Якщо вам потрібно оригінально прикрасити пряники, то краще всього використовувати глазур . Ця тонка, але щільна оболонка може мати різний склад - від суміші цукрового піску з харчовим барвником до поєднання цукрової пудри, яєць, шоколаду, сметани та інших компонентів. Щоб правильно зробити глазур, вам не потрібно витрачати багато часу і прикладати зусилля. Існує безліч рецептів, в кожному з яких є своя індивідуальна «родзинка». Пряники покривають глазур'ю з допомогою пензлика, завдаючи певний малюнок, або просто повністю обливають випічку.
Глазур для різдвяних пряників
Інгредієнти: вершки - 1 ст.; цукор - 1 ст.; ванільний цукор - за смаком; масло вершкове - 1 ч. ложка. Приготування Для приготування цієї дивовижної і напрочуд смачною глазурі висипаємо в каструльку цукровий пісок, вливаємо жирні вершки і ставимо на слабенький вогонь. Постійно помішуючи, варимо масу хвилин 15 після чого кладемо в загустілий продукт невеликий шматочок вершкового масла і ванільний цукор. Тепер все ретельно перемішуємо, розтираємо, прогріваємо до повного розчинення всіх інгредієнтів і знімаємо з вогню. Залишаємо глазур остигати при кімнатній температурі, після чого наносимо пензликом на готові пряники.
Рецепт білої глазурі для пряників
Інгредієнти: кип'ячена вода - 05 склянки; цукор - 300 р. Приготування Розглянемо ще один спосіб, як приготувати глазур для пряників. Цукор розчиняємо у воді, підігріваємо на слабенькому вогні до повного розчинення кристалів, а потім прибираємо в холодильник для застигання приблизно на 30 хвилин.
Кольорова глазур для пряників
Інгредієнти: цукрова пудра - 200 г; овочевий або фруктовий сік - 4 ст. ложки; лимонний сік - 1 ст. ложка. Приготування Сік вибираємо будь-який, в залежності від отримання бажаного кольору: морквяний, буряковий, шпинатовий або вишневий і всипаємо в нього цукрову пудру. Ретельно розтираємо отриману масу, прибираємо в холодильник і переходимо до приготування випічки.
Лимонна глазур
Інгредієнти: цукрова пудра - 200 г; лимонний сік - 2 ст. ложки; вода кипяченная - 2 ст. ложки. Приготування До цукровій пудрі вливаємо лимонний сік і підігріту воду. Заважаємо все добре до тих пір, поки суміш не стане однорідною і блискучою консистенції. Готову глазур наносимо на пряники з допомогою пензлика, або просто поливаємо випічку зверху.
Цукрова глазур для пряників
Інгредієнти: цукор - 250 г; вода - 125 мл Приготування Розглянемо ще один варіант, як зробити глазур для пряників. Наливаємо в ковшичек воду, додаємо цукровий пісок, перемішуємо і ставимо на маленький вогонь. Доводимо суміш до кипіння, знімаємо акуратно піну, що утворилася, знімаємо з плити і охолоджуємо приблизно до 80 градусів. Потім за бажанням додаємо ароматизуючі речовини.
Великі пряники глазируем пензликом, а дрібні прянички опускаємо невеликими порціями в каструлю з цукровою сумішшю, обережно перемішуємо ложкою, щоб вони повністю вкрилися сиропом.
Після цього висипаємо пряники на решітку і сушимо при 50 градусах до появи блискучої скоринки, надає виробам красивий
вигляд і зберігає їх від висихання.
Рецепт шоколадної глазурі для пряників
Інгредієнти: темний шоколад - 100 г; вершкове масло - 40 г; яйце - 1 шт. Приготування Отже, шоколад натираємо на терочке, а потім розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Потім з'єднуємо його з вершковим маслом, інтенсивно перемішуємо і вводимо по черзі спочатку розтерті до білого кольору жовтки, а потім збитий в піну білок. Готову глазур охолоджуємо 30 хвилин в холодильнику, а потім наносимо на пряники .