Глазур для кексів
Кекси, безумовно, дуже смачні і самі по собі, але без глазурі вони і на смак і на вигляд стають занадто прісними і одноманітними. Досить спекти одну партію найпростіших ванільних капкейків і перетворити її на величезну смакову палітру просто за допомогою рецептів, про які ми поговоримо в цій статті.
Простий рецепт глазурі для кексів
Сама проста і смачна глазур для кексів готується в миті ока і вигідно прикрасить будь-яку солодку випічку на вашому столі.
Інгредієнти:
цукрова пудра - 2 ст.;
вершкове масло - 2 ст. ложки;
молоко - 2 ст. ложки;
ваніль - 1/2 ч. ложки.
Приготування
У миску кладемо м'яке вершкове масло і збиваємо його з крапелькою ванільного екстракту і цукровою пудрою до однорідності. Не перестаючи збивати, вводимо в масляну суміш молоко і біла цукрова глазур для кексів готова!
Лимонна глазур для кексу
Інгредієнти:
цукрова пудра - 2 ст.;
лимонний сік - 4 ст. ложки;
цедра 1 лимона.
Приготування
Цукрову пудру заливаємо лимонним соком і гарненько перемішуємо. Додаємо в глазур терту лимонну цедру. Якщо глазур вийшла надто густий - додати цукрової пудри, якщо рідкої - лимонного соку.
Апельсинова глазур для кексів
Взявши нижепредставленний за основу рецепт, ви можете приготувати кекси з глазур'ю з будь-якого цитрусового. Ну хто з гостей відязикаться від капкейка з лимонною, або грейпфрутової глазур'ю?
Інгредієнти:
вершковий сир «Філадельфія» - 1/3 упаковки;
вершкове масло - 2 ст. ложки;
мед - 2 ч. ложки;
апельсиновий сік - 2 ст. ложки;
цукрова пудра - 2 ст.;
сіль - щіпка;
цедра 1 апельсина.
Приготування
Вершковий сир збиваємо міксером з м'яким вершковим маслом до повної однорідності. Додаємо в суміш мед, сіль, цедру і апельсиновий сік . Гарненько збиваємо все ще раз і поступово, не перестаючи працювати міксером, підсипаємо цукрову пудру. Як тільки вся цукрова пудра буде в мисці - збиваємо глазур на максимальних обертах до легкості.
Шоколадна глазур для кексу
Покрийте мафіни густий і багатою на смак шоколадної глазур'ю. Якщо ви хочете додати рецепт пікантні нотки, зробіть глазур парою крапель бренді, або апельсинового лікеру.
Інгредієнти:
вершкове масло - 1/4 ст.;
кукурудзяний сироп - 1 1/2 ч. ложки;
ваніль - 1/2 ч. ложки;
молоко - 2 ст. ложки;
чорний шоколад - 60 г;
цукрова пудра - 1 ст.
Приготування
Як зробити шоколадну глазур для кексу? Все дуже просто! У сотейнику, або невеликій мисочці розтоплюємо вершкове масло. Додаємо до нього кукурудзяний сироп, ваніль, цукрову пудру і молоко. Проварюємо суміш на малому вогні близько 30 секунд, а потім додаємо шматочки шоколаду.
Варимо глазур на мінімальному вогні, постійно помішуючи суміш віночком, щоб шоколад не пригорів. Якщо глазур виходить дуже густою - підлийте трохи молока.
Остиглі кекси занурюємо верхівкою в миску з глазур'ю, обережно піднімаємо і перевертаємо. У процесі покриття кексів глазур'ю, сама глазур може почати підсихати. Якщо подібне станеться - простий поставте її в мікрохвильову піч на 30 секунд.
Рецепт ягідної глазурі для кексу
Ягідна глазур як не можна краще підійде до класичних ванільним кекси, або кекси з фруктовою начинкою.
Інгредієнти:
полуниця - 4 шт.;
малина - 2 ст. ложки;
цукрова пудра - 3 ст.
Приготування
Полуницю і малину кладемо в блендер і ретельно збиваємо. Протираємо пюре через сито. Всього ягідного пюре повинно вийти 1/4 склянки, пюре довести до необхідного об'єму можна за допомогою натурального фруктового соку. Тепер залишається лише змішати пюре з цукровою пудрою до повної однорідності й можна покривати наші кекси глазур'ю.
Простий рецепт глазурі для кексів
Сама проста і смачна глазур для кексів готується в миті ока і вигідно прикрасить будь-яку солодку випічку на вашому столі.
Інгредієнти:
Приготування
У миску кладемо м'яке вершкове масло і збиваємо його з крапелькою ванільного екстракту і цукровою пудрою до однорідності. Не перестаючи збивати, вводимо в масляну суміш молоко і біла цукрова глазур для кексів готова!
Лимонна глазур для кексу
Інгредієнти:
Приготування
Цукрову пудру заливаємо лимонним соком і гарненько перемішуємо. Додаємо в глазур терту лимонну цедру. Якщо глазур вийшла надто густий - додати цукрової пудри, якщо рідкої - лимонного соку.
Апельсинова глазур для кексів
Взявши нижепредставленний за основу рецепт, ви можете приготувати кекси з глазур'ю з будь-якого цитрусового. Ну хто з гостей відязикаться від капкейка з лимонною, або грейпфрутової глазур'ю?
Інгредієнти:
Приготування
Вершковий сир збиваємо міксером з м'яким вершковим маслом до повної однорідності. Додаємо в суміш мед, сіль, цедру і апельсиновий сік . Гарненько збиваємо все ще раз і поступово, не перестаючи працювати міксером, підсипаємо цукрову пудру. Як тільки вся цукрова пудра буде в мисці - збиваємо глазур на максимальних обертах до легкості.
Шоколадна глазур для кексу
Покрийте мафіни густий і багатою на смак шоколадної глазур'ю. Якщо ви хочете додати рецепт пікантні нотки, зробіть глазур парою крапель бренді, або апельсинового лікеру.
Інгредієнти:
Приготування
Як зробити шоколадну глазур для кексу? Все дуже просто! У сотейнику, або невеликій мисочці розтоплюємо вершкове масло. Додаємо до нього кукурудзяний сироп, ваніль, цукрову пудру і молоко. Проварюємо суміш на малому вогні близько 30 секунд, а потім додаємо шматочки шоколаду.
Варимо глазур на мінімальному вогні, постійно помішуючи суміш віночком, щоб шоколад не пригорів. Якщо глазур виходить дуже густою - підлийте трохи молока.
Остиглі кекси занурюємо верхівкою в миску з глазур'ю, обережно піднімаємо і перевертаємо. У процесі покриття кексів глазур'ю, сама глазур може почати підсихати. Якщо подібне станеться - простий поставте її в мікрохвильову піч на 30 секунд.
Рецепт ягідної глазурі для кексу
Ягідна глазур як не можна краще підійде до класичних ванільним кекси, або кекси з фруктовою начинкою.
Інгредієнти:
Приготування
Полуницю і малину кладемо в блендер і ретельно збиваємо. Протираємо пюре через сито. Всього ягідного пюре повинно вийти 1/4 склянки, пюре довести до необхідного об'єму можна за допомогою натурального фруктового соку. Тепер залишається лише змішати пюре з цукровою пудрою до повної однорідності й можна покривати наші кекси глазур'ю.
Рекомендуємо добрі рецепти
Глазур для булочок
Свіжі булочки, без сумніву, смачні самі по собі. Але ще більш оригінальними та вишуканими вони вийдуть, якщо їх прикрасити глазур'ю. Пропонуємо вам
Цукрова глазур
Цукрова глазур - чудове і смачне прикраса для печива, пряників, тортів, еклерів і т. д. Пропонуємо вашій увазі кілька універсальних варіантів
Лимонна глазур
Лимонна глазур - це улюблена прикраса багатьох кондитерів, оскільки завдяки лимонному соку зберігається баланс між солодким і кислим, і вона виходить
Глазур з сметани
Глазур, саму по собі, приготувати нескладно. Але щоб ще більше спростити процес її створення, достатньо взяти просту і всім доступну сметану.
Глазур для печива
Глазур надає випічці апетитний і барвистий вигляд. І сьогодні ми поговоримо про глазурі для печива. Вона може бути самою різною: шоколадною,
Глазур для пончиків
Що робить звичайний пончик незвичайним і оригінальним? Звичайно ж - глазур! Вона може бути абсолютно будь-яка: шоколадна, мармеладная, молочна,