втрачаючи часу дарма, готуємо глазур: у тепле молоко висипаємо цукор, додаємо ванільний цукор і варимо на маленькому вогні до повного розчинення кристалів. Готові прянички викладаємо в глибоку миску, заливаємо глазур'ю.