Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Глазур для пряників

Глазур для пряників

17-01-2015, 16:38
3 920
Глазур для пряників
Якщо вам потрібно оригінально прикрасити пряники, то краще всього використовувати глазур . Ця тонка, але щільна оболонка може мати різний склад - від суміші цукрового піску з харчовим барвником до поєднання цукрової пудри, яєць, шоколаду, сметани та інших компонентів. Щоб правильно зробити глазур, вам не потрібно витрачати багато часу і прикладати зусилля. Існує безліч рецептів, в кожному з яких є своя індивідуальна «родзинка». Пряники покривають глазур'ю з допомогою пензлика, завдаючи певний малюнок, або просто повністю обливають випічку.
Глазур для різдвяних пряників
Інгредієнти:

  • вершки - 1 ст.;

  • цукор - 1 ст.;

  • ванільний цукор - за смаком;

  • масло вершкове - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Для приготування цієї дивовижної і напрочуд смачною глазурі висипаємо в каструльку цукровий пісок, вливаємо жирні вершки і ставимо на слабенький вогонь. Постійно помішуючи, варимо масу хвилин 15 після чого кладемо в загустілий продукт невеликий шматочок вершкового масла і ванільний цукор. Тепер все ретельно перемішуємо, розтираємо, прогріваємо до повного розчинення всіх інгредієнтів і знімаємо з вогню. Залишаємо глазур остигати при кімнатній температурі, після чого наносимо пензликом на готові пряники.
    Рецепт білої глазурі для пряників
    Інгредієнти:

  • кип'ячена вода - 05 склянки;

  • цукор - 300 р.


  • Приготування
    Розглянемо ще один спосіб, як приготувати глазур для пряників. Цукор розчиняємо у воді, підігріваємо на слабенькому вогні до повного розчинення кристалів, а потім прибираємо в холодильник для застигання приблизно на 30 хвилин.
    Кольорова глазур для пряників
    Інгредієнти:

  • цукрова пудра - 200 г;

  • овочевий або фруктовий сік - 4 ст. ложки;

  • лимонний сік - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Сік вибираємо будь-який, в залежності від отримання бажаного кольору: морквяний, буряковий, шпинатовий або вишневий і всипаємо в нього цукрову пудру. Ретельно розтираємо отриману масу, прибираємо в холодильник і переходимо до приготування випічки.
    Лимонна глазур
    Інгредієнти:

  • цукрова пудра - 200 г;

  • лимонний сік - 2 ст. ложки;

  • вода кипяченная - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    До цукровій пудрі вливаємо лимонний сік і підігріту воду. Заважаємо все добре до тих пір, поки суміш не стане однорідною і блискучою консистенції. Готову глазур наносимо на пряники з допомогою пензлика, або просто поливаємо випічку зверху.
    Цукрова глазур для пряників
    Інгредієнти:

  • цукор - 250 г;

  • вода - 125 мл


  • Приготування
    Розглянемо ще один варіант, як зробити глазур для пряників. Наливаємо в ковшичек воду, додаємо цукровий пісок, перемішуємо і ставимо на маленький вогонь. Доводимо суміш до кипіння, знімаємо акуратно піну, що утворилася, знімаємо з плити і охолоджуємо приблизно до 80 градусів. Потім за бажанням додаємо ароматизуючі речовини.
    Великі пряники глазируем пензликом, а дрібні прянички опускаємо невеликими порціями в каструлю з цукровою сумішшю, обережно перемішуємо ложкою, щоб вони повністю вкрилися сиропом.
    Після цього висипаємо пряники на решітку і сушимо при 50 градусах до появи блискучої скоринки, надає виробам красивий
    Глазур для пряників
    вигляд і зберігає їх від висихання.
    Рецепт шоколадної глазурі для пряників
    Інгредієнти:

  • темний шоколад - 100 г;

  • вершкове масло - 40 г;

  • яйце - 1 шт.


  • Приготування
    Отже, шоколад натираємо на терочке, а потім розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Потім з'єднуємо його з вершковим маслом, інтенсивно перемішуємо і вводимо по черзі спочатку розтерті до білого кольору жовтки, а потім збитий в піну білок. Готову глазур охолоджуємо 30 хвилин в холодильнику, а потім наносимо на пряники .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Цукрова глазур
    Цукрова глазур
    Цукрова глазур - чудове і смачне прикраса для печива, пряників, тортів, еклерів і т. д. Пропонуємо вашій увазі кілька універсальних варіантів
    Лимонна глазур
    Лимонна глазур
    Лимонна глазур - це улюблена прикраса багатьох кондитерів, оскільки завдяки лимонному соку зберігається баланс між солодким і кислим, і вона виходить
    Пряники на кефірі
    Пряники на кефірі
    Пряники - це смачна і ароматна випічка, яка подобається як дорослим, так і дітям. А якщо вона ще приготовлена в домашніх умовах - це взагалі чудово.
    Глазур для печива
    Глазур для печива
    Глазур надає випічці апетитний і барвистий вигляд. І сьогодні ми поговоримо про глазурі для печива. Вона може бути самою різною: шоколадною,
    Глазур для пончиків
    Глазур для пончиків
    Що робить звичайний пончик незвичайним і оригінальним? Звичайно ж - глазур! Вона може бути абсолютно будь-яка: шоколадна, мармеладная, молочна,
    Домашні пряники - рецепт
    Домашні пряники - рецепт
    Домашня випічка завжди краще магазинної. І сьогодні мова піде про дивовижних ароматних пряниках, які досить просто приготувати в домашніх умовах.