Ось вже і печеньки на підході, і булочки просяться з духовки, але все ж чогось не вистачає. Потрібен останній, завершальний штрих. І якщо ви не просто кулінар, але ще й художник у душі, наш майстер-клас «як приготувати цукрову глазур» буде вельми до речі. І коли під вашими руками пряники покриються солодкими цукровими розлученнями, а паски прикрасять білосніжні глянцеві «шапочки» глазурі, ви відчуєте себе трошечки чарівником.
Заварна цукрова глазур
Інгредієнти: цукор - 1 ст.; білки яєчні - 4 шт. Приготування Білки на водяній бані збиваємо разом з цукром близько 5 хвилин. Потім ще стільки ж попрацюємо віночком, але вже без підігріву. Заливаємо глазур'ю остиглу випічку. Вона швидко підсихає, стає гладкою і блискучою.
Як зробити карамельну цукрову глазур?
Інгредієнти: пудра цукрова - 1 склянка; цукор коричневий - 05 ст.; масло вершкове - 2 ст. ложки; молоко - 3 ст. ложки; ваніль - 1 щіпка. Приготування Вершкове масло розтоплюємо в невеликій каструлі, додаємо молоко і розчиняємо цукор. Даємо суміші закипіти і витримуємо її на вогні 1 хвилину. Знімаємо з плити, додаємо половину цукрової пудри і збиваємо, поки не охолоне. Потім додаємо ваніль, що залишилася пудру, ще раз все збиваємо і наносимо на пряники або печиво. За смаком готова глазур дуже нагадує карамельку.
Рецепт цукрової глазурі для пряників
Інгредієнти: цукор - 1 ст.; вода - 05 ст. Приготування Цукор розчиняємо у воді і доводимо сироп до кипіння. Чекаємо, коли на поверхні почнуть з'являтися великі прозорі бульбашки (температура досягне 110 градусів). Знімаємо сироп з вогню і даємо трохи охолонути. Великі пряники покриваємо глазур'ю з допомогою пензлика. Маленькі можна повністю занурювати в сироп, а після викладати на решітку - зайве стече, а прянички покриються апетитними напівпрозорими цукровими розлученнями.
Цукрова глазур для пряникового будиночка
Інгредієнти: білок яєчний - 2 шт.; пудра цукрова - 80 р. Приготування Яєчні білки збиваємо до міцних піків, потім поступово вводимо цукрову пудру. Такий глазур'ю можна склеювати частини пряникового будиночка , так і декорувати його. А щоб глазур не застигала занадто швидко, додамо краплю лимонного соку.
Глазур для булочок з цукрової пудри
Інгредієнти: пудра цукрова - 100 г; крохмаль - 1 ч. ложка; вершки (жирність 10 %) - 4 ст. ложки; ванілін - 1 щіпка. Приготування Цукрову пудру змішати з крохмалем і ваніліном. Вершки доводимо до кипіння (можна замінити молоком) і вливаємо до пудрі. Добре вимішуємо і тут же покриваємо свіжі булочки - остигнула глазур швидко густіє.
Рецепт кольоровий цукрової глазурі для печива
Інгредієнти: пудра цукрова - 1 склянка; молоко - 2 ч. ложки; сироп цукровий - 2 ч. ложки; мигдальний екстракт - 025 ч. ложки; барвники харчові. Приготування Таку глазур використовують професійні кондитери, втім, приготувати її в домашніх умовах не складе особливої праці. Вливаємо Молоко в цукрову пудру і вимішуємо до консистенції пасти. Додаємо сироп і мигдальний екстракт. Розкладаємо глазур по банках, кожну підфарбовуючи своїм кольором. Все, можна творити. Відчуйте себе на кухні справжнім художником, сміливо беріть пензлик і
Цукрова глазур для імбирного печива
Інгредієнти: пудра цукрова - 05 ст.; молоко - 1 ч. ложка; масло вершкове - 1 ч. ложка; ваніль - 1 щіпка; сіль - 1 щіпка. Приготування У розтоплене масло вливаємо молоко, додаємо сіль і цукрову пудру. Вимішуємо до стану сметани. Якщо виходить дуже густою - вливаємо ще трохи молока або води, в рідку глазур можна додати цукрової пудри. В кінці додаємо щіпку ванілі і ще раз все перемішуємо. Наносимо готову глазур на печиво з допомогою пензлика або кондитерського шприца.
Рецепт білої цукрової глазурі
Інгредієнти: пудра цукрова - 2 ст.; вершки (жирність не менше 20%) - 05 склянки; масло вершкове - 1 ст. ложка; ваніль - 1 щіпка. Приготування Нагріваємо вершки, додаємо масло і витримуємо каструльку на вогні, поки воно не розтопиться. Потім додаємо цукрову пудру і ванілін, збиваємо міксером до однорідності. Така білосніжна глазур просто ідеальна для великодніх пасок!