Глазур для пряників
Якщо вам потрібно оригінально прикрасити пряники, то краще всього використовувати глазур . Ця тонка, але щільна оболонка може мати різний склад - від суміші цукрового піску з харчовим барвником до поєднання цукрової пудри, яєць, шоколаду, сметани та інших компонентів. Щоб правильно зробити глазур, вам не потрібно витрачати багато часу і прикладати зусилля. Існує безліч рецептів, в кожному з яких є своя індивідуальна «родзинка». Пряники покривають глазур'ю з допомогою пензлика, завдаючи певний малюнок, або просто повністю обливають випічку.
Глазур для різдвяних пряників
Інгредієнти:
вершки - 1 ст.;
цукор - 1 ст.;
ванільний цукор - за смаком;
масло вершкове - 1 ч. ложка.
Приготування
Для приготування цієї дивовижної і напрочуд смачною глазурі висипаємо в каструльку цукровий пісок, вливаємо жирні вершки і ставимо на слабенький вогонь. Постійно помішуючи, варимо масу хвилин 15 після чого кладемо в загустілий продукт невеликий шматочок вершкового масла і ванільний цукор. Тепер все ретельно перемішуємо, розтираємо, прогріваємо до повного розчинення всіх інгредієнтів і знімаємо з вогню. Залишаємо глазур остигати при кімнатній температурі, після чого наносимо пензликом на готові пряники.
Рецепт білої глазурі для пряників
Інгредієнти:
кип'ячена вода - 05 склянки;
цукор - 300 р.
Приготування
Розглянемо ще один спосіб, як приготувати глазур для пряників. Цукор розчиняємо у воді, підігріваємо на слабенькому вогні до повного розчинення кристалів, а потім прибираємо в холодильник для застигання приблизно на 30 хвилин.
Кольорова глазур для пряників
Інгредієнти:
цукрова пудра - 200 г;
овочевий або фруктовий сік - 4 ст. ложки;
лимонний сік - 1 ст. ложка.
Приготування
Сік вибираємо будь-який, в залежності від отримання бажаного кольору: морквяний, буряковий, шпинатовий або вишневий і всипаємо в нього цукрову пудру. Ретельно розтираємо отриману масу, прибираємо в холодильник і переходимо до приготування випічки.
Лимонна глазур
Інгредієнти:
цукрова пудра - 200 г;
лимонний сік - 2 ст. ложки;
вода кипяченная - 2 ст. ложки.
Приготування
До цукровій пудрі вливаємо лимонний сік і підігріту воду. Заважаємо все добре до тих пір, поки суміш не стане однорідною і блискучою консистенції. Готову глазур наносимо на пряники з допомогою пензлика, або просто поливаємо випічку зверху.
Цукрова глазур для пряників
Інгредієнти:
цукор - 250 г;
вода - 125 мл
Приготування
Розглянемо ще один варіант, як зробити глазур для пряників. Наливаємо в ковшичек воду, додаємо цукровий пісок, перемішуємо і ставимо на маленький вогонь. Доводимо суміш до кипіння, знімаємо акуратно піну, що утворилася, знімаємо з плити і охолоджуємо приблизно до 80 градусів. Потім за бажанням додаємо ароматизуючі речовини.
Великі пряники глазируем пензликом, а дрібні прянички опускаємо невеликими порціями в каструлю з цукровою сумішшю, обережно перемішуємо ложкою, щоб вони повністю вкрилися сиропом.
Після цього висипаємо пряники на решітку і сушимо при 50 градусах до появи блискучої скоринки, надає виробам красивий вигляд і зберігає їх від висихання.
Рецепт шоколадної глазурі для пряників
Інгредієнти:
темний шоколад - 100 г;
вершкове масло - 40 г;
яйце - 1 шт.
Приготування
Отже, шоколад натираємо на терочке, а потім розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Потім з'єднуємо його з вершковим маслом, інтенсивно перемішуємо і вводимо по черзі спочатку розтерті до білого кольору жовтки, а потім збитий в піну білок. Готову глазур охолоджуємо 30 хвилин в холодильнику, а потім наносимо на пряники .
Глазур для різдвяних пряників
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування цієї дивовижної і напрочуд смачною глазурі висипаємо в каструльку цукровий пісок, вливаємо жирні вершки і ставимо на слабенький вогонь. Постійно помішуючи, варимо масу хвилин 15 після чого кладемо в загустілий продукт невеликий шматочок вершкового масла і ванільний цукор. Тепер все ретельно перемішуємо, розтираємо, прогріваємо до повного розчинення всіх інгредієнтів і знімаємо з вогню. Залишаємо глазур остигати при кімнатній температурі, після чого наносимо пензликом на готові пряники.
Рецепт білої глазурі для пряників
Інгредієнти:
Приготування
Розглянемо ще один спосіб, як приготувати глазур для пряників. Цукор розчиняємо у воді, підігріваємо на слабенькому вогні до повного розчинення кристалів, а потім прибираємо в холодильник для застигання приблизно на 30 хвилин.
Кольорова глазур для пряників
Інгредієнти:
Приготування
Сік вибираємо будь-який, в залежності від отримання бажаного кольору: морквяний, буряковий, шпинатовий або вишневий і всипаємо в нього цукрову пудру. Ретельно розтираємо отриману масу, прибираємо в холодильник і переходимо до приготування випічки.
Лимонна глазур
Інгредієнти:
Приготування
До цукровій пудрі вливаємо лимонний сік і підігріту воду. Заважаємо все добре до тих пір, поки суміш не стане однорідною і блискучою консистенції. Готову глазур наносимо на пряники з допомогою пензлика, або просто поливаємо випічку зверху.
Цукрова глазур для пряників
Інгредієнти:
Приготування
Розглянемо ще один варіант, як зробити глазур для пряників. Наливаємо в ковшичек воду, додаємо цукровий пісок, перемішуємо і ставимо на маленький вогонь. Доводимо суміш до кипіння, знімаємо акуратно піну, що утворилася, знімаємо з плити і охолоджуємо приблизно до 80 градусів. Потім за бажанням додаємо ароматизуючі речовини.
Великі пряники глазируем пензликом, а дрібні прянички опускаємо невеликими порціями в каструлю з цукровою сумішшю, обережно перемішуємо ложкою, щоб вони повністю вкрилися сиропом.
Після цього висипаємо пряники на решітку і сушимо при 50 градусах до появи блискучої скоринки, надає виробам красивий вигляд і зберігає їх від висихання.
Рецепт шоколадної глазурі для пряників
Інгредієнти:
Приготування
Отже, шоколад натираємо на терочке, а потім розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Потім з'єднуємо його з вершковим маслом, інтенсивно перемішуємо і вводимо по черзі спочатку розтерті до білого кольору жовтки, а потім збитий в піну білок. Готову глазур охолоджуємо 30 хвилин в холодильнику, а потім наносимо на пряники .
Рекомендуємо добрі рецепти
Цукрова глазур
Цукрова глазур - чудове і смачне прикраса для печива, пряників, тортів, еклерів і т. д. Пропонуємо вашій увазі кілька універсальних варіантів
Лимонна глазур
Лимонна глазур - це улюблена прикраса багатьох кондитерів, оскільки завдяки лимонному соку зберігається баланс між солодким і кислим, і вона виходить
Пряники на кефірі
Пряники - це смачна і ароматна випічка, яка подобається як дорослим, так і дітям. А якщо вона ще приготовлена в домашніх умовах - це взагалі чудово.
Глазур для печива
Глазур надає випічці апетитний і барвистий вигляд. І сьогодні ми поговоримо про глазурі для печива. Вона може бути самою різною: шоколадною,
Глазур для пончиків
Що робить звичайний пончик незвичайним і оригінальним? Звичайно ж - глазур! Вона може бути абсолютно будь-яка: шоколадна, мармеладная, молочна,
Домашні пряники - рецепт
Домашня випічка завжди краще магазинної. І сьогодні мова піде про дивовижних ароматних пряниках, які досить просто приготувати в домашніх умовах.