Кекси, безумовно, дуже смачні і самі по собі, але без глазурі вони і на смак і на вигляд стають занадто прісними і одноманітними. Досить спекти одну партію найпростіших ванільних капкейків і перетворити її на величезну смакову палітру просто за допомогою рецептів, про які ми поговоримо в цій статті.
Простий рецепт глазурі для кексів
Сама проста і смачна глазур для кексів готується в миті ока і вигідно прикрасить будь-яку солодку випічку на вашому столі.
Інгредієнти: цукрова пудра - 2 ст.; вершкове масло - 2 ст. ложки; молоко - 2 ст. ложки; ваніль - 1/2 ч. ложки. Приготування У миску кладемо м'яке вершкове масло і збиваємо його з крапелькою ванільного екстракту і цукровою пудрою до однорідності. Не перестаючи збивати, вводимо в масляну суміш молоко і біла цукрова глазур для кексів готова!
Лимонна глазур для кексу
Інгредієнти: цукрова пудра - 2 ст.; лимонний сік - 4 ст. ложки; цедра 1 лимона. Приготування Цукрову пудру заливаємо лимонним соком і гарненько перемішуємо. Додаємо в глазур терту лимонну цедру. Якщо глазур вийшла надто густий - додати цукрової пудри, якщо рідкої - лимонного соку.
Апельсинова глазур для кексів
Взявши нижепредставленний за основу рецепт, ви можете приготувати кекси з глазур'ю з будь-якого цитрусового. Ну хто з гостей відязикаться від капкейка з лимонною, або грейпфрутової глазур'ю?
Інгредієнти: вершковий сир «Філадельфія» - 1/3 упаковки; вершкове масло - 2 ст. ложки; мед - 2 ч. ложки; апельсиновий сік - 2 ст. ложки; цукрова пудра - 2 ст.; сіль - щіпка; цедра 1 апельсина. Приготування Вершковий сир збиваємо міксером з м'яким вершковим маслом до повної однорідності. Додаємо в суміш мед, сіль, цедру і апельсиновий сік . Гарненько збиваємо все ще раз і поступово, не перестаючи працювати міксером, підсипаємо цукрову пудру. Як тільки вся цукрова пудра буде в мисці - збиваємо глазур на максимальних обертах до легкості.
Шоколадна глазур для кексу
Покрийте мафіни густий і багатою на смак шоколадної глазур'ю. Якщо ви хочете додати рецепт пікантні нотки, зробіть глазур парою крапель бренді, або апельсинового лікеру.
Інгредієнти: вершкове масло - 1/4 ст.; кукурудзяний сироп - 1 1/2 ч. ложки; ваніль - 1/2 ч. ложки; молоко - 2 ст. ложки; чорний шоколад - 60 г; цукрова пудра - 1 ст. Приготування Як зробити шоколадну глазур для кексу? Все дуже просто! У сотейнику, або невеликій мисочці розтоплюємо вершкове масло. Додаємо до нього кукурудзяний сироп, ваніль, цукрову пудру і молоко. Проварюємо суміш на малому вогні близько 30 секунд, а потім додаємо шматочки шоколаду.
Варимо глазур на мінімальному вогні, постійно помішуючи суміш віночком, щоб шоколад не пригорів. Якщо глазур виходить дуже густою - підлийте трохи молока.
Остиглі кекси занурюємо верхівкою в миску з глазур'ю, обережно піднімаємо і перевертаємо. У процесі покриття кексів глазур'ю, сама глазур може почати підсихати. Якщо подібне станеться - простий поставте її в мікрохвильову піч на 30 секунд.
Рецепт ягідної глазурі для кексу
Ягідна глазур як не можна краще підійде до класичних ванільним кекси, або кекси з фруктовою начинкою.
Інгредієнти: полуниця - 4 шт.; малина - 2 ст. ложки; цукрова пудра - 3 ст. Приготування Полуницю і малину кладемо в блендер і ретельно збиваємо. Протираємо пюре через сито. Всього ягідного пюре повинно вийти 1/4 склянки, пюре довести до необхідного об'єму можна за допомогою натурального фруктового соку. Тепер залишається лише змішати пюре з цукровою пудрою до повної однорідності й можна покривати наші кекси глазур'ю.