Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Цукрова глазур

Цукрова глазур

17-01-2015, 23:10
3 061
Цукрова глазур
Ось вже і печеньки на підході, і булочки просяться з духовки, але все ж чогось не вистачає. Потрібен останній, завершальний штрих. І якщо ви не просто кулінар, але ще й художник у душі, наш майстер-клас «як приготувати цукрову глазур» буде вельми до речі. І коли під вашими руками пряники покриються солодкими цукровими розлученнями, а паски прикрасять білосніжні глянцеві «шапочки» глазурі, ви відчуєте себе трошечки чарівником.
Заварна цукрова глазур
Інгредієнти:

  • цукор - 1 ст.;

  • білки яєчні - 4 шт.


  • Приготування
    Білки на водяній бані збиваємо разом з цукром близько 5 хвилин. Потім ще стільки ж попрацюємо віночком, але вже без підігріву. Заливаємо глазур'ю остиглу випічку. Вона швидко підсихає, стає гладкою і блискучою.
    Як зробити карамельну цукрову глазур?
    Інгредієнти:

  • пудра цукрова - 1 склянка;

  • цукор коричневий - 05 ст.;

  • масло вершкове - 2 ст. ложки;

  • молоко - 3 ст. ложки;

  • ваніль - 1 щіпка.


  • Приготування
    Вершкове масло розтоплюємо в невеликій каструлі, додаємо молоко і розчиняємо цукор. Даємо суміші закипіти і витримуємо її на вогні 1 хвилину. Знімаємо з плити, додаємо половину цукрової пудри і збиваємо, поки не охолоне. Потім додаємо ваніль, що залишилася пудру, ще раз все збиваємо і наносимо на пряники або печиво. За смаком готова глазур дуже нагадує карамельку.
    Рецепт цукрової глазурі для пряників
    Інгредієнти:

  • цукор - 1 ст.;

  • вода - 05 ст.


  • Приготування
    Цукор розчиняємо у воді і доводимо сироп до кипіння. Чекаємо, коли на поверхні почнуть з'являтися великі прозорі бульбашки (температура досягне 110 градусів). Знімаємо сироп з вогню і даємо трохи охолонути. Великі пряники покриваємо глазур'ю з допомогою пензлика. Маленькі можна повністю занурювати в сироп, а після викладати на решітку - зайве стече, а прянички покриються апетитними напівпрозорими цукровими розлученнями.
    Цукрова глазур для пряникового будиночка
    Інгредієнти:

  • білок яєчний - 2 шт.;

  • пудра цукрова - 80 р.


  • Приготування
    Яєчні білки збиваємо до міцних піків, потім поступово вводимо цукрову пудру. Такий глазур'ю можна склеювати частини пряникового будиночка , так і декорувати його. А щоб глазур не застигала занадто швидко, додамо краплю лимонного соку.
    Глазур для булочок з цукрової пудри
    Інгредієнти:

  • пудра цукрова - 100 г;

  • крохмаль - 1 ч. ложка;

  • вершки (жирність 10 %) - 4 ст. ложки;

  • ванілін - 1 щіпка.


  • Приготування
    Цукрову пудру змішати з крохмалем і ваніліном. Вершки доводимо до кипіння (можна замінити молоком) і вливаємо до пудрі. Добре вимішуємо і тут же покриваємо свіжі булочки - остигнула глазур швидко густіє.
    Рецепт кольоровий цукрової глазурі для печива
    Інгредієнти:

  • пудра цукрова - 1 склянка;

  • молоко - 2 ч. ложки;

  • сироп цукровий - 2 ч. ложки;

  • мигдальний екстракт - 025 ч. ложки;

  • барвники харчові.


  • Приготування
    Таку глазур використовують професійні кондитери, втім, приготувати її в домашніх умовах не складе особливої праці. Вливаємо Молоко в цукрову пудру і вимішуємо до консистенції пасти. Додаємо сироп і мигдальний екстракт. Розкладаємо глазур по банках, кожну підфарбовуючи своїм кольором. Все, можна творити. Відчуйте себе на кухні справжнім художником, сміливо беріть пензлик і
    Цукрова глазур для імбирного печива
    Інгредієнти:

  • пудра цукрова - 05 ст.;

  • молоко - 1 ч. ложка;

  • масло вершкове - 1 ч. ложка;

  • ваніль - 1 щіпка;

  • сіль - 1 щіпка.


  • Приготування
    У розтоплене масло вливаємо молоко, додаємо сіль і цукрову пудру. Вимішуємо до стану сметани. Якщо виходить дуже густою - вливаємо ще трохи молока або води, в рідку глазур можна додати цукрової пудри. В кінці додаємо щіпку ванілі і ще раз все перемішуємо. Наносимо готову глазур на печиво з допомогою пензлика або кондитерського шприца.
    Цукрова глазур

    Рецепт білої цукрової глазурі
    Інгредієнти:

  • пудра цукрова - 2 ст.;

  • вершки (жирність не менше 20%) - 05 склянки;

  • масло вершкове - 1 ст. ложка;

  • ваніль - 1 щіпка.


  • Приготування
    Нагріваємо вершки, додаємо масло і витримуємо каструльку на вогні, поки воно не розтопиться. Потім додаємо цукрову пудру і ванілін, збиваємо міксером до однорідності. Така білосніжна глазур просто ідеальна для великодніх пасок!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Глазур для булочок
    Глазур для булочок
    Свіжі булочки, без сумніву, смачні самі по собі. Але ще більш оригінальними та вишуканими вони вийдуть, якщо їх прикрасити глазур'ю. Пропонуємо вам
    Лимонна глазур
    Лимонна глазур
    Лимонна глазур - це улюблена прикраса багатьох кондитерів, оскільки завдяки лимонному соку зберігається баланс між солодким і кислим, і вона виходить
    Глазур для кексів
    Глазур для кексів
    Кекси, без перебільшення, смачні самі по собі, але глазур надає будь випічки новий смак і аромат. У нашій статті ми підібрали для вас кілька
    Глазур з сметани
    Глазур з сметани
    Глазур, саму по собі, приготувати нескладно. Але щоб ще більше спростити процес її створення, достатньо взяти просту і всім доступну сметану.
    Глазур для печива
    Глазур для печива
    Глазур надає випічці апетитний і барвистий вигляд. І сьогодні ми поговоримо про глазурі для печива. Вона може бути самою різною: шоколадною,
    Глазур для пряників
    Глазур для пряників
    Якщо вам потрібно оригінально прикрасити пряники, то краще всього використовувати глазур. А варіанти як її правильно і оригінально приготувати ви